Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 20 octombrie 2014

Arigato, Masaru Emoto

Niciun comentariu :


Ilustrul cercetător japonez Masaru Emoto a părăsit planul fizic vineri, 17 octombrie 2014, la vârsta de 71 de ani. Emoto s-a remarcat la nivel mondial după ce a documentat, cu ajutorul tehnicilor fotografice, schimbările la nivelul structurii moleculare ale apei, schimbând astfel percepţia omenirii asupra influenţei pe care spiritul o are asupra materiei, în cazul de faţă asupra apei, prezentă în mari proporții în atât în ființele umane cât și în tot ceea ce le înconjoară.


Conform mărturiei soției sale, care i-a fost alături în momentul trecerii, ultimul său cuvânt a fost ”Arigato” (”mulţumesc” în japoneză).

De-a lungul ultimilor săi ani de viaţă, Masaru, cel care a demonstrat că apa este vie şi se transformă în funcţie de factorii la care este expusă, obişnuia să spună: ”Viaţa este iubire, care este un dar de la Divinitate şi de la părinţi, iar moartea este recunoştinţă pentru trecerea într-o nouă dimensiune”.

Cercetările dr. Masaru Emoto l-au condus la definirea conceptului de "hado", un cuvânt care este din ce în ce mai des folosit chiar şi în conversaţiile uzuale de către japonezi. Cuvântul "hado" este alcătuit din două ideograme kanji, ha şi do, care înseamnă respectiv undă şi mişcare. Prin urmare, hado este modelul vibraţional intrinsec existent la nivelul atomic al materiei, fiind considerat drept cea mai mică unitate de energie.

Hado este energia asociată conştiinţei umane, după definiţia dr. Masaru Emoto. Cercetând această energie, el a ajuns la concluzia că gândurile şi sentimentele modelează realitatea fizică. Inspirat fiind de rezultatele unui om de ştiinţă american care a reuşit, cu ajutorul unui dispozitiv ce utiliza rezonanţa magnetică, să impregneze apa cu anumite informaţii benefice, curative, dr. Masaru Emoto a continuat cercetările în domeniul rezonanţei magnetice.

Din 1994, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Aceste fotografii erau realizate cu ajutorul unui microscop plasat într-o cameră la -50°C. Rezultatele uluitoare au fost prezentate în cartea sa Messages from Water (Mesajele apei), care pune în evidenţă efectul conştiinţei umane (al diferitelor tipuri de energie hado) asupra apei.

Fotografiile din articol sunt preluate din această carte şi arată clar în ce mod structura cristalină a apei îngheţate reflectă calitatea ei, precum şi modificările acesteia datorită expunerii la diverşi factori externi: poluare, cuvinte, muzică, fotografii şi chiar rugăciuni.

Astfel, generând diferite energii hado prin cuvinte rostite sau scrise, sau prin muzică la care a fost expusă o aceeaşi probă de apă distilată, aceasta şi-a modificat structura în funcţie de energia primită. Formele de hado pozitiv, de exemplu forţa sublim creatoare a artei şi a muzicii,  au generat cristale geometrice, hexagonale, armonioase şi încântătoare. Interesant este că nu toate eşantioanele de apă au cristalizat.

Cele expuse unui hado negativ (cuvinte urâte, poze ale unor fiinţe malefice recunoscute, de ex., Hitler, poluare, muzică heavy-metal) au îngheţat în forme amorfe, ciudate şi dizarmonioase.


Pe parcursul turneelor în jurul lumii în care a prezentat descoperirile sale remarcabile, Masaru Emoto a vizitat în anul 2004 și România unde a susținut doua conferințe:

Masaru Emoto in Romania (oct 2004) - conferinta de la sala Pipera
Mesajele apei - Masaru Emoto in Romania, octombrie 2004 Conferinta de la Hotel Marriott
 
Alte articole despre Masaru Emoto și vizita sa în România:
Descoperirea extraordinară a lui Masaru Emoto: apa ne înregistrează gândurile
Dr. Masaru Emoto invitat de M.I.S.A.
Masaru Emoto despre M.I.S.A.


duminică, 5 octombrie 2014

Constantin Brâncuşi - Bucuria de a fi

Un comentariu :

"Am dorit ca Măiastra mea să îşi ridice capul, fără a exprima cumva prin această mişcare mândrie, sfidare sau orgoliu. A fost una dintre cele mai dificile probleme şi numai după o îndelun­gată străduinţă am izbutit să redau această mişcare - integrată în avântul zborului." Constantin Brâncuşi