Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 13 mai 2007

Dreptate pentru MISA si Gregorian Bivolaru - Vinovaţii pentru abuzurile din timpul percheziţiilor din 18 martie 2004 trebuie să plătească

Niciun comentariu :

Filmul "Dreptate pentru MISA" a fost realizat in anul 2006

Articolul de mai jos a aparut in noiembrie 2005 insa este in continuare de actualitate deoarece cererile yoghinilor nu au fost inca solutionate, iar mitingurile MISA continua si astazi.


Mitingurile organizate de MISA vor continua până se va face dreptate!
de Anca Munteanu

Ilie Botoş, Marian Delcea, Elena Sandu, Lia Savonea, Grigore Chaborsky, George Bălan, Virginia Chiriţă, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu, Alexandru Ionescu, Eusebiu Şerbănoiu, Marian Gherman, Dumitru Ilieş şi Mihai Vlad. Aceştia sunt procurorii şi magistraţii care au coordonat şi realizat acţiunile brutale îndreptate împotriva yoghinilor MISA în 18 martie 2004. Îşi vor auzi numele în faţa Parchetului General şi în faţa Ministerului Justiţiei în fiecare săptămână, până când se va deschide o anchetă şi cei vinovaţii de violenţa percheziţiilor din 18 martie şi de încălcările flagrante ale legilor în zecile de cazuri ale yoghinilor anchetaţi, vor fi pedepsiţi. Şcoala de yoga MISA va organiza mitinguri de protest până când se va face dreptate. [..]

Spânzurată cu cătuşele de lustră
Sute de jandarmi au dat năvală într-o dimineaţă de martie a anului trecut în 16 imobile aparţinând cursanţilor Şcolii de yoga MISA. Treziţi din somn, sau chiar luaţi de pe toaletă, zeci de yoghini au trăit clipe de coşmar, întinşi pe jos, peste cioburi, cu arma la ceafă. „Cine mişcă să fie împuşcat pe loc!”, a ordonat atunci procurorul Marian Delcea. Răspunsurile la întrebările „de ce suntem acuzaţi?” au fost lovituri de bocanci sau înjurături. O fată a fost spânzurată cu cătuşele de lustră, pentru că a refuzat să îşi spună numele în faţa unei camere de luat vederi. Trecând prin faţa unei clădiri percheziţionate, un bărbat s-a trezit cu arma la tâmplă şi luat pe sus de jandarmi. Surprinsă de intervenţia mascaţilor pe toaletă, o tânără a fost târâtă cu pantalonii pe vine şi filmată în această ipostază 20 de minute. Ore în şir, oamenii au fost sechestraţi, fără apă şi fără mâncare, fără dreptul de a lua legătura cu avocat, fără a înţelege ce se petrece. Câteva ore mai târziu, mai multe posturi TV difuzau imagini filmate în timpul intervenţiilor jandarmilor, prezentându-i pe yoghini drept infractori periculoşi, traficanţi de arme şi de droguri. La percheziţii s-au confiscat fără procese verbale telefoane mobile, acte, bani, bijuterii, calculatoare, până şi obiecte de lenjerie intimă. O mare parte dintre acestea nu au fost încă restituite.
Pe scurt acesta este tabloul „celei mai ample acţiuni a Poliţiei şi Jandarmeriei române după 1989”.

Geamuri şi uşi sparte şi percheziţii fără un mandat la vedere
De la descinderea jandarmilor în locuinţele yoghinilor MISA au trecut 19 luni. După două primăveri, urmările acestei acţiuni brutale sunt încă vizibile. Cu toate că între timp s-a schimbat guvernarea, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru lista lungă de abuzuri. Procurorii şi magistraţii care au condus acţiunile anti MISA îşi ocupă posturile aşteptând liniştiţi vremea pensiei.
În marea operaţiune ce a avut loc în martie 18, „generalii” au fost prim-procurorul George Bălan şi procurorul Anton Grigore Chaborsky, care au coordonat de la nivel central acţiunea. Procurorii însărcinaţi să conducă acele percheziţii au fost Marian Delcea, Andreea Nica, Alexandru Ionescu, Marian Mocanu, Nelu Ogarcă, Eusebiu Şerbănoiu, Elena Gavadia şi alţii. Ziua de 18 martie pe care zeci de yoghini nu o vor putea uita o viaţă, a început cu spargerea geamurilor şi uşilor de la intrare de către jandarmi, deşi multe dintre acestea erau deschise sau aveau chei. Mascaţii cu armele îndreptate spre oamenii abia treziţi din somn nu au prezentat legitimaţii de serviciu, mandate de percheziţie şi nu au explicat care este motivul asaltului. Yoghinii au fost terorizaţi, atât în intervalul primelor anchete cât şi după aceea, fiind şantajaţi sau răpiţi de pe stradă, fără să li se dea posibilitatea să recurgă la un avocat, aşa cum prevede legea.

„Cine mişcă să fie împuşcat pe loc!”
Când o cursantă yoga a încercat să fotografieze intrarea în forţă a jandarmeriei într-unul din imobilele luate cu asalt, aceasta a fost scoasă din maşina proprie sub ameninţarea armelor de foc şi împinsă în locuinţa percheziţionată, la ordinul procurorului Marian Delcea. „Când am solicitat un avocat, procurorul Delcea a cerut unuia dintre jandarmi să-mi pună cătuşe. După 5 ore am fost urcată cu forţa în maşina jandarmeriei şi dusă la sediul Parchetului”, povesteşte aceasta. Jandarmii i-au furat aparatul de fotografiat şi telefonul mobil, deşi nu exista nici un mandat de percheziţie pe numele ei. Acelaşi procuror Delcea a încercat să „fabrice” o probă pentru a dovedi că yoghinii se droghează. „Pune seringa acolo şi filmează!”, striga el. Zeci de simpatizanţi MISA s-au prezentat la IML pentru analize, dar în nici unul dintre cazuri nu s-a dovedit prezenţa drogului în sânge. „Cine mişcă să fie împuşcat pe loc!”, a fost ordinul dat de Marian Delcea. Nimeni nu a putut vorbi cu vreun avocat. De ce? Pentru că „eu pun întrebările aici, pot să fac ce vreau”, afirma Delcea cu duritate. Procurorul nu glumea când zicea că face ce vrea. Până şi trecătorii din dreptul imobilului percheziţionat au fost opriţi de jandarmi mascaţi şi duşi sub ameninţarea armei în clădire. Fără să li se arate nici un mandat de percheziţie, acestora li s-au confiscat telefoane mobile, bani şi aparate foto.

„E groasă fetelor! Nu cred că o să mai am loc pentru voi la arest!“
Un alt procuror zelos este Mihai Mocanu, care în 18 martie anul trecut a oprit un cursant MISA pe stradă, în timp ce conducea maşina. Acesta a fost percheziţionat şi i s-au oprit bunuri personale, deşi nu exista nici un mandat pe numele său. Un alt yoghin a fost ridicat de jandarmi când suna la interfonul uneia dintre locuinţele percheziţionate, unde a trăit clipe de teroare. „În timp ce un jandarm îmi pipăia muşchii de la braţe şi umeri, afirmând că sunt cam slab şi nu prea aş rezista mult mi-a şoptit în ureche: Dacă închid uşa de la bucătărie acum şi te lipesc de faianţa de la bucătărie un pic…te împing puţin şi îţi pun piedică şi după aia zic că ai vrut să fugi şi descarc tot „sectoru” în tine aşa, te împuşc ca pe iepuri”, îşi aminteşte bărbatul fragmente din ziua de 18 martie. Ameninţările au fost „la zi” pe durata percheziţiilor. „E groasă fetelor! Aveţi grijă ce spuneţi! Nu cred că o să mai am loc pentru voi la arest!“, striga procurorul Mihai Vlad persoanelor întinse la pământ, sub ameninţarea armelor. Spicuind mărturiile victimelor din 18 martie, se găsesc tot soiul de ameninţări, care mai de care mai groteşti. „Te bag la răcoare” sau „Împuşc pisica în faţa ta”, sunt doar câteva dintre ele.

Luată de pe toaletă şi filmată cu pantalonii pe vine
Tratamentele umilitoare la care au fost supuşi yoghinii n-au fost spălate de toată apa care a curs până acum pe Dâmboviţa. Un exemplu cutremurător este cel al fetei surprinse de intervenţia jandarmilor pe toaletă. „M-au ridicat de pe toaletă fără să-mi permită să-mi ridic chiloţii, şi cu pantalonii pe vine m-au dus cu forţa într-o cameră. În tot acest timp am fost filmată de cameramanul care îl însoţea pe procuror, deşi am insistat să nu fiu filmată în această ipostază. M-au forţat să mă întind pe jos, cu mâinile la spate, fără să pot să-mi trag chiloţii”, îşi aminteşte încă speriată fata.

„Am fost lovită după ceafă şi culcată la pământ unde au călcat pe mine. I-am văzut pe jandarmi cum au pus cătuşele prietenului meu, l-au călcat şi bătut cu piciorul şi l-au dat cu capul de podea”, povesteşte o yoghină.

O altă fată, pentru că nu s-a întins imediat la sol la comanda jandarmilor, din cauză că i s-a agăţat brăţara de brăţara celui de lângă ea, a primit un ajutor: bocancul jandarmului. „Pentru a ne intimida, de câte ori trecea cineva pe lângă noi ne călcau şi lăsau intenţionat armele să ne atingă diferite zone ale corpului şi în special capul”, rememorează o altă victimă a percheziţiilor.

Minciuna are picioare scurte… care nu ajung până în Suedia
Tratamentele umilitoare nu s-au încheiat odată cu percheziţiile. La şapte luni după razii, unul dintre locuitorii din clădirile scotocite de jandarmi a fost chemat la Procuratură să i se restituie paşaportul, dar i s-a comunicat că actul s-a pierdut. „A doua oară când m-au chemat mi-au dat paşaportul, dar procuroarea Virginia Chiriţă avea probleme cu ideea de a-mi înmâna dovada sechestrării paşaportului. Îmi flutura prin faţa ochilor actul şi-mi spunea cât de mult a suferit dânsa din cauza yoghinilor”, spune acesta. Luni la rând după percheziţii, zeci de minore din întreaga ţară au fost citate la Procuratură, unde s-a încercat găsirea unui cap de acuzare pentru Gregorian Bivolaru, mentorul MISA. Aceasta s-a încercat şi prin percheziţiile din 18 martie. Fabricarea de dosare a mers uşor. Acum, însă, din această cauză, Justiţia română se află într-o situaţie delicată. Cea mai înaltă instanţă a Suediei, stat membru al UE, a refuzat cererea de extrădare formulată de statul român pe numele lui Gregorian Bivolaru, pe motiv că acuzaţiile aduse acestuia nu se susţin. Cum mai poate afirma acum România în faţa UE că are o justiţie corectă, dacă Curtea Supremă de Justiţie din Suedia a concluzionat că Gregorian Bivolaru nu poate avea parte de un proces corect în România? Mai ales că despre comanda politică a acţiunii anti MISA vorbesc clar stenogramele PSD. Roadele celor 19 luni de mitinguri, şi a zecilor de memorii încep să se arate. O nouă tranşă de bunuri este pe cale să ajungă înapoi la proprietarii lor de drept. Pentru prima dată plângerile yoghinilor împotriva procurorilor care au realizat abuzuri în serviciu sunt luate în serios. Numele lor se vor mai auzi până când vor plăti pentru abuzurile realizate. Ei sunt: Ilie Botoş, Elena Sandu, Lia Savonea, Grigore Chaborsky, George Bălan, Virginia Chiriţă, Nelu Ogarcă, Virgil Bratu, Alexandru Ionescu, Eusebiu Şerbănoiu, Marian Delcea, Marian Gherman, Dumitru Ilieş şi Mihai Vlad.

Sursa: yogaesoteric.net - noiembrie 2005

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu