Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 14 septembrie 2007

Telefoanele mobile altereaza ADN-ul uman, provocand cancer si infertilitate

Niciun comentariu :
Telefoanele mobile - un rau necesar uneori. Care este insa dimensiunea reala a pericolului?

BBC: Telefoanele mobile 'altereaza ADN-ul uman'
Microundele emise de telefoane mobile afecteaza celulele corpului si distrug ADN-ul. Laboratorul Reflex, finantat de Uniunea Europeana, a ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de cercetari insa oamenii de stiinta declara ca mai sunt inca necesare studii pentru a determina toate implicatiile asupra sanatatii.

In ciuda acestor cercetari un reprezentant al comisiei pentru protectie radiologica din Marea Britanie a declarat ca studiul nu arata ca modificarile biologice conduc la aparitia unor boli (!!!???).

Studiul pe o durata de 4 ani, condus de grupul german de cercetare Verum, a analizat efectele radiatiei asupra celulelor umane si animale. Cercetatorii au descoperit ca dupa expunerea la radiatie electromagnetica celulele prezinta o distrugere semnificativa a ADN-ului, care nu mai poate fi intotdeauna reparata de catre celule. Distrugerile au fost de asemenea observate in noile generatii de celule. Celulele mutante sunt vazute ca o posibila cauza a cancerului.

Studiul a raportat de asemenea alte efecte nocive asupra celulelor.
Radiatia utilizata in studiu are nivele SAR (Specific Absorption Rate) intre 0.3 si 2 watti per kilogram. Cele mai multe telefoane emit unde radio cu nivele SAR intre 0.5 si 1 W/kg.

Franz Adlkofer, conducatorul studiului, spune ca trebuie sa folosim telefoanele fixe in locul celor mobile ori de cate ori este posibil. El a adaugat: "Nu vrem sa cream panica, insa e bine sa fim precauti."

Daily Mail: Doar 10 minute de convorbire la mobil provoaca cancer
Doar 10 minute de convorbire la telefonul mobil pot provoca modificari in creier ce sunt asociate cu cancerul. Cercetatorii de la Weizmann Institute of Science in Israel au descoperit ca nivele reduse de radiatie interfereaza cu diviziunea celulara care este asociata cu dezvoltarea tumorilor.

Dr Rony Seger, co-autor al studiului a declarat pentru New Scientist: "Importanta acestui studiu sta in faptul ca dezvaluie reactia nontermica a celulelor la radiatia emisa in cazul telefoanelor mobile."

Cititi si Daily Mail: Risc crescut de infertilitate in cazul barbatilor care utilizeaza telefoane mobile

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu