Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 14 iulie 2014

Țările BRICS s-au săturat de FMI și Banca Mondială. Își fac propria bancă de dezvoltare

Niciun comentariu :
Liderii statelor BRICS vor semna un acord cadrul privind crearea unui fond de rezerve valutare și o nouă Bancă de Dezvoltare, a anunțat ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov.


Documentul va fi semnat în timpul summit-ului BRICS din Brazilia, care va avea loc pe 15 iulie. Scopul creării acestui fond este asigurarea sprijinului financiar în cazul unei reduceri drastice a rezervelor valutare în oricare din țările participante. Volumul lui de 100 de miliarde de dolari se va forma din contribuțiile țărilor BRICS. 41 de miliarde vor fi oferite de China, câte 18 de Rusia, India și Brazilia. 5 miliarde va aloca Africa de Sud. Volumul ajutorului care poate fi oferit este limitat de suma contribuției. Dacă una din țări se va confrunta cu probleme de scurgere de capital și va fi supusă presiunii pe piața valutară, ea poate primi imediat până la 30% din cota sa. Restul asistenței poate fi acordat numai dacă în țară există programul de stabilizare al FMI.

Experții relevă că în cazul unei crize globale, noul fond de rezerve valutare nu va salva țările BRICS. Însă, în condițiile instabilității piețelor de capital din țările participante este totuși bine să existe un fel de „mini-FMI”, pentru a reacționa rapid la greutățile financiare locale, consideră analistul Igor Nikolaiev.

„Evident, 100 de miliarde de dolari nu este o sumă prea mare. Dacă ne vom aminti anii de criză 2009-2009, de exemplu în Rusia, fondul de rezervă a „slăbit” doar într-un an cu 118 miliarde de dolari. De aceea dacă undeva vor apărea probleme, mijloacele financiare ale fondului de rezerve valutare al BRICS vor fi de ajuns doar pentru o singură țară. Însă, așa ceva este mult mai bine decât nimic”.

Concomitent cu fondul de rezerve valutare este înființată și o nouă Bancă de Dezvoltare. Ea va oferi mijloace financiare pentru proiecte de infrastructură pe teritoriul țărilor participante. În capitalul inițial, țările BRICS vor aloca câte 2 miliarde de dolari în bani reali, încă 40 de miliarde de dolari vor fi alocați sub formă de garanții. Apoi, acești bani vor fi folosiți pentru atragerea de capital pe piețele internaționale. Sediul băncii se va afla la Shanghai.

Potrivit analiștilor, deschiderea noii Bănci de Dezvoltare și fondul de rezerve valutare vor extinde posibilitățile companiilor din BRICS în sfera atragerii capitalului. Deseori ele sunt refuzate de țările G7. Țările BRICS au subliniat în repetate rânduri caracterul inechitabil al împărțirii cotelor FMI, care este angajat politic și este de fapt un instrument de influență al SUA. Asta înseamnă că în caz de necesitate mijlocele de împrumut ale altor state se vor afla într-o dependență directă de factorii politici. De aceea decizia țărilor BRICS referitoare la organizarea unor structuri proprii, similare cu FMI și Banca Mondială, este absolut logică.
 

Sursa: Vocea Rusiei

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu