Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 30 ianuarie 2015

Ești 97% posedat de bănci! Adevărul despre sistemul monetar actual și despre colapsul său inevitabil

Niciun comentariu :

O serie de evenimente economice recente precum scăderea aparent inexplicabilă a prețului petrolului, sancțiunile impuse Rusiei, care afectează într-o mare măsură Europa și decizia luată de Banca Centrală Elvețiană de a decupla francul elvețian de euro, prefigurează o nouă criză economică anunțată deja de mai mulți specialiști financiari. În acest context măsuri disperate precum cea a Băncii Centrale Europene de a tipări și arunca pe piață gigantica sumă de 1300 de miliarde de euro nu pot decât să îi provoace celui care muncește zi de zi să obțină venituri pentru hrana, îngrijirea și prosperitatea propriei familii niște întrebări logice precum: ce sunt de fapt banii? Cum sunt creați și de către cine? De ce există atâția oameni datornici și de ce este "normal" ca băncile să prospere de pe seama lor? De ce oamenii trebuie să muncescă întreaga viață ca niște sclavi pentru niște sume derizorii în timp ce bancherii pot dispune de sume exorbitante pe care le materializează din vârful pixului sau din taste? Nu cumva este ceva viciat în acest sistem care pune în pericol libertatea și viața oamenilor ce își doresc o viață un pic mai bună?

Filmul "97% posedat" ("97% owned") reprezintă un studiu fundamental despre sistemul financiar și economic. E primul documentar care abordează problema și modul de funcționare a băncilor centrale și a procesului de creare a banilor. Atât timp cât banii dirijează orice activitate din lume, e absolut necesar să le înțelegem natura. Totuși, întrebările aparent simple sunt evitate, întrebări precum: Care e originea banilor? Cine îi creează? Cine decide modul de folosire a acestora? Și ce valoare au aceste întrebări pentru milioanele de oameni care au de suferit în cazul în care sistemul monetar intră în colaps?

Pe aceeasi tema:
Sfârşitul banilor şi viitorul civilizaţiei
Apusul dolarului, moartea banilor și colapsul sistemului monetar internaţional


 Filmul este tradus în limba română, activați subtitrarea.

marți, 27 ianuarie 2015

CitizenFour - cel mai bun film documentar al anului 2014. De ce este importantă viața privată

Niciun comentariu :

"CitizenFour", un film realizat de regizoarea Laura Poitras despre dezvăluirile făcute de Edward Snowden privind programul de supraveghere online implementat de guvernul american, a câştigat, premiul pentru cel mai bun documentar oferit de International Documentary Association (IDA).

Premiul oferit de IDA vine după ce filmul a câştigat, titlul de cel mai bun documentar la New York Film Critics Circle Awards. De asemenea, "CitizenFour" a fost nominalizat, la premiile Independent Spirit şi se numără printre cele 15 filme care au fost reţinute în cursa pentru o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun documentar, la ediţia din 2015.


Documentarul "CitizenFour" face un portret al fostului analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime şi lideri ai lumii, precum preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi cancelarul german Angela Merkel.

Laura Poitras a câştigat în anul 2014 premiul Pulitzer pentru rolul avut în publicarea documentelor furnizate de Snowden. În 2013 aceasta a primit premiul Courage Under Fire al IDA pentru "vitejia remarcabilă în căutarea adevărului".

Versiunea subtitrată în limba română


Glenn Greenwald: De ce este importantă viața privată
Glenn Greenwald a fost unul dintre primii reporteri care au investigat și au scris despre dosarele lui Edward Snowden, despre supravegherea extensivă făcută de Statele Unite asupra vieții personale a tuturor cetățenilor. În această discurs, Greenwald subliniază importanța apărării dreptului la viața privată, chiar dacă "nu faci nimic care să te facă să vrei să te ascunzi".  
 

joi, 22 ianuarie 2015

Tabăra de meditaţie pentru revelarea sinelui

Niciun comentariu :

În perioada 28 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, peste 600 de practicanți yoga din țară și de peste hotare s-au reunit în tabăra de Revelare a Sinelui divin ATMAN, alegând să-și petreacă perioada sărbătorilor în meditație pentru a afla cine sunt ei cu adevărat.

Coordonată de profesorul yoga Nicolae Catrina și susținută subtil telepatic de mentorul şcolii de yoga MISA, profesorul yoga Gregorian Bivolaru, tabăra a inclus zilnic mai multe ore de meditație, exemplificări spirituale, prezentarea în premieră a unor aspecte practice și inițiatice inedite, precum și aprofundarea și dezvoltarea noțiunilor oferite în tabăra precedentă.


Acest eveniment de excepție s-a desfășurat pentru a doua oară la Brașov, în ambianța primitoare și elegantă a centrului de evenimente Lux Divina.

Revelarea Sinelui divin nemuritor, esența noastră ultimă, constituie un pas esențial pe calea către eliberarea spirituală deplină. Deși aparent este un obiectiv îndepărtat şi greu de atins, numeroasele relatări ale participanților în tabără au arătat că el este cu ușurinţă accesibil printr-o ghidare și impulsionare adecvată, într-o atmosferă de deschidere sufletească și fraternitate.

Cu siguranța și claritatea pe care numai experiența spirituală directă o conferă, și nu de puține ori cu umor debordant, Nicolae Catrina a răspuns tuturor întrebărilor celor prezenți, oferindu-le lămuririle de care aveau nevoie.

Natura a participat și ea pentru a trezi sufletele participanţilor, acoperindu-se cu mantia strălucitoare și imaculată a zăpezii.


Pentru prima dată de peste 10 ani de când se organizează în România tabăra de meditație pentru Revelarea Sinelui, la acest eveniment spiritual extraordinar au putut participa toți cei care și-au dorit aceasta, fără o selecție prealabilă. Pentru fiecare dintre cei prezenți, cunoașterea dobândită și experiențele spirituale avute aici constituie repere esențiale pe drumul recunoașterii de Sine.

Sinele divin și nemuritor (ATMAN) este - afirma marele înțelept Ramana Maharishi - însăși esența ființei și conștiinței noastre, și de aceea el ne este în realitate întotdeauna accesibil.


Surse:
MISA Senzational TV 
Yogaesoteric

miercuri, 21 ianuarie 2015

Franța a finanțat Al Qaeda cu 58 de milioane de dolari

4 comentarii :

O anchetă publicată de New York Times pe 29 iulie 2014 dezvăluie ca Al Qaeda a primit din 2008 încoace mai mult de 125 milioane de dolari de la țările occidentale!!! doar prin răscumpărări plătite pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

Potrivit aceleiași anchete Franța este principalul furnizor de fonduri pentru organizația teroristă. ”Doar” 58 de milioane dolari au fost plătiți direct de către stat prin intermediari sau prin țările prietene din Golful Persic, în primul rând Qatar. În acest articol Vicki Huddleston fostul ambasador al Statelor Unite în Mali a declarat: "Europenii trebuie să răspundă pentru asta. Ei duc o politică ipocrită. Ei plătesc răscumpărări și apoi neagă că au plătit. Pericolul nu este doar finanțarea mișcarii teroriste, ci ca toți cetățenii noștri să fie vulnerabili."

La 13 septembrie 2014, foarte deranjat de executarea a trei ostatici anglo-saxoni, Barack Obama însuși a confirmat: "Președintele francez Francois Hollande a declarat că țara sa nu plătește răscumpărări teroriștilor atunci când, în realitate, el o face".

La marșul de solidaritate cu victimele atentatului din 7 ianuarie 2014 majoritatea liderilor europeni care au vărsat lacrimi de crocodil pentru decesele cauzate de mișcări teroriste au contribuit la finanțarea lor. François Hollande acuzat de Obama că a plătit răscumpărări teroriștilor a fost în fruntea acestui mare marș împotriva ... terorismului. Înțelege cine poate.


Lipsa de coerență sau incompetență? Oricare dintre ele ar fi... De data aceasta francezilor nu li se cere a păstra doar o clipă de tăcere ci mai curând doi ani și jumătate de tăcere, până la următoarele alegeri. Cu un "Patriot Act" pentru francezi, dacă este necesar. Hollande nu este mai prost decât Bush și francezii nu sunt mai deștepți decât americanii. 

Trăiască Franța, Traiască ipocrizia.

PS: oare unde au ajuns banii dați de statul român pentru răscumpărarea ostaticilor români din Irak răpiți de teroristul numărul 1 al României, Omar Hayssam?
PPS: oare finanțarea și ajutorul militar acordat ”rebelilor” libieni și sirieni care făceau parte din Al Qaeda, acordate de către Franța și de către alte state occidentale nu au contribuit și ele la dezvoltarea ”fenomenului terorist arab”?

Surse:
http://news360x.fr/la-france-paye-58-millions-de-dollars-al-qaida-depuis-2008/
http://www.nytimes.com/2014/07/30/world/africa/ransoming-citizens-europe-becomes-al-qaedas-patron.html?_r=0
http://www.lefigaro.fr/international/2014/09/14/01003-20140914ARTFIG00223-otages-barack-obama-reproche-a-la-france-de-payer-les-rancons.php

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Sfârşitul banilor şi viitorul civilizaţiei

Niciun comentariu :
«Foarte puţini oameni îşi dau seama că natura banilor s-a schimbat profund în ultimele trei secole şi că au devenit un instrument politic utilizat pentru a centraliza puterea, a concentra averea şi a submina guvernul democratic», spune Thomas H. Greco Jr. Civilizaţia trece în prezent printr-o megacriză ascendentă şi multidimensională. Există o serie întreagă de tendinţe despre care logica elementară afirmă că nu mai pot continua să se manifeste neîngrădit: inegalitatea economică dintre ţări, erodarea principiilor democratice, alienarea socială, schimbările climatice, spolierea mediului natural, creşterea populaţiei şi ineficienţa instituţiilor naţionale şi internaţionale. Toate acestea, deoarece omenirea a înregistrat o creştere exponenţială, care a mers prea departe şi s-a produs prea repede. Însă nimic nu creşte la infinit. Conform teoriei lui Greco, ieşirea din această megacriză s-ar putea realiza – dar numai printr-o metamorfoză a umanităţii.

Autorul pleacă de la antagonismul dintre elitişti şi egalitarişti, ca premisă pentru dezechilibrele pe care le experimentează civilizaţia în prezent. Istoria abundă în confruntări desfăşurate între cele două tabere. Această luptă pentru putere s-a soldat cu victorii temporare şi aparente (însă amplu trâmbiţate) ale grupărilor egalitariste. De fiecare dată însă, grupările elitiste s-au regrupat cu mai multă forţă, acţionând insidios şi subversiv, după principiul coluziunii. Pierzând uneori pe scena politică şi pe cea legislativă, hidra elitistă şi-a recuperat mereu privilegiile prin intervenţii în sfera financiară, căci – aşa cum îl citează Greco pe preşedintele american James A. Garfield – „cel care controlează banii, în orice ţară, e stăpânul legislaţiei şi comerţului acesteia“. 

La fiecare schimbare de regim, elitele financiare se infiltrează treptat, prin intermediul unor marionete, în organismele guvernamentale, legislative şi judecătoreşti, în final aservindu-şi din spatele cortinei orice fiinţă implicată în sistem. Noua ordine mondială spre care ţintesc elitele financiare pare să fie în curs de concretizare, dacă urmărim raţionamentul lui Greco: suveranitatea naţională s-a erodat, economia are o creştere canceroasă, camăta a devenit motorul distrugerii, instabilitatea s-a impus ca regulă, iar bugetele naţionale sunt perpetuu dezechilibrate, cauzând inflaţie. 

Disfuncţiile inerente regimului monetar actual derivă, în principal, din trei aspecte: statutul de instrument legal de plată al monedei create de o bancă centrală; monopolizarea creditului de către cartelul bancar; şi inexistenţa unei unităţi de cont independente de moneda politică. Pentru toate aceste probleme, autorul dă exemple concrete şi propune soluţii inedite, fără a avea totuşi pretenţia că poate prefigura viitorul – nici măcar pe termen scurt. Însă un lucru e cert: ori vom renunţa la interesele meschine, preţuind în mod egal viaţa fiecăruia, ori ne vom trezi implicaţi în conflicte tot mai distructive, care vor duce planeta la ruină
Sursa: Capital


Thomas H. Greco Jr. este o autoritate în domeniul abordărilor liberale ale inovaţiilor monetare şi financiare, inclusiv sisteme de schimb fără numerar. Fost inginer, antreprenor şi profesor de colegiu, el a devenit foarte căutat pentru consultanţă şi pentru discursuri în cadrul unor conferinţe din întreaga lume.

Greco a studiat vreme de peste 30 de ani căile de a ajunge la o mai mare echitate şi sustenabilitate în afaceri şi economie. Experienţa sa în structuri monetare şi financiare l-a determinat să creeze concepte inovatoare pentru monede şi sisteme de plată comunitare.

Site-ul său, www.reinventingmoney.com, şi blogurile asociate constituie o resursă unică de informaţii.


Pe aceeași temă:
Apusul dolarului, moartea banilor și colapsul sistemului monetar internaţional

joi, 15 ianuarie 2015

Apusul dolarului, moartea banilor și colapsul sistemului monetar internaţional

Un comentariu :

În puţinele sale apariţii în presa europeană, James Rickards, consultant al Pentagonului şi una dintre cele mai puternice voci de pe Wall Street, a vorbit, în exclusivitate pentru Q Magazine, despre iminentul colaps al sistemului monetar internaţional şi noua ordine financiară.

Sistemul monetar internațional s-a prăbuşit de trei ori în ultimul secol: 1914, 1939 şi 1971. Fiecare colaps a fost urmat de o perioadă caracterizată de război, turbulenţe sociale, afectând puternic economia globală. Toate semnele arată că, în prezent, ne îndreptăm în această direcție…

Această secvență – războaie valutare – comerciale – militare – este posibilă din nou, așa cum s-a petrecut şi în anii 1930. Războaiele valutare sunt în plină desfăşurare, au început în 2010, în urma programului de relaxare a Rezervei Federale, şi nu dau semne că se vor termina prea curând. Războaiele comerciale, pe de altă parte, pot avea mai multe faţete. Tarifele şi taxele sunt forma cea mai evidentă a unui astfel de conflict. Controlul fluxului de capital de pe piețele emergente poate fi asociat, la rândul său, unui război comercial. Per ansamblu, aceste fenomene au loc pe fondul creșterii mondiale insuficiente în raport cu aspiraţiile liderilor de stat, dar şi ale oamenilor de rând. Aşadar, ţările sunt tentate să „fure” creșterea unele de la altele, prin intermediul piețelor valutare, barierelor comerciale și controalelor de capital. În cazul în care creșterea economică nu este reluată, etapa următoare constă într-o confruntare internațională similară celor din Ucraina, Marea Chinei de Sud sau din Orientul Mijlociu. Este adevărat că evenimente geopolitice și economice luate împreună astăzi prezintă unele asemănări cu problemele care au apărut în anii 1930, şi care au dus, în cele din urmă, la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

De curând aţi publicat o carte numită „Moartea banilor. Colapsul sistemului monetar internaţional”. Cum i-aţi explica unui om de pe stradă cum mor banii? A devenit sistemul monetar contemporan nesustenabil?
„Moartea” banilor înseamnă pierderea încrederii în aceştia. Aproape orice poate avea funcţia de bani, atât timp cât prezintă încredere şi poate fi valorificat ca atare. În diferite momente ale istoriei, scoicile, penele sau chiar mărgelele au funcţionat ca bani. Astăzi îi regăsim pe suport de hârtie și în format digital, inclusiv dolari și bitcoin. Toate aceste forme de bani se sprijină pe încrederea fiecăruia dintre noi că ceilalţi participanţi din piaţă îi vor accepta ca mijloc de schimb. Atunci când încrederea în aceştia se pierde, oamenii vor încerca să îi valorifice cât mai curând sub formă de bunuri, servicii sau alte active. Acest proces de schimbare rapidă a banilor crește veniturile, ceea ce duce la sporirea inflației și apoi la hiperinflație.

Cartea şi implicit titlul său au ca punct de plecarea moartea dolarului, însemnând subminarea funcţiei acestuia ca monedă internaţională de rezervă. Prin extensie, reprezintă, totodată, potenţialul colaps al sistemului monetar internaţional în condiţiile în care, dacă încrederea în dolar scade până la dispariţie, nicio altă monedă nu este pregătită să îi ia locul. Lumea va renunţa la dolar ca monedă de rezervă internaţională ca urmare a politicilor monetare şi fiscale eronate promovate de Federal Reserve (FED) şi de Trezoreria SUA.

103% din PIB este datoria publică a SUA.

57 de milioane de americani, reprezentând 18,1% din populație, împart locuința cu alte generații din familia lor, numărul dublându-se din 1970 până în prezent, potrivit Pew Institute.

55% din toate rezervele din întreaga lume au fost în dolari SUA în anul 2000. În prezent, acestea au scăzut la 33%.
 
Este economia globală în pragul unei crize pe termen lung?
În mod sigur, economia mondială se îndreaptă spre o criză de lungă durată. Practic, avem de-a face, din nou, cu apariţia unor bule speculative în economiile importante și cu o creştere excesivă a datoriilor suverane. Există bule imobiliare în marile orașe din întreaga lume, inclusiv Sydney, Melbourne, Vancouver, New York, Londra, Istanbul, Miami. Totodată, piaţa imobiliară din China a ajuns deja la stadiul de bulă speculativă. În plus, extinderea datoriilor suverane din SUA, Japonia și Europa se află pe o traiectorie nesustenabilă. Un colaps în oricare dintre aceste bule de credit va duce la contagiune care ne poate afecta și duce la o criză globală de lichiditate.

Euro nu este în mod esenţial un proiect economic, ci unul politic

Există un grup de promoteri care pledează pentru crearea unei monede unice mondiale. Zicala potrivit căreia un moment de criză este, totodată, şi un moment de reacţie ar putea să capete noi semnificaţii, pe fondul nivelului ridicat de neîncredere în sistemul financiar, ducând la impunerea pe agenda publică a acestei idei. Cât de probabil este acest lucru?
Este un scenariu foarte posibil. O monedă internaţională deja există. Ea se numeşte DST (Drepturi Speciale de Tragere) şi este emisă de Fondul Monetar Internaţional. Cetăţenii nu o folosesc (neputând fi utilizată ca mijloc de plată direct), având o circulaţie limitată la autorităţile monetare: FMI sau băncile centrale. DST-urile au fost emise de mai multe ori, fiind create în anul 1969, mai ales în perioade când au loc grave probleme de lichiditate. Acest proces este, însă, extrem de inflaționist și va conduce la o diminuare substanțială a rolului dolarului american ca monedă de rezervă internaţională. Elita instituţională de la Bruxelles a încercat să integreze Europa prin impunerea unui sistem monetar, bancar și fiscal comun, dar zona euro este în criză în continuare și, în general, economia Uniunii Europene nu dă semne de îmbunătățire.

Credeți că euro va mai rezista mult? 

Moneda euro prezintă siguranţă ca element de referinţă monetară. Există multe probleme din zona euro, dar nu fiecare problemă economică trebuie neapărat să fie şi o problemă pentru monedă. Euro se poate consolida ca monedă (chiar dacă pe piața datoriilor suverane denominate în euro, acesta este în pericol). De asemenea, este important să se înțeleagă că moneda euro nu este în mod esenţial un proiect economic, ci un proiect politic. Euro va rezista fiind susţinut politic de voinţa ţărilor membre, în frunte cu Germania.

Nivelul datoriei suverane mondiale va ajunge la 49.500 de miliarde de dolari, potrivit agenţiei de evaluare financiară Moody’s, în creştere cu 45% faţă de anul 2007, la debutul crizei.

Datoria națională a SUA este acum de 5.000 de ori mai mare decât a fost în 1913, când a luat fiinţă FED-ul.

32,89 reprezintă indicele Misery (indicele sărăciei, care însumează rata şomajului şi a inflaţiei – cu cât este mai mare suma, cu atât populaţia unei ţări trăieşte în condiţii mai modeste). În timpul Marii Depresiuni, valoarea acestuia maximă ar fi fost de 27.

 23 de țări raportează că dețin yuanul chinez ca rezerve oficiale, potrivit datelor de la FMI.

Cine este James Rickards?

În 1980, Rickards a făcut parte din echipa care a negociat eliberarea ostaticilor americani din Iran, eveniment care a dus la îngheţarea relaţiilor dintre Teheran şi Washington. La sfârşitul anilor ’90, când s-a descoperit că firma Long-Term Capital Management se afla pe punctul de a cauza un colaps al pieţelor financiare, FED-ul a apelat la Rickards pentru a împiedica o posibilă cădere a pieţelor. După atacurile de la 9/11, Rickards a fost cooptat de CIA în echipa care a investigat o potenţială scurgere de informaţii pe Wall Street, care a avut loc înainte de atacurile teroriste.

Lucia Craciun -Qmagazine - 10.01.2015

Downloadati cartea The Death of Money de James Rickards 


Pe aceeași tema:
Sfârşitul banilor şi viitorul civilizaţiei

marți, 13 ianuarie 2015

Consultări publice pe tema cardului de sănătate

Un comentariu :

Ministerul Sănătăţii organizează o dezbatere publică pe problema cardului de sănătate electronic, vineri, 16 ianuarie, ora 10:00, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, din strada dr. Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti. Aceste dezbateri vin ca urmare campaniilor care au avut loc în mediul online în legătură cu cardurile de sănătate. Ministerul a explicat cum vor decurge dezabaterile:

- Modalitatea de colectare a recomandărilor: în format electronic, la adresa de email: propuneri@ms.ro, până la data de 15.01.2015, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului;

- Modalitatea de înscriere: în format electronic, la adresa de email: moancea@ms.ro, până la data de 15.01.2015, ora 13.00.

Luarea cuvântului: în ordinea înscrierii pentru participare la dezbaterea publică.
Timpul alocat luării cuvântului: 3 minute.
Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la ședința publică. La luarea cuvântului, participanții se vor prezenta.
Dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie.