Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 13 iulie 2007

Tipuri de orgasm

Niciun comentariu :
Apartenenta la principii polar opuse a barbatului si a femeii apare si la nivelul manifestarii si constientizarii orgasmului.
In general sunt mult mai greu de diferentiat tipurile de orgasm masculin, in timp ce la orgasmul feminin diferentierea si individualizarea este foarte clara.
Orgasmul masculin este insotit de obicei de o ejaculare explosiva, care il face sa fie mult mai scurt, mai putin constientizat in plan mental decat orgasmul feminin. De asemenea femeia are din nastere o mai buna capacitate de constientizare si un mai mare control asupra musculaturii zonei pelviene si din acest motiv pot fi distinse mult mai usor diferitele senzatii si fenomene care apar in aceasta zona.

Femeile, fiind fiinte preponderent afective, urmarind in general, in primul rand obtinerea starii de satisfactie la nivel sufletesc, au o paleta de trairi mult mai nuantata. In plus, natura lor receptiva le ajuta sa experimenteze mai profound fiecare stimul in parte, inclusiv stimuli erotici.
O clasificare generala a formelor de orgasm, valabila atat pentru barbati cat si pentru femei este facuta in:
- orgasme superficiale
- orgasme profunde

Orgasmul superficial:
Este mai mult un fenomen genital si reflex , manifestat prin anumite contractii ritmice ale muschilor perineului. Acest tip de orgasm apare adesea ca o descarcare mai mult sau mai putin placuta . Unii sexology considera ca la femei acest tip de orgasm apare mai ales ca urmare a stimularii zonelor erogene extravaginale si in special a clitorisului, iar la barbati in urma stimularii rapide realizate in timpul unor acte erotice “frugale”, finalizate cu ejaculare rapida.
Mai importanta decat zona care este excitata si durata stimularii erotice este atitudinea interioara. Atunci cand exista tensiuni psihice, cand actul sexual este asteptat ca o descarcare, ca o usurare de moment apare orgasmul superficial, ca o “supapa” de descarcare. Aceasta forma de orgasm este asociata cu tendintele egoiste si cu masturbarea, fiind foarte frecventa in zilele noastre.
Deoarece senzatia de placere, starea de implinire nu se raspandeste in intreaga fiinta , acest tip de orgasm este adesea nesatisfacator si lasa in urma o stare de frustrare si neimplinire spirituala si afectiva.

Orgasmul superficial , in cazul in care apare frecvent, este garantia unei relatii de cuplu chinuite, cu certuri si animozitati dese sau, din contra cu stari frecvente de inchidere si apatie. Mai trebuie mentionat si faptul ca la inceput, cand nu apare vlaguirea si obisnuinta, acest tip de orgasm este considerat satisfacator, fiind o capcana pentru cuplurile care nu cunosc si nu aplica continenta sexuala.

Orgasmul profund:
Este o forma mult mai completa de orgasm, care apare ca o culme la care ajunge cuplul, ca urmare a unei interactiuni, a unei efervescente continue la nivel erotic si afectiv in egala masura.
La barbati este intalnit in timpul actelor amoroase realizate cu continenta si se individualizeaza prin:
aparitia sa dupa o prelunga faza de platou
prin durata sa neobisnuit de mare (un orgasm masculine obisnuit cu descarcare dureaza maximum 3 minute, in acest caz , insa, putand dura si o ora)
aparitia unei trairi affective foarte intense si durabile. Este asociat, in general, unor miscari ale membrului viril lente, profunde, ritmice.

La femei acest tip de orgasm apare mai ales la stimularea vaginala profunda cu miscari lente si foarte ample. Orgasmul profund la femei se individualizeaza prin durata sa foarte mare (de la cateva zeci de minute la cateva ore), manifestari ale placerii si satisfactiei deosebite foarte variate cum ar fi oprirea respiratiei, unduiri profunde ale muschilor vaginali si uterini, exclamatii de satisfactie ori tacere profunda contemplativa.
Desi este asociat anumitor tipuri de stimulare, atat la femei cat si la barbati, atingerea orgasmului profund este conditionata de starea sufleteasca a iubitilor. Atunci cand exista o stare de dragoste foarte profunda, de daruire, de atentie plina de grija intre cei doi, orgasmul profound poate fi atins si dupa o stimulare genitala superficiala. Anumite forme profunde de orgasm pot fi atinse de femei chiar si fara a fi stimulate in zona organelor genitale, ci in alte zone erogene cum ar fi sanii sau soldurile.
Odata atins, orgasmul profund isi pierde caracterul genital si se raspandeste imbatator in intregul corp.

Orgasmul clitoridian:
Este obtinut prin stimularea zonei externe a vaginului, in special a clitorisului. In orgasmul clitoridian are loc asa-zisul “efect de cort” descris de Masters Johnson, care consta in ascensiunea uterului in abdomen si dilatarea partii profunde a vaginului. Froma rezultata a vaginului este acea a unui cort cu varful in jos.
Potrivit traditiei orientale, orgasmul clitoridian este in legatura cu o predominanta a energiei lunare, de tip Yin, si deci femeile care traiesc numai acest tip de orgasm isi dezvolta in fiinta un exces de energie lunara, cu toate consecintele care survin ulterior. Aceasta forma de orgasm poate fi corelata si cu alte forma de orgasm, cum ar fi de exemplu cel vaginal.

Orgasmul vaginal inferior:
Este produs prin stimularea zonei perineului, la intrarea in vagin.
Orgasmul de tip vaginal inferior se obtine se obtine prin penetrarea putin adanca , de scurta duarata, cu miscari rapide, dezordonate.Acest tip de orgasm este greu de controlat, fiind produs de dinamizarea foarte puternica a unei energii vitale grosiere.
Apare mai ales in timpul contactelor sexuale frugale, facute fara continenta.
Este caracteristic fiintelor care au o mare vitalitate nesublimata, nevalorificata in mod creator.

Orgasmul vaginal profund (normal)
Apare in urma excitarii zonei vaginale, fiind mai amplu si mai complet decat cel clitoridian sau vaginal inferior.
Orgasmul vaginal profund se obtine prin stimularea in profunzime a vaginului, prin penetrari profunde , lente, ritmice. El se manifesta prin contractii vaginale puternice si clare si este insotit , in cazul amorului fara continenta, de o descarcare considerabila de fluide sexuale.
Este in legatura cu amplificarea energiei Yang, avand asupra femeii si asupra intregului cuplu efecte benefice.
Din pacate insa, din lipsa unei instruiri adecvate a barbatilor, marea majoritate a femeilor nu ajung pe parcursul vietii sa traiasca aceasta forma de orgasm.

Orgasmul de tip G
Este generat prin stimularea punctului G situat pe partea anterioara a vaginului. Punctul G, numit si punctual sau focarul lui Graffenberg a fost localizat la toate femeile examinate la aproximativ 2,5 cm de orificiul vaginal extern, pe peretele anterior vaginal, chiar in spatele osului pubian.
Se considera ca punctul G constituie un vestigiu feminin ehivalent prostatei masculine avand aceiasi origine embriologica ca si prostata.
La atingere punctul G sugereaza forma unui bob de fasole, iar in urma stimularii sale poate deveni de 3-4 ori mai mare. Volumul sau nu este direct proportional cu starea de excitabilitate.
Orgasmul de tip G creaza o stare de satisfactie destul de intense dar ca si cel vaginal inferior, este mai greu de controlat si sublimat.
Pentru a atinge punctul G cele mai facile sunt pozitiile in care penetrarea se face pe la spate.
In cazul femeilor necontinente sexual, orgasmul de tip G este insotit de senzatia stringenta de a urina si de expulzare prin uretra a unui lichid a carui compozitie este identica cu a lichidului spermatic mascului, cu exceptia spermatozoizilor. Lichidul ejaculat de catre femeie prin uretra este mult mai limpede, mai alb si mai putin mirositor decat urina. Propria lor ejaculare pune femeile intr-o situatie oarecum jenenta, ele crezand ca urineaza. In necunostinta de cauza, partenerii le reproseaza aceasta.

Orgasmul cervico-uterin:
Este orgasmul cel mai profound si cel mai complex, insa destul de rar intalnit.
Cand stimularea vaginala este puternica, suficient de profunda si indelungata existand si un fundal sufletesc adecvat, apar vibratii care care urca spre cervix si spre abdomen, transformandu-se intr-o serie de vibratii lungi si blande care se raspandesc ca un nectar extrem de placut in tot corpul si mai ales in sus, spre zona capului. Aceste unde induc uneori un fel de orgasm “ in afara corpului” care poate conduce in cele din urma la anumite forme de extaz, energia sa putand fi simtita si in afara corpului fizic, ca o sfera fluidica de forta.
Acest tip de orgasm poate fi controlat aproape de la sine si ascensioneaza energia sexuala, permitand atingerea unor stari de constiinta superioare.
Pentru declansarea orgasmului de tip cervico uterin este nevoie de penetrari foarte profunde ritmice, intr-un ritm care sa fie in acord cu cel launtric al femeii..
Pentru a putea fi declansat cu usurinta este necesar ca din punct de vedere al dimensiunilor organelor sexuale sa existe o compatibilitate intre cei doi.
Fundalul emotional pe care apare acest tip de orgasm este acela relaxat, plin de tandrete. Inducerea acestui tip de orgasm cere din partea barbatului o anumita solaritate, si in context cu aceasta, un control al energiei sexuale si psihice.

Fotografii artistice realizate de Narcis Virgiliu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu