Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 31 mai 2007

Maestrul spiritual

Niciun comentariu :
Daca ai norocul sa gasesti asa ceva, poti sa zici ca l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Din pacate sunt foarte rari. Ma refer la maestrii spirituali care au atins deja ceea ce tu vrei sa obtii ca scop spiritual ultim, si care sunt dispusi sa te ajute, fiind si tu dispus sa inveti de la ei. Nu-i vorba, ca si discipolii autentici sunt si mai putini.

Nu poti judeca un maestru spiritual, pana nu esti si tu unul. Singura instanta care poate emite judecati valabile pentru discipol in relatia cu maestrul, este sufletul sau. Te poate ajuta si intuitia. Cert e ca nu-l vei intelege total. Nu poate fi inteles total.

Eu sunt un discipol si am un maestru. Aproape intodeauna a reusit sa ma uimeasca in putinele dati cand m-am intalnit cu el si i-am cerut ajutorul, comportandu-se de fiecare data altfel decat ma asteptam, si dandu-mi intotdeauna o solutie la care nu ma gandisem. Si intotdeauna, in final, a iesit bine facand asa cum a zis, chiar daca ceea ce zicea parea fara nicio logica in raport cu rezultatul pe care-l vizam eu.

Cand dupa parerea mea lucram foarte mult spiritual si meritam sa fiu laudat de el, el s-a purtat rece si dur fata de mine. Cand am facut prostii si obraznicii pentru care judecand la rece meritam sa fiu dat afara de la curs, el s-a purtat bland, ingaduitor si amabil.

Nu trebuie sa existe dependenta fata de corpul fizic al maestrului. Ajutorul sau survine adesea cand esti la departare fata de el. Spiritualul nu este dependent de corp.

Este extrem de dificil pentru un maestru spiritual sa ajute eficient un cautator spiritual, fiindca toti oamenii sunt diferiti, si este necesara o mare maiestrie pentru a gasi fiecaruia "leacul" potrivit la momentul potrivit.

Cum poti recunoaste Maestrul pe care il cauti? Sfatul meu: clarifica-ti perfect ceea ce urmaresti sa obtii tu de la spiritualitate, si apoi cauta un om dispus sa te invete care sa simti ca traieste deja ceea ce tu vrei sa obtii.

Pentru mine a gasi un Maestru spiritual a fost un pas esential. Multi altii cauta informatii. Eu am cautat omul.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu