Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 3 aprilie 2015

Ca raspuns la sancțiunile economice, Rusia și-a creat propriul sistem de tranzacții electronice

Niciun comentariu :

Rusia a inceput sa foloseasca un sistem propriu de tranzactii cu cardul, de la 1 aprilie, pentru a reduce dependenta cetatenilor de sistemele straine de plata.


Operatorii Visa si MasterCard au avut ca termen limita data de 31 martie pentru a se alinia noului sistemul national, dar Visa a refuzat si a fost nevoita sa plece din Rusia, anunta agentia Sputnik News.

"Trecerea la un sistem de plata cu cardul national a fost facuta in interesul utilizatorilor si este destinata punerii in aplicare a operatiunilor din cadrul sistemelor internationale de plati, indiferent de factori externi", arata Banca Centrala a Rusiei.

Legea a fost promulgata de Vladimir Putin inca din 2014, ca o masura de protectie a operatiunilor financiare din interiorul Rusiei.

"Primul lot de carduri bancare rusesti va fi emis in vara acestui an" a anuntat Timur Batyrev, seful departamentului pentru coordonarea Sistemului National de Carduri Bancare din cadrul Bancii Centrale a Rusiei.

Oficialii din institutie preconizeaza ca in urmatorii doi ani cifra cardurilor emise se va ridica la 100 de milioane.

Oficialii de la Moscova privesc acest sistem ca pe o metoda de asigurare a suveranitatii economice dupa ce, in toamna anului trecut, mai multi parlamentari europeni au solicitat excluderea Rusiei din sistemul electronic de plati internationale SWIFT.

In replica, Banca Centrala a Rusiei a amenintat cu crearea unui sistem alternativ dezvoltat in comun cu alte tari, printre care si China.

Pana acum, 91 de institutii financiare din Rusia au fost cooptate in cadrul unui sistem intern de tranzactii electronice creionat dupa modelul SWIFT.

Sursa:Businness24

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu