Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 20 decembrie 2009

Control Factor

Un comentariu :


Filmul "Control Factor" apărut în 2003 se remarcă prin tema abordată: controlul minţii. Puţine filme au îndrăznit să abordeze acest subiect, iar această peliculă se evidenţiază prin maniera aproape documentară în care abordează modul cum comportamentul uman poate fi influenţat până la anihilarea voinţei individuale prin intermediul energiilor electromagnetice folosite pentru a modifica activitatea electrică a creierului.

Fără îndoială că autorii acestui film artistic n-au fost primii oameni de pe Pământ care s-au gândit la această posibilitate, şi orice om inteligent poate intui că elitele conducătoare ale acestei planete au fost foarte interesate de cercetări în acest domeniu, care le-ar permite să-şi menţină dominaţia şi statutul privilegiat într-un mod invizibil pentru omul de rând. Fără doar şi poate laboratoare de cercetare militare care au dispus şi dispun de imense fonduri au experimentat de mult timp modalităţi concrete de control al minţii, şi este terifiant faptul că noi oamenii folosim resurse atât de mari în sens malefic şi distructiv, în loc să orientăm aceste resurse pentru a trăi mai bine cu toţii pe această planetă.

Trebuie menţionat faptul că acest film are din păcate o valoare artistică nulă, şi că prezintă deficienţe logice în scenariul său. Deasemenea este prezentă prea multă violenţă gratuită, iar numeroasele clişee cinematografice care împănează filmul îi reduc valoarea foarte mult.

Cu toate acestea filmul merită văzut pentru că prezintă cu acurateţe elemente esenţiale ale experimentelor de control al minţii care se desfăşoară pe planeta noastră fără ca cetăţeanul obişnuit să aibă habar de ele. Un prim element îl reprezintă stabilirea cu precizie a corespondenţei între stările emoţionale (şi gandurile omului) şi harta activităţii electrice a creierului (în cazul controlului minţii accentul fiind pus pe trăirile negative). Filmul prezintă deasemenea cele două faze logice ale controlului minţii: mai întâi există o primă etapă în care acest control se realizează asupra unor subiecţi individuali, iar apoi în faza următoare se trece la realizarea controlului asupra unor grupuri mari de oameni, pe măsură ce există posibilitatea tehnică ca radiaţii electromagnetice care să influenţeze psihicul uman să poată fi emise cu o putere suficient de mare pentru a acoperi suprafeţe întinse. Sigur că acest control al minţii este mult mai uşor de realizat asupra unui singur om, deoarece există posibilitatea ca radiaţia electromagnetică ce are rolul de a modifica activitatea electrică a creierului este mult mai uşor de focalizat prin intermediul unor antene emiţătoare unidirecţionale îndreptate direct către subiect. Prezenţa însă a numeroaselor antene care împânzesc astăzi toate oraşele (sau care acoperă aproape în totalitate teritoriul unei ţări cum e în cazul reţelelor de telefonie mobilă celulară), ca şi uşurinţa în a modula undele purtătoare electromagnetice cu informaţie având o frecvenţă total diferită de cea a undei purtătoare, face posibil ca astăzi acest control al minţii să poată fi efectuat şi la nivel global.

În concluzie acest film reprezintă un veritabil semnal de alarmă tras împotriva acestei manipulări nevăzute dar cu atât mai periculoase, şi cum "cunoaşterea înseamnă putere" poate că din ce în ce mai mulţi oameni îşi vor pune întrebări asupra acestor aspecte, se vor informa mai mult asupra acestui domeniu, şi prin atingerea unei mase de critice de oameni care au aflat de aceste lucruri şi doresc ca ele să fie stopate pe planeta noastră, aceste mizerabile demersuri care ţin de "controlul minţii" vor fi abandonate.

Un comentariu :

  1. foarte interesant....abia astept sa vad filmul,felicitari pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere