Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 13 mai 2007

Cine se joaca cu sistemul nostru endocrin? De ce li se baga celor sanatosi fortat iodura pe gat?

Niciun comentariu :
Manipularea chimica si hormonala a populatiei:
Pentru cele 12.417 de cazuri de hipotiroidie trebuie iodata sarea pentru 22 de milioane de oameni??? De ce se apeleaza la reclame pline de cinism pentru a ne face sa credem ca devenim mai destepti daca ne supunem manipularii?

Producatorii de paine - obligati sa utilizeze sare iodata
Producatorii de paine si produse de panificatie vor fi obligati sa utilizeze sare iodata in procesul de productie, in caz contrar urmand sa fie amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei (10-100 milioane lei vechi). "Decizia are scopul de a suplimenta aportul de iod in industria alimentara, in conditiile in care in Romania se inregistreaza un deficit al consumului acestei substante", precizeaza Guvernul. Actul normativ stabileste totodata ca un kilogram de sare iodata utilizat in productie va trebui sa contina intre 25 si 40 mg iod. Hotararea de guvern va intra in vigoare in termen de 90 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
(L. V.)
Sursa: Ziarul Gandul - 04 ianuarie 2007

Iodarea obligatorie a sarii - un atentat la sanatatea publica - Interviu cu dr. PAVEL CHIRILA, directorul S.C. “Naturalia” S.R.L. Bucuresti

- In luna iunie a.c (2002), Guvernul a emis o hotarare prin care toti oamenii si toate animalele de pe teritoriul Romaniei au obligatia sa consume doar sare iodata. D-le doctor Pavel Chirila, printr-o documentatie pertinenta, adresata redactiei, ne-ati sesizat ca aceasta masura reprezinta un adevarat atentat la sanatatea romanilor. Ati putea numi cauza?
- Este pentru a doua oara cand se incearca in Romania sa se impuna oamenilor prin forta un anumit stil de a se alimenta. S-a mai incercat acest lucru pe vremea lui Ceausescu, prin asa-zisa “alimentatie stiintifica”, si nu cred ca cineva a uitat la ce se ajunsese... Hotararea ca populatia sa consume doar sare iodata este foarte grava, caci nicaieri in lume un guvern nu obliga oamenii sa manance intr-un anume fel. Exista astfel riscul ca in scurt timp un om care nu mananca asa cum zice Guvernul sa devina un infractor, un caz penal... E adevarat, iodarea sarii s-a mai experimentat si-n alte tari, dar intotdeauna exista o alternativa, adica pe raftul magazinului se gasea si sare iodata, si sare neiodata, astfel ca fiecare om sa poata cumpara produsul in functie de dorinta proprie si de recomandarile primite de la medicul sau. In comunicatul de presa nr. 5/23 mai 2002 se precizeaza ca iodarea universala a sarii se refera la sarea “destinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, in scopul prevenirii tulburarilor provocate de carenta de iod; livrarea de catre producatori sau importatori a sarii iodate pentru consumul uman, hrana animalelor si pentru industria alimentara cu un continut de iod sub cel stabilit se sanctioneaza cu amenda de la 100 de milioane la 150 de milioane de lei”. Expresia “iodare universala” este cel putin comica! Deci, pentru ca omul e o fiinta supusa greselii, dar nu si unor legislatii absurde, si ar putea sa aiba “scapari”, se va ioda din oficiu si sarea animalelor, iar in procesele tehnologice alimentare (conserve de legume, de carne etc.), tot sare iodata se va folosi.

Iodarea a sarii duce la cancer tiroidian”
- Cand va intra in vigoare aceasta Hotarare de Guvern?
- Incepand chiar cu 31 decembrie 2002. Guvernantii s-au gandit ca Revelionul romanilor sa fie deja “iodat”... Pericolul real al “iodarii universale a sarii” este insa de natura medicala. Din experienta altor tari, precum Anglia, Zair, Argentina, Australia, unde se practicase iodarea partiala a sarii (doar in unele orase sau comunitati), s-a demonstrat ca procedeul trebuie intrerupt imediat, deoarece crescuse ingrijorator numarul cazurilor de hipotiroidie, hipertiroidie (inclusiv Basedow), cancer tiroidian, precum si numarul cazurilor de alergie la iod. Unele boli enumerate, precum cancerul tiroidian si unele reactii anafilactice la iod (pot fi socuri anafilactice) sunt mortale.
- De ce credeti ca s-a luat in Romania Hotararea ca toata sarea data spre consum sa fie iodata?
- Motivatia aparenta - in care eu personal nu cred - este ca in Romania ar fi multe cazuri de hipotiroidie si de aceea sarea ar trebui iodata. Va voi arata ca nu-i chiar asa. In anul 2001, au existat in Romania 12.417 cazuri de hipotiroidie; in 2000 fusesera 11.541, iar din 1994 pana in 1999 au fost inregistrate intre 4713 si 7359 cazuri de hipotiroidie. Nu cred ca pentru cele 12.417 de cazuri trebuie iodata sarea pentru 22 de milioane de oameni, plus animalele, plus procesele tehnologice alimentare. Pe de alta parte, orice medic endocrinolog (si cred ca orice student in anul III la Medicina) afla, de exemplu, din tratatul lui Harrison (dupa care se pregatesc medicii americani), la pag. 2143, ca “din cele 18 cazuri posibile de hipotiroidie, unul singur se datoreaza deficitului de iod”... Ca urmare, cercetatorii din celelalte tari care au experimentat, cu rezultate negative, de altfel, iodarea partiala a sarii, au observat ca, daca dai iod unei populatii oarecare, unii fac hipotiroidie, altii fac hipertiroidie, unii fac cancere de tiroida, altii fac reactii alergice. Din moment ce mai mult de 99% din locuitorii Romaniei sunt eutiroidieni, adica normali din punct de vedere tiroidian, nu se justifica deloc administrarea prin trei cai a iodului...
- Care este atunci cauza impunerii unei astfel de masuri?
- Este clar ca nu criteriul umanitar a stat la baza acestei decizii. Mai degraba cred ca este vorba de interesul unor persoane, sau al unui grup de persoane, care vor lua bani grei de pe urma procesului de iodare a sarii.
- Ce este de facut, d-le doctor, caci sarea este un aliment indispensabil?
- Recomand populatiei sa nu cumpere, pur si simplu, sare iodata, sa o faca doar in cazul in care aceasta i-a fost recomandata de medicul curant. Altfel, sa incerce sa-si procure sarea din tarile invecinate: Bulgaria, Grecia, Ungaria... Sau, pur si simplu, sa ceara vehement revenirea la decizia luata si anularea Hotararii de Guvern. Si-asa starea de sanatate a natiei romane nu este deloc una fericita. Sa incercam cu chibzuinta sa dezamorsam “bomba cu sare” pana nu e prea tarziu...
RUXANDRA CONSTANTINESCU

CONSECINTELE IODARII UNIVERSALE A SARII
- cresterea ratei cancerelor tiroidiene;
- cresterea volumului glandei tiroide de la 4,8 ml la 8,6 ml;
- afectarea vederii prin toxicitate directa asupra retinei;
- cresterea constanta a Basedow-ului autoimun;
- cresterea incidentei cancerelor tiroidiene papilare etc.

CONSECINTELE IODARII ALIMENTELOR
- participa la sinteza hormonilor tiroidieni;
- scade volumul tiroidei;
- influenteaza numarul si tipul cancerelor tiroidiene;
- provoaca cresterea conflictului autoimun tiroidian;
- creste incidenta printre scolarii “iodati” a hipotiroidismului subclinic.
Sursa: Formula AS - 2002

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu