Cum se fura alegerile?
Intr-o democratie reprezentantii poporului sunt alesi prin vot si ei reflecta proportional optiunea electoratului. Asta spune teoria. Oare cum stam in realitate?
Nu ne propunem sa prezentam aici o lucrare de doctorat pe tema furtului voturilor si demonstrarii existentei unei aparente democratice care ascunde de fapt coruptia, minciuna, guvernarea prin santaj si hotie, promovarea interesului personal al unei clici care se mentine la putere in orice circumstante. Vrem sa prezentam doar cateva modalitati de furt electoral ce vor fi folosite si care au iesit la iveala in presa ultimelor saptamani.
Romania libera relata la inceputul lunii ca o companie producatoare de software a decis sa se retraga din contractul pentru realizarea si implementarea softului pentru centralizarea datelor alegerilor parlamentare. In mod evident motivatia subreda a retragerii firmei poate sa ascunda un santaj, primirea unor amenintari sau refuzul de a introduce modalitati de fraudare in softul electoral. Aruncata intr-o cursa contra timp Autoritatea Electorala Permanenta pentru a nu risca sa fie in imposibilitatea desfasurarii activitatii in timpul alegerilor probabil ca a fost nevoita sa accepte "prima oferta" a unei alte firme in locul celei eliminate prin metode subterane. Oare ce ascunde noul soft? Oare sta cineva sa studieze codul programelor electorale ca sa vada intradevar ce calcule fac si cum se centralizeaza datele? Ca doar astfel de furturi se mai intampla si la case mai mari. Un programator american a dezvaluit si chiar a depus marturie in fata congresului SUA ca la alegerile americane din anul 2000 softul electoral a fost contrafacut.
Tot Romania libera a facut dezvaluiri despre modul in care odata cu trecerea la sistemul uninominal importanta primarilor in influentarea alegerilor a crescut enorm acestia devenind adevarati samsari de voturi avand drept ideologie doar castigurile ilicite. Detali in articolul
Cum poti sa cumperi un loc in parlament si in filmarile cu camera ascunsa realizate de ziaristi pe care le puteti viziona aici:
Video 1,
Video 2Un fapt binecunoscut este ca in campania actuala mita electorala a devenit eveniment generalizat in intreaga tara, atat de generalizat incat nici nu mai este semnalat sau santionat desi este evident ilegal.
Daca la toate acestea se mai adauga si
incercarile autoritatilor de a restrictiona accesul si libertatea observatorilor la alegeri avem un tablou relativ complet al modului in care democratia este calcata in picioare de un grup restrans de oameni care vrea sa detina controlul puterii prin orice mijloace.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu