Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 8 februarie 2010

Biroul de Presă MISA a refuzat invitaţia de a participa la o emisiune de divertisment specializată în scandaluri mondene

2 comentarii :
de Maria Nicola

După falimentarea ziarului Gardianul, care „servea” câte un articol calomniator despre MISA cu ocazia fiecărui termen al proceselor de la Cluj sau Sibiu, Pro TV-ul i-a luat locul. Luni, 8 februarie, când va avea loc o nouă înfăţişare în procesul la Cluj, „în mod întâmplător”, cum se jură cei de la Pro TV, a fost programată prima emisiune dintr-o serie de emisiuni despre MISA. Iată ce ne spune promo-ul difuzat cu zel în week-end de Pro TV: „Mâine la Happy Hour începe seria de emisiuni despre controversata Mişcare de Integrare Spirituală în Absolut. Happy Hour a mers până în Germania pentru a vorbi cu Cecilia Tiz. Despre cum MISA distruge familii, cariere şi suflete. Nimeni nu are secrete la Happy Hour.”

Un reporter Pro TV a luat legătura cu Biroul de Presă MISA în urmă cu câteva săptămâni pentru a ne convinge să mergem, în direct, în platoul emisiunii de divertisment Happy Hour. Cităm dintr-un mail oficial: „Noi ne dorim să discutăm pe larg despre ceea ce înseamnă Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut. S-au spus şi scris multe despre MISA, dar niciodată nu s-a mers în profunzimea subiectului. Ştim că materialele de presă care au apărut până acum au fost realizate de cele mai multe ori dintr-un singur unghi de abordare, fie el favorabil sau nefavorabil mişcării (n.n. Între tonele de materiale de presă mincinoase şi calomniatoare s-au strecurat două emisiuni difuzate de TVR, care conţineau interviuri luate yoghinilor – aceştia au vorbit despre gravele abuzuri făcute împotriva lor de către procurori şi jandarmi, la percheziţiile brutale din 18 martie 2004. La aceste emisiuni, singulare în contextul întregii campanii mediatice anti-MISA, se referă probabil reportera Pro TV ca fiind „favorabile”.). Noi considerăm că telespectatorii îşi pot face o imagine corectă doar dacă se prezintă cât mai multe puncte de vedere din partea unor oameni cât mai documentaţi cu putinţă pe marginea subiectului.”

Abordarea aşa-zis obiectivă şi în profunzime a însemnat oare pentru Pro TV discuţia cu una dintre cel mai înfocate calomniatoare ale şcolii noastre de YOGA? Sau insistenţa de a răspunde în direct seriei de calomnii disperate şi înverşunate cu care Cecilia Tiz ne-a obişnuit deja? Oare cu ce ar fi de folos o astfel de abordare, în înţelegerea şi prezentarea justă a Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut? Reamintim că activităţile MISA sunt deschise publicului şi, în repetare rânduri, le-am sugerat ziariştilor să participe la cursurile de yoga pentru a se edifica la faţa locului despre aceste activităţi. Reamintim de asemenea că MISA nu este nicidecum o organizaţie ocultă, absconsă, secretă şi, mai mult decât atât, această organizaţie este în „lumina reflectoarelor” de ani de zile, fiind supravegheată îndeaproape de autorităţi, care au cheltuit sume exorbitante în cadrul anchetelor şi acţiunilor de urmărire şi supraveghere. Şi totuşi, niciuna dintre acuzaţiile aberante ale propagandiştilor anti-MISA nu se regăsesc în acuzele oficiale, probate în rechizitoriul înaintat de Parchet...

Unii jurnalişti poate de bună credinţă şi nu suficient de informaţi despre modul în care a decurs de-a lungul timpului campania mediatică anti-MISA justifică imaginea defavorabilă şi întregul scandal creat în jurul MISA prin faptul că reprezentanţii MISA refuză să dea interviuri sau să apară în emisiuni de divertisment. Altfel spus, yoghinii ar fi de vină, întreţinând imaginea negativă creată de presă la adresa lor, prin faptul că nu răspund la aceste acuzaţii. Acest lucru nu este nicidecum adevărat. Preferăm să prezentăm punctul de vedere pe site-ul yogaesoteric şi eventual să dăm declaraţii numai în scris, datorită faptului că în mod sistematic declaraţiile noastre au fost trunchiate şi răstălmăcite sau prezentate batjocoritor, asta în rarele cazuri când totuşi ni se cerea punctul de vedere! Reamintim cu această ocazie sutele de replici trimise de Biroul de Presa MISA de-a lungul timpului ziarelor şi posturilor TV, care au fost în mod sistematic ignorate.

În contextul emisiunii Happy Hour de la Pro TV, iată doar câteva dintre motivele pentru care considerăm că nu este cazul să răspundem acestei invitaţii:
  • Modul în care este abordat subiectul. MISA este o şcoală de YOGA care organizează cursuri de YOGA. Cei de la Pro TV nu au pornit în tratarea acestui subiect de la activitatea MISA, adică cursurile de YOGA şi nici măcar de la situaţia juridică. Anchetele, procesele, acţiunile autorităţilor, implicarea SRI, mitingurile MISA sunt subiecte extrem de interesante şi provocatoare pentru un jurnalist de investigaţie, preocupat de aflarea adevărului. Dar din punctul de vedere al emisiunii de divertisment de la Pro TV sunt importante doar can-can-urile, disputele pro şi contra asupra unui subiect. Pe scurt: scandalul face audienţă.
  • Formatul emisiunii. Happy Hour este o emisiune de divertisment unde se discută tot felul de bârfe mondene şi vedetele fac dezvăluiri care mai de care mai senzaţionale despre viaţa lor. Iată cum este prezentată emisiunea pe site-ul Pro TV: „Vom da iama prin show biz-ul autohton, vom vedea cine cu cine, cine s-a schimbat, operat, împăcat, cine s-a îngrăşat peste noapte şi cine a slăbit ca la carte... Din septembrie, Happy Hour va reveni cu un Maruţă neobosit, pus pe şotii şi atent la tot ce se întâmplă în lumea mondenă a României.” Iată numai câţiva invitaţi care au fost recent în platoul acestei emisiuni: tatăl care pledează pentru o pedeapsă mai mică pentru fiica sa care şi-a omorât mama (pe soţia sa), mediumul Nina Petre care vorbeşte cu Michael Jackson sau cu Nicolae Ceauşescu, manelistul Jean de la Craiova şi concurentele de la Miss Piranda, modelul Valentina Pelinel, soţia lui Irinel Columbeanu, Monica Columbeanu, maneliştii Florin Salam şi Ion Oncescu etc. Ce are MISA cu show biz-ul?!
  • „Coincidenţa” lansării acestei serii de emisiuni exact în ziua de luni 8 februarie, când are loc o nouă înfăţişare în procesul de Cluj. Emisiunea Happy Hour se laudă cu prezentarea unor subiecte fierbinţi, de actualitate. Ori, ce s-a mai petrecut oare în cazul MISA care să justifice exact acum acest interes subit pentru şcoala noastră de yoga? Oricare ar fi calomniile proferate de Cecilia Tiz, care este noutatea, actualitatea, relevanţa lor exact acum?!

Pentru cei care nu sunt familiari cu subiectul manipulărilor prin intermediul mass-media, aceasta este o modalitate clasică de a se realiza presiuni asupra justiţiei. Un studiu realizat de organizaţia Transparency Internaţional la cererea Consiliului Superior al Magistraturii arată că principalul factor care aduce atingere independenţei justiţiei în România este mass-media, prin faptul că ziariştii se pronunţă în multe cauze înainte că acestea să fie soluţionate sau creează curente de opinie care „pun la zid” diverse persoane. Astfel, judecătorii sunt presaţi de opinia publică (formată de mass-media) şi au tendinţa de a da sentinţe care să fie în acord cu impresia generală.

În concluzie, acestea sunt motivele pentru care Biroul de Presă MISA a refuzat invitaţia Pro TV ca diferiţi yoghini MISA să participe în direct, în platou la această emisiune – deşi abordarea reporterei Pro TV care ne-a contactat a fost corectă şi profesionistă. Suntem în continuare deschişi să colaborăm şi să dialogăm cu jurnaliştii care doresc să investigheze subiectul MISA fără a-l transforma într-un scandal sau o fumigenă, pentru că şi noi considerăm că ar fi cazul ca presa să prezinte o viziune obiectivă, de exemplu, asupra evenimentelor din martie 2004, de la care se împlinesc în curând şase ani! Poate este momentul ca jurnaliştii să reia tot ce au spus atunci despre MISA şi să vadă ce mai stă în picioare din toate acuzele respective.

yogaesoteric.net
7 februarie 2010

Pe acelasi subiect:
Cecilica şi Derbedelii sau... campania de toamnă, în versiunea 2009
Evenimentul Zilei realizează presiuni asupra justiţiei prin publicarea unor articole calomniatoare despre MISA înainte de termenul procesului de la Sibiu
Cine este Cecilia Ghiţulescu Tiz, cea mai înverşunată calomniatoare de pe site-urile de propagandă împotriva MISA
Noi dovezi zdrobitoare privind implicarea unor agenţi ai serviciilor secrete şi mercenari în activităţile site-urilor de propagandă împotriva MISA
Adevăruri secrete despre spionul Valeriu Frunteş, care totodată a fost şi informator neremunerat până la retragerea sa de la cursurile MISA în anul 1995

2 comentarii :

  1. cred ca ati procedat corect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intra-adevar ati procedat foarte corect. Sincer ma bucur sa vad ca mai exista cineva in lumea asta care are curajul sa demaste actiunile acestor ,,iluminati'' care ne indoapa de zor cu divertisment ieftin care provoaca greata, tocmai pentru a ascunde actiunile lor de-a dreptul criminale din spate...

    RăspundețiȘtergere