Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 6 februarie 2014

ADN-ul din alimentele modificate genetic se infiltrează în sângele gazdei

Niciun comentariu :
Traducere şi adaptare de Marian Apostol (AIM) după S.O.T.T.

Un nou studiu publicat recent arată că există suficiente dovezi ştiinţifice că fragmentele de ADN provenite din alimente conţin gene complete care ajung în sistemul circulator omenesc într-un mod misterios. Sau poate că mecanismul este deja cunoscut şi se aplică în secret.


Într-una din probele de sânge analizate, concentraţia ADN-ului "străin" (ce provine din alimentaţie) a fost mai mare decât cea a ADN-ului propriu subiectului. Studiul s-a realizat pe mai mult de 1.000 de probe de sânge uman. Rezultatele acestui studiu, care sunt disponibile public la Public Library Of Science, confirmă ceea ce era în discuţie de mulţi ani.

Atunci când este vorba de culturi şi alimente modificate genetic, publicul habar n-are de efectele pe termen lung ale acestora. Consumul de alimente modificate genetic a început în urmă cu doar 20 de ani (1994). Este practic imposibil ca autorităţile de sănătate să testeze toate combinaţiile posibile pe o populaţie suficient de diversă, pentru o perioadă de timp suficient de mare, pentru ca să spună apoi cu certitudine că aceste alimente modificate genetic sunt cu adevărat inofensive.

Geneticianul David Suzuki a exprimat recent această îngrijorare, spunând că umanitatea face parte dintr-un imens "experiment genetic" început de mulţi ani, pentru că mii de oameni consumă alimente modificate genetic. Are dreptate.

În ultimii ani, noile cercetări în ştiinţele genetice au arătat că organismele fac schimb de gene. Înainte de asta, se presupunea că genele se transmit numai în mod individual şi numai în interiorul aceleiaşi specii, numai pe cale reproductivă. Iată că era greşit. Astăzi oamenii de ştiinţă recunosc că genele se transmit nu numai între membrii individuali din aceeaşi specie, dar şi între membri ce fac parte din specii diferite!

"Sângele uman este considerat un mediu bine izolat de mediul exterior şi de tractul digestiv. Conform acestei paradigme, marile macromolecule rezultate din consumarea alimentelor nu pot trece direct în fluxul sanguin. În timpul digestiei, se credea că proteinele şi ADN-ul sunt fragmentate în bucăţi mai mici, aminoacizi şi acizi nucleici, care apoi sunt absorbiţi printr-un proces complex şi distribuiţi către diferitele zone ale trupului prin sistemul sanguin."

"Acum, conform acestei analize recente bazată pe mai mult de 1.000 de probe de sânge uman, din 4 studii independente, vă putem anunţa că avem certitudinea că fragmentele de ADN derivate din alimentaţie care sunt suficient de mari ca să contină gene întregi care pot să evite degradarea (fragmentarea în bucăţi mai mici) şi ajung în sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut".

"Într-unua din probele de sânge analizate, concentraţia relativă a ADN-ului provenit din plante era mai mare decât cea a ADN-ului uman. Mai exact, concentraţia de ADN vegetal a fost constantă în probele de plasmă izolată, în timp ce în probele non-plasmatice de sânge nu s-a găsit ADN vegetal".


Nu este deloc ca şi cum omul se împerechează cu un măr, o banană sau un morcov, pentru a face schimb de gene. Ceea ce au facut biotehnologia şi corporaţiile ca Monsanto a fost să permită transferul de gene de la o specie la alta fără să se mai respecte limitările şi constrângerile naturale. Aşa ceva se numeste ştiinţă nocivă. Condiţiile şi regulile biologice naturale care permit transferul de gene între indivizi din cadrul aceleiaşi specii, sunt altele decât cele din cazul indivizilor din specii diferite.

"Ştiinţa" biotehnologiei de azi se bazează pe presupunerea că principiile ce guvernează moştenirea genelor sunt aceleaşi atât în cazul transferului clasic, cât şi a celui recent descoperit. Acum însă este evident că înainte să continuăm cu această promovare a consumului de alimente modificate genetic, ele ar trebui să fie mult mai detaliat studiate în mod riguros.

Din această perspectivă, cum este posibil ca autorităţile oficiale să considere asemenea "minuni" ca sigure pentru consum? Se pare că suntem o adunătură de creduli... Dar iată că unii dintre noi încep să îşi pună întrebări!

"O singură şi aparent neînsemnată mutaţie în genomul fiinţei umane poate să declanşeze enorm de multe schimbări. Ideea e că atunci când extragi o genă din ADN-ul originar şi o inoculezi într-un alt ADN, practic îi schimbi contextul: vecinătăţile sunt altele, efectele prezenţei acestei gene în noua gazda vor fi altele".


"Nu există nici-un mod de a prezice în mod infailibil ce schimbări va produce mutarea genei, la ce se va ajunge. Se crede că astfel proiectăm noi forme de viaţă, dar ceea ce rezulta este atât de diferit încât nici nu te asteptai. Promotorii organismelor modificate genetic spun că au bune intenţii, dar adevărul este că intenţia este pur financiară: banii", spune David Suzuki.

Adevărul este că intenţiile sunt dincolo de bani, şi sumt mult mai incredibile decât vă puteţi imagina, dar asta e o altă poveste.

Concluzia importantă actuală este că ADN-ul din alimente (modificate genetic) poate să ajungă şi chiar ajunge în ţesuturile animale şi în produsele lactate pe care apoi oamenii le mănâncă.

Există studii care arată că atunci când oamenii sau animalele digeră alimente modificate genetic, genele create artificial călătoresc nestingherite şi ajung în interiorul bacteriilor benefice care există în mod natural în intestine. Cercetările arată că aceste organisme microscopice care se află în intestine sunt capabile să găzduiască secvenţe ADN ce provin din plante modificate genetic!

Începând cu anul 1996, culturile modificate genetic au fost infiltrate în alimentaţia animalelor, iar în prezent se consideră "normal" ca în crescătorii să existe pentru animale o dietă compusă 100% din furaje modificate genetic! Studiile de specialitate au demonstrat că aceste animale hrănite cu OMG au dezvoltat inflamaţii severe ale stomacului şi supradimensionarea uterului.

Este foarte important să ştim că transferul de gene de la plantele modificate genetic către speciile de plante existente în mod natural a dat naştere la aşa-numitele specii rezistente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, transferul de gene de la OMG către culturile clasice (ne-modificate genetic) pun în pericol siguranţa alimentaţiei. "Riscul este cât se poate de real, din moment ce s-a arătat că urme de porumb modificat genetic aprobat numai pentru furajarea animală au fost descoperite în lanurile de porumb destinate consumului uman în SUA".

Adevărul este că inginerii geneticieni nu au luat în considerare niciodată până acum acest transfer de gene. Ca rezultat, acum nu putem decât să asistăm la consecinţele nefaste ale acestui joc periculos ce face ca genele de la OMG să inoculeze şi să MODIFICE culturile clasice, naturale. O echipă de cercetători au descoperit că o genă care este rezistentă la ierbicide s-a propagat prin intermediul polenului la o distanţă aflată la 21 de km !

Până acum, guvernele spuneau că transferul de ADN de la culturile / alimentele modificate genetic către cele naturale este improbabil să apară. Acum s-a demonstrat că ele au greşit, sau poate că deja ştiau asta? Deocamdată, pe această temă se cunosc prea puţine, iar ceea ce se ştie azi nu este deloc încurajator...

Există studii care arată că folosirea furajelor şi alimentelor modificate genetic conduce la diverse boli, unele grave. Am prezentat informaţii şi atenţionări despre toate acestea de mai mult timp. Descoperirile recente se adaugă îngrijorărilor din ce în ce mai mari, iar oamenii au început deja să nu mai accepte OMG. Interzicerea OMG este singura măsură de bun simţ ce se impune cât mai rapid, cel puţin până când se va demonstra (oare, vreodată?) că ele sunt cu adevărat sigure pentru consum.

De aceea nu mai este o ciudăţenie că multe ţări din lume au interzis complet orice organisme modificate genetic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu