Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"
Motto: “Nu e nimic mai dispus sa porneasca neintelegeri intre oameni sau state decat un contract” – E.B. White
Cuvantul "contract" are aceeasi radacina ca si cuvantul "contractie" , si presupune o limitare. De folos in anumite situatii sociale, contractul cu limitarea sa aferenta isi gaseste mai putin rostul in cadrul unui demers spiritual sau in situatii in care se urmareste tocmai transcenderea limitarilor obisnuite. Deasemenea un contract nu poate ajuta iubirea dintre doi oameni, fiindca actioneaza in directie opusa acesteia: iubirea expansioneaza, contractul limiteaza.
Contractul presupune deasemenea o programare a reactiilor, ca atare nu este ceva dezirabil in domeniul sufletului, care este caracterizat de spontaneitate. In general toate aspectele legate de suflet nu pot fi reglementate de un contract, si de aceea este absurd sa ne imaginam prietenia (de exemplu) stand sub semnul contractului.
Un aspect care este intotdeauna prezent in cadrul contractului este pedeapsa care apare automat in cazul incalcarii lui. Astfel lucrurile aflate sub imperiul contractului nu mai sunt tinute impreuna de un aspect pozitiv (iubire, afectiune, generozitate samd.), ci de unul negativ (pedeapsa insotita de suferinta si frica aferenta), ori este evident ca acest aspect limiteaza domeniile in care se pot obtine astfel progrese.
Din aspectele de mai sus rezulta ca pe calea spirituala o atitudine interioara de tip "contractual" nu este de dorit, si nu va aduce rezultatele sufletesti si spirituale scontate, mecanicismul contractului neavand eficienta in acest caz.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu