Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 19 ianuarie 2014

Sute de universitari din lumea întreagă protestează împotriva spionării în masă a populaţiei

Niciun comentariu :

Sute de cercetători şi cadre universitare din întreaga lume au semnat o declarație care atrage atenția asupra faptului că lumea se află sub “un nivel de supraveghere fără precedent” și că “acest lucru trebuie să se oprească”, în scopul protejării vieții private a oamenilor.

Protestul “Profesori împotriva supravegherii în masă” a fost conceput de Nico van Eijk, Beate Roessler, Frederik Zuiderveen Borgesius şi Manon Oostveen de la "the Institute for Information Law" din cadrul Universității din Amsterdam, după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, cu privire la supravegherea pe scară largă a populației de către guverne.

"Discutam între noi mediul academic nu a fost deloc reflectat în mass-media pe această temă", explică Frederik Zuiderveen Borgesius.

Profesorii de drept au elaborat o declarație ce a fost ulterior semnată de aproape 1000 de cadre didactice din întreaga lume, inclusiv din SUA, Marea Britanie, Turcia, Spania, Italia, Japonia, Germania, Austria şi chiar România.

Declarația atrage atenția asupra faptului că agențiile de informații ”monitorizeză modul în care oamenii folosesc internetul, obțin apelurile lor de telefonie, mesajele de e-mail ori conversațiile de pe Facebook, detalii financiare și multe alte informații”.

“Agențiile au adunat informații cu caracter personal prin accesarea fluxurilor de date interne ale firmelor, cum ar fi Google și Yahoo. Apelurile Skype sunt disponibile pentru interceptare. Acest lucru trebuie să înceteze”, spune Frederik Zuiderveen Borgesius, unul dintre inițiatorii demersului.

Responsabilitate și transparență din partea agențiilor de spionaj
Demersul subliniază că dreptul la viața privată este unul fundamental, protejat de o serie de tratate internaționale printre care se numără Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice şi  Conventia Europeana a Drepturilor Omului.


"Fără intimitate oamenii nu își pot exprima liber opiniile şi nu pot căuta și primi informații. În plus, supravegherea în masă transformă prezumția de nevinovăție într-o prezumție de vinovăție. Nimeni nu neagă importanța protejării securității naționale, a siguranței publice sau depistarea infracțiunilor. Dar practicile actuale de supraveghere secretă și nelimitată încalcă drepturile fundamentale, statul de drept și subminează democrația."

Semnatarii solicită mai multă responsabilitate și transparență din partea agențiilor de spionaj. “Statele trebuie să protejeze în mod eficient drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor cetățenilor, în special viața privată a fiecăruia”, se arată în demersul cadrelor didactice.

Surse:
www.academicsagainstsurveillance.net

Vizionaţi alte iniţiative şi proteste împotriva supravegherii ilegale a populaţiei:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu