Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 6 februarie 2014

Sănătatea românilor pusă în pericol de Mencinicopschi pentru afacerile cu OMG-uri ale lui Voiculescu

3 comentarii :
Gheorghe Mencinicopschi a avut în ultimii ani foarte multe apariţii de presă în care fie şi-a dat cu părerea despre alimentaţia sănătoasă, fie a promovat diferite produse în reclame. La vorbe a fost bun însă în practică directorul Institutului de Cercetari Alimentare a fost tocmai cel care a aprobat otrăvirea românilor cu atât de periculoasele organisme modificate genetic. Toate acestea au fost realizate în folosul afacerilor lui Dan Voculescu care vinde şi promovează în ţara noastră organisme modificate genetic produse de corporaţii precum Monsanto. În acelaşi timp este extrem de semnificativ interesul preşedintelui fondator al Partidului Conservator (fost Umanist) de a obţine printr-un interpus (Daniel Constantin) controlul Ministerului Agriculturii şi a-şi promova astfel interesele criminale. Detalii mai jos în excelenta investigaţie a celor de la Casa Jurnalistului.

Acum câteva zile, Dan Voiculescu și Gheorghe Mencinicopschi au fost condamnați la închisoare pentru că au păgubit statul cu 60 de milioane de euro la o privatizare.
Aceiași oameni sunt și în spatele folosirii Organismelor Modificate Genetic în România. Voiculescu avea interesul să cultive OMG-uri și a blocat în 2008 interzicerea lor cu ajutorul lui Mencinicopschi.
În timp ce la televizor “Dr. Menci” era dușmanul OMG-urilor, la Guvern era șeful comisiei care le-a menținut în agricultura românească.


Nutriționistul Mencinicopschi și academicianul Gheorghe Sin, condamnați în dosarul lui Voiculescu, au luptat, cu arme diferite, pentru a susține cultivarea soiurilor transgenice în agricultura românească, implicit în beneficiul patronului Grivco SA.

Înainte ca România să devină membră a Uniunii Europene, firma lui Voiculescu folosise OMG-uri pe scară largă, inclusiv în arii protejate. Garda Națională de Mediu a constatat asta în 2006, a amendat compania Grivco cu 30.000 de euro și a obligat-o să distrugă respectivele culturi.

Un raport publicat de Greenpeace în mai 2006 arată că mostrele de soia prelevate de pe terenurile Grivco din Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, erau modificate genetic. Cultivarea soiurilor transgenice în ariile protejate era strict interzisă la acea vreme.

În ianuarie 2007, odată cu aderarea la UE, producătorii români au fost obligați să renunțe cu totul la soia modificată genetic. Singurele culturi transgenice apobate de autoritățile europene sunt un tip de porumb produs de compania americană Monsanto, denumit MON 810, și un tip de cartof, Amflora, creat de germanii de la BASF. Și acestea au creat controverse, mai ales în Vestul Europei.

În 2008, după ce Franța a interzis porumbul MON 810, ministrul mediului de la acea vreme, Attila Korodi, dorea ca România să-l interzică și ea. Pentru a obține interdicția, Korodi a creat Comisia pentru Securitate Biologică (CSB), care devenea responsabilă pentru orice decizie legată de OMG-uri.

Noul director al CSB, Gheorghe Mencinicopschi, era cunoscut ca un promotor al alimentației sănătoase și un opozant al biotehnologiei.

Însă Mencinicopschi a plecat tocmai de la cea mai importantă ședință, în care se hotăra soarta porumbului MON 810, pe 25 iulie 2008. În lipsa lui, Elena Badea – cercetător care a lucrat pentru coloși biotech precum Monsanto și Syngenta - a prezidat ședința, iar membrii CSB au votat pentru menținerea MON 810.

 Sursa: lista de lucrări de la Institutul de Biochimie.
“Membrii Comisiei pentru Securitate Biologică (…) au ajuns la concluzia că riscul general asociat introducerii deliberate în mediu, în vederea cultivării evenimentelor de transformare cuprinse în genotipul menționat ca și a hibrizilor derivați din acesta este neglijabil”
Asta concluziona raportul înaintat la acea vreme către ministrul mediului. Documentul a fost semnat de Mencinicopschi. Cultivarea porumbului MON 810 este permisă și azi.



3 comentarii :

  1. buna seara se vorbeste foarte mult despre microcipurile implantate in oameni...as dori daca se poate sa-mi spuna cineva daca acestea au fost implantete fara consimtamantul persoanei, cum se pot descoperi si scoate bineinteles....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut.
      1. Din articolul acesta: http://www.examiner.com/article/secretly-chipped-man-has-removal-surgery putem afla ca este posibil ca oamenilor sa le fie implantate cip-uri fara acordul lor. Citisem de asemenea undeva ca in 2007 unor batrani cu Alzheimer li s-a implantat cipuri fara ca ei sa fie constienti (o sursa: http://www.antichips.com/faq/html/faq-section09.html).
      2. De scos, aparent se pot scoate chirurgical, insa depinde si de zona in care acestea au fost implantate.
      3. Tot din primul articol aflam ca lui Bob Boyce, care avea implantate 2 cipuri VeriChip, i s-au gasit la radiografie ("Boyce had one chip removed, an X-ray showed another one, deeper, that he's lived with it for a year")

      Ștergere
  2. Nimeni nu poate prevedea cu adevarat unde ne va duce pe noi, oamenii, supunerea oarbe in fata a tot felul de autoritati. A da girul nostru, oricarei autoritati si cand spun asta ma gandesc la autoritati din toate domeniile, economic, social, politic, moral, religios si asa mai departe, autoritati care te arata cu degetul si-ti zic-Tu nu stii, eu stiu asa ca taci si fa ce-ti zic eu, a devenit nu numai nociv ci de-a dreptul atat de periculor ca noi putem disparea ca specie.
    Asta la modul general. Ca sa revenim la hrana, am vesti asa si asa. In spiritul acestui razboi impus asupra noastra de cei carora le-am delegat din puterile si responsabilitatile noastre, Comisia Europeana sub un loby nemaiintalnit din partea industriei mondiale de seminte si aici ma refer la Monsanto, Du Pont, Singenta, Bayer, Pioneer, ESA si altele, au incercat impunerea unui REGULAMENT PRIVIND PUNEREA PE PIATA A MATERIALELOR DE REPRODUCERE A PLANTELOR, adoptat de Comisie pe 6 mai 2013 si care trebuia neaparat votat pana trecea acest parlament, deci pana in alegerile europarlamentare din acest an. Numai ca aici s-au lovit de un fapt pe care nu-l cunosteau si anume o puternica coalitie europeana de ONG-uri care apara patrimoniul genetic al umanitatii si taranii, micii fermieri, salvatorii de seminte si gradinarii amatori. Intr-un cuvant noi, cei ce ne-am unit in aceasta miscare de aparare a omului si hranei sale am reusit se pare sa blocam pentru moment acest regulament criminal. Am adoptat Declaratia de la Viena privind suveranitatea semintelor si a persoanelor si am contracarat loby-ul acestor corporatii.
    Ce vreau sa spun la final este ca nimeni nu va manca si trai in locul nostru. Aici chiar votam cu fiecare imbucatura pe care o bagam in gura, cu fiecare samanta pe care o cultivam fiecare dintre noi. Daca vom prefera semintele si implicit hrana modificata si de fiecare data cand cumparam de mancare o facem iresponsabil, vom avea ce alegem.
    Totusi oamenii au inceput sa se trezeasca si tocmai in acest moment au venit cu aceasta legislatie, pentru ca cei ce vor ceva sanatos, o alternativa la semintele si hrana mortii, pur si simplu sa nu o mai gaseasca pe piata. Vor ca prin tot felul de bariere, SEMINTELE TRADITIONALE sa nu mai fie disponibile pe piata. Rosiile, ardeii, castravetii cu gustul acela divin precum si porumbul, graul, secara si alte cereale stravechi si care dadeau gustul acela inconfundabil al mamaligii sau painei de odinioara sa dispara. De aceea este foarte important ca noi toti sa fim constienti ca de fiecare data cand alegem o samanta traditionala, ca-i romaneasca, frantuzeasca, nemteasca sau ungureasca n-are nici o importanta, dam o sansa sanatatii noastre si a generatiilor ce vin dupa noi. Legumele, fructele, aromaticele, cerealele traditionale au gust, valoare nutritiva, valoare terapeutica, arome si proprietati pe care semintele mortii nu le pot avea in veci si tocmai pentru ca lumea a inceput sa le caute prin piete vor sa le faca inaccesibile. VOI, CARE SUNTETI CONSTIENTI, FACETI-VA UN PATRIMONIU DE SEMINTE VII, PE CARE SA-L LASATI MOSTENIRE URMASILOR VOSTRI SI VETI FI VII SI VOI SI EI ASA CUM ACESTE SEMINTE SUNT.
    Iata la final cateva linkuri cu informatii despre ce v-am spus precum si seminte traditionale gratuite si cu sume modice precum si cateva albume foto ca sa vedeti si voi ca inca se mai gasesc astfel de seminte.
    http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Programe_si_Activitati/Seminte_Traditionale/
    http://www.eu-seedlaw.net/pdf/Declaration_Vienna_2013-11_RO.pdf
    http://semintevii.shopmania.biz/
    http://www.semintetraditionale.aaz.ro/
    http://nicolaelalu.sunphoto.ro/Gradina_mea_de_legume

    RăspundețiȘtergere