Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 25 septembrie 2015

Cercetatorii confirma: Consumul de junk food te face mai prost

Niciun comentariu :

Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care preferă acest gen de alimentație, ci este mult mai nociv pentru sănătate decât se credea, susține un studiu publicat revista BMC Medicine și citat de site-ul Eatthis.com.

Cercetătorii de la Deakin University și Australian National University au descoperit recent că hipocampusul (regiunea creierului implicată în menținerea sănătății mintale, în învățare și memorie) este mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase.

Ca să ajungă la această concluzie, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampus-ului participanților la studiu și apoi le-a examinat dietele. Oamenii de știință au luat în considerare toți factorii care ar putea influența hipocampusul și apoi au comparat încrucișat toate datele.

Potrivit Eatthis.com, deși oamenii de știință cunoșteau de ceva timp că dieta afectează dimensiunea și funcția hipocampusului la animale, studiul cercetătorilor australieni sugerează acum că această concluzie este valabilă și la oameni.

Sursa: AGERPRES

Junk food se refera de obicei la alimentele procesate, chimizate, aditivate, cu valoare nutritiva mica, care sunt bogate in calorii, grasimi, zahar, sare, cafeina si poate include mancarea semipreparata, congelata, incalzita la microunde, asa zisele cereale la cutie pentru micul dejun, bomboane, chipsuri, prajituri, cartofi prajiti, guma, hamburgeri, hot dog, înghetata, bauturile acidulate si multe alte dulciuri. Alimentele care intra in aceasta categorie nu tin de foame, oamenii nu se simt satui atunci când le manânca si acest lucru poate duce la supraalimentare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu