"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , » Aforisme despre umilinţă

Aforisme despre umilinţă


de profesor yoga Gregorian Bivolaru

* Dacă ne aflăm mai mereu într-o profundă stare de umilinţă, nici un rău nu ne mai poate atinge.

* Pentru a atinge starea de îndumnezeire trebuie să devenim ACUM şi AICI umili servitori ai Supremului Tată Ceresc Dumnezeu. Acţionând permanent în această stare de spirit atunci iubirea noastră unul pentru celalalt devine PUJA (adoraţia Divinului). Acţionând zi de zi în felul acesta cu toţii resimţim cu adevărat în fiinţa noastră că Îl servim pe El care este Sursa Unică şi Supremă a tot ceea ce există. Această experienţă inefabilă ne transformă spiritual enorm.

* În cazul umilinţei adevărate creşterea noastră spirituală poate fi asemeni unei rostogoliri la vale. Dar nu vă faceţi griji: această coborâre e doar o pregătire a urcării către DUMNEZEU.

* După cum ştim cu toţii floarea are o tulpină. Si în cazul tău trebuie să existe totdeauna ceva Atotputernic care să te susţină. Hotărăşte azi ca acel „CEVA” pentru tine să fie întotdeauna Dumnezeu. Dă-ţi seama că dacă ai fi fost perfect nu mai era necesar să te renaşti în această viaţă. Tocmai de aceea urmăreşte să fii foarte umil. Fii atent la Lună şi realizează că ea nu face nici un efort pentru a îndepărta întunericul care îi acoperă o jumătate din suprafaţa sa şi îşi oferă lumina pământului, îndepărtând mai ales în timpul nopţii întunericul de aici.

* Nu vei putea niciodată să te debarasezi de tot ceea ce este rău în tine manifestându-l. Dacă vei urmări însă să fii mereu bun, iubitor, umil şi sincer, răul va dispare din tine foarte repede.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu