Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 27 ianuarie 2015

CitizenFour - cel mai bun film documentar al anului 2014. De ce este importantă viața privată

Niciun comentariu :

"CitizenFour", un film realizat de regizoarea Laura Poitras despre dezvăluirile făcute de Edward Snowden privind programul de supraveghere online implementat de guvernul american, a câştigat, premiul pentru cel mai bun documentar oferit de International Documentary Association (IDA).

Premiul oferit de IDA vine după ce filmul a câştigat, titlul de cel mai bun documentar la New York Film Critics Circle Awards. De asemenea, "CitizenFour" a fost nominalizat, la premiile Independent Spirit şi se numără printre cele 15 filme care au fost reţinute în cursa pentru o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun documentar, la ediţia din 2015.


Documentarul "CitizenFour" face un portret al fostului analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime şi lideri ai lumii, precum preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi cancelarul german Angela Merkel.

Laura Poitras a câştigat în anul 2014 premiul Pulitzer pentru rolul avut în publicarea documentelor furnizate de Snowden. În 2013 aceasta a primit premiul Courage Under Fire al IDA pentru "vitejia remarcabilă în căutarea adevărului".

Versiunea subtitrată în limba română


Glenn Greenwald: De ce este importantă viața privată
Glenn Greenwald a fost unul dintre primii reporteri care au investigat și au scris despre dosarele lui Edward Snowden, despre supravegherea extensivă făcută de Statele Unite asupra vieții personale a tuturor cetățenilor. În această discurs, Greenwald subliniază importanța apărării dreptului la viața privată, chiar dacă "nu faci nimic care să te facă să vrei să te ascunzi".  
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu