Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 24 iunie 2008

Ortodoxia Româneasca sub asediul masoneriei

14 comentarii :
În primăvara anului 2003, un grup de comando al trupelor antiteroriste a descins la mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel. 12 călugări au dispărut peste noapte şi nimeni nu a dat o explicaţie coerentă. Un singur ziar local din Argeş a avut curajul să relateze faptele şi să înceapă o anchetă. După mai bine de patru ani, acest caz este tot învăluit în mister.

Evenimentele s-au petrecut la scurt timp după lansarea „Proclamaţiei Mişcării Ortodoxe de Reînviere Monahală”. Această misterioasă mişcare alcătuită, după declaraţiile care circulă pe Internet, din 500 de călugări, călugăriţe, stareţi, preoţi ortodocşi şi având susţinerea unor călugări de la muntele Athos, protestează împotriva unor hotărâri ale celor care conduc acum Biserica Ortodoxă Română. Ecumenismul este demascat ca erezie de Proclamaţia care atacă, de asemenea, prezenţa masonilor în fruntea Bisericii.

Comando la mănăstire. Fenomene paranormale sau conspiraţie?
Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel a fost ctitorită în 1215 de domnitorul Radu Vodă. În 2003 aici îşi duceau viaţa 12 călugări, conduşi de stareţul Vichentie Punguţă.

Într-o noapte din Săptămâna Luminată (săptămâna de după Sărbătoarea Paştelui), trupele Departamentului de Intervenţii Antiteroriste (DIA) iau cu asalt mănăstirea. Toţi călugării sunt îmbarcaţi în forţă, fără nici o explicaţie, în dubele parcate în faţa porţii. Destinaţia? Necunoscută. În ziua următoare este adus în mănăstire un grup de măicuţe, care susţin cu tărie că ele sunt acolo de la întemeierea mănăstirii. Acest lucru este infirmat chiar de prezentarea făcută pe Internet a mănăstirii Negru Vodă, în care se afirmă că aceasta este o mănăstire de călugări.

După o săptămână, câţiva dintre cei luaţi pe sus de mascaţi în plină noapte apar la mănăstirea Curtea de Argeş, însă au „interdicţie de a vorbi”. Despre părintele Vichentie se spune că a plecat în America „în pelerinaj”. Dar călugării ortodocşi nu merg în America în pelerinaj, deoarece nu există locuri sacre pentru ortodocşi acolo.

Minciuna măicuţelor, cum că ar locui dintotdeauna la Mănăstirea Negru Vodă, era totuşi prea gogonată. Mult mai târziu, reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului au dat câteva declaraţii oficiale, dar nici versiunea lor nu lămureşte ce s-a petrecut. Explicaţiile lor, date în 2006 unicului ziar care a avut curajul să investigheze subiectul, sunt însă cusute cu aţă albă şi pline de contradicţii. Poziţia oficială a Bisericii, care ar fi trebuit să protejeze călugării de abuzurile autorităţilor statului, dovedeşte din contră implicarea acesteia în evenimente.

Fostul stareţ de la Mănăstirea Negru Vodă, expediat sau autoexilat în străinătate, reuşeşte să trimită de acolo un material cutremurător despre descinderea din 2003. Acest material a circulat din mână în mână şi poate fi citit acum pe Internet.

Versiunea oficială: la mănăstirea Negru Vodă s-au făcut... reparaţii?! curăţenie?!
Purtătorii de cuvânt ai Episcopiei Argeşului şi ai Episcopiei Muscelului, ca şi episcopul Calinic Argeşeanul admit, în cele din urmă, trei ani mai târziu, că a avut loc o mutare a comunităţii de călugări. Însă una temporară, se dezvinovăţesc ei. „În urmă cu trei ani, la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung au fost executate nişte lucrări de reparaţie. Cu acea ocazie au fost mutaţi călugării la alte lăcaşuri de cult din judeţ,” declară în 2006, pentru un ziar electronic argeşean, consilierul episcopal Ovidiu Vlăsceanu.

Protopopul de Muscel, Eugeniu Matei, vrea să îi ţină isonul, dar vorbeşte despre o acţiune de curăţare a mănăstirii: „În perioada ianuarie-septembrie 2003, călugării de la Mănăstirea Negru Vodă au fost repartizaţi la alte lăcaşuri de cult din judeţ, deoarece în cadrul complexului monahal s-a făcut curăţenie. În toată această perioadă, la Negru Vodă au fost aduse măicuţe pentru a pregăti masa muncitorilor şi a face rânduiala aşa cum se cuvine într-un sfânt lăcaş.” De ce nu puteau face călugării de mâncare muncitorilor şi a fost necesar să fie aduse măicuţe, practică nemaiîntâlnită în nici un alt caz de renovare a unei mănăstiri, rămâne un mister. La fel cum, vorbind de o perioadă de câteva luni în care s-a făcut mutarea, Eugeniu Matei abate atenţia de la faptul că toţi cei 12 călugări au fost mutaţi într-o singură noapte şi nu s-au mai întors apoi la mănăstire.

MIREM, Mişcarea Ortodoxă de Reînviere Monahală
„Curăţenia” de care vorbesc reprezentanţii episcopiei este însă una simbolică. Mascaţii au intervenit în forţă întrucât se credea că la Negru Vodă se afla un nucleu al Mişcării Ortodoxe de Reînviere Monahală (MIREM). Aceasta este, conform propriului statut: „una din reacţiile născute la ultimele evoluţii din interiorul Bisericii Ortodoxe Române, şi la hotărârile luate de capii acesteia care sunt total contrare învăţăturilor lăsate de Sfintii Părinţi ai Bisericii.”

Proclamaţia lansată în primăvara anului 2003 de Mişcarea Ortodoxă de Reînviere Monahală probabil că a venit ca o lovitură pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR). Această proclamaţie afirmă că peste 500 de călugări, călugăriţe, preoţi, stareţi sunt „înmărmuriţi” de hotărârile capilor Bisericii, care vin în contradicţie cu credinţa seculară ortodoxă şi sunt, de altfel, veritabile erezii. Proclamaţia cere Patriarhiei retragerea BOR din Consiliul Ecumenic şi cere ca Biserica să ia poziţie împotriva politicilor de globalizare, precum şi împotriva intrării României în UE.

Este foarte posibil ca evenimentele de la Mănăstirea Negru Vodă din primăvara anului 2003, evenimente care au survenit la o săptămână de la lansarea Proclamaţiei, să nu fie deloc singulare. Este de asemenea foarte posibil ca Patriarhia să fi cerut sprijinul serviciilor secrete pentru a depista componenţa MIREM şi a extermina această Mişcare. Cert este că nu s-a reuşit anihilarea ei. După trei ani şi jumătate, aceasta continuă să existe şi înţelegem discreţia care o înconjoară pe de o parte ca prudenţă a celor care fac parte din MIREM şi ca muşamalizare, din partea oficialităţilor.

Acţiunile MIREM sunt cu precădere orientate împotriva masonizării şi ecumenizării Bisericii Ortodoxe Române. Printre altele, a luat poziţie împotriva introducerii în România a noilor cărţi de identitate cu microchipuri. L-a demascat, înainte de alegerea noului patriarh, pe mitropolitul Daniel al Moldovei ca fiind francmason. A organizat proteste publice la Patriarhie în acest sens şi a postat afişe în principalele oraşe. Presa a relatat destul de puţin despre aceste acţiuni, ridiculizând şi minimalizând importanţa acestei mişcări alcătuită din 500 de călugări, aşa cum face de fiecare dată când are de-a face cu cei ce nu sunt recunoscuţi de masonerie.

Biserica trebuie totuşi să dea explicaţii pentru cazul Negru Vodă
Revenind la cazul de la mănăstirea Negru Vodă, s-au cerut, dar nu s-au oferit, explicaţii. Cităm câteva fragmente din materialul care a circulat pe Internet: „La cererea noastră de a face cunoscută părerea avizată a oficialilor episcopali în legătură cu dispariţia nocturnă a obştii de la Negru Vodă, am fost respinşi cu cuvintele: «Nu avem nimic de declarat». Asemenea fapte sunt de netolerat, de neînchipuit, de netrecut sub tăcere! Este clar un abuz, o încălcare flagrantă a drepturilor de vieţuire într-o ţară ortodoxă, dar de cine îngăduită? De cine pusă la cale? Cine şade în spatele întregii regii, căci actorii îi cunoaştem? Să fi fost acolo sălaşul vreunui cuib terorist ce pregătea atentate la adresa Ortodoxiei şi care doar cu trupe super-specializate a putut fi anihilat? Greu de închipuit! Nu vrem să ne lansăm în afirmaţii neîntemeiate, dar ca o coincidenţă, descinderea a avut loc cam la o săptămână după lansarea Proclamaţiei Mişcării Ortodoxe de Reînviere Monahală. Dacă mercenarii au crezut că în Negru Vodă este centrul Mişcării s-au înşelat amarnic. Ceea ce ne stârneşte pricini de nelinişte este tocmai modul comunisto-securist de operare ce aminteşte întrucâtva de sinistrul an ‘59, când călugării şi monahiile au fost evacuaţi „legal“ din mănăstiri prin decretul 410 (ce luaţi aminte, nu a fost încă abrogat!) semnat de liftele roşii în acordul şi sprijinul cât disimulat, cât manipulat al prelaţilor vremii.

Problema ce o ridicăm este însă de conştiinţă:
• Ce-aţi face dumneavoastră, da, chiar oricare dintre cititorii acestor rânduri – monahi sau nemonahi - de aţi fi puşi în situaţia de a fi declaraţi de oficiali pur şi simplu dispăruţi sau chiar nenăscuţi, şi să vă treziţi înghiţiţi de beciurile Securităţii pentru oarece bănuieli de propagandă ortodoxă antiecumenistă? Să fiţi condamnaţi pentru aceasta, conform decretului x, la temniţă sau internaţi în vreun ospiciu pentru „acţiuni teroriste de destabilizare a României“!
• Ce-aţi face de veţi afla apoi că toţi v-au uitat, că nimănui nu-i pasă, că tuturor le e frică de represalii şi tac mâlc, că cei responsabili nu vor să bage de seamă.
• Ce-aţi face dacă v-ar dispărea peste noapte duhovnicul - cică ar fi plecat să-i încreştineze pe eschimoşi?

Cât despre cele ale credinţei, ortodocşii şi Ortodoxia din România se manifestă în plin spaţiu totalitar. La orice cuvânt anti-eres de-al nostru, Big Brothers au pregătit mii de contre, unele chiar în formă de bâtă. Dar cui îi e frică de beci, de lanţuri, de mărturisire? Bătrânii cercaţi au sfătuit cam aşa: „Vremea noastră a cam trecut, voi sunteţi cei ce trebuie să duceţi până la capăt nestinsă flacăra Ortodoxiei. Noi am înfundat temniţele comuniste, tocmai ca voi, cei ce ne urmaţi, să nu mai treceţi prin iadul acela. Nu vă siliţi spre eroisme gratuite. Nu denigraţi arhiereii apostaţi. Încă nu a venit timpul.“ Dar când plinirea vremii va sosi, vom cunoaşte lămurit aceasta, căci atunci „urâciunea se va trufi pe faţă în locaşurile sfinte“. Pentru monah este o normalitate a afirma adevărul fără să se bată cu pumnul în piept; poţi ajuta poporul fără a crea dizidenţă, panică şi răzvrătire şi fără „a arunca cu pietre“ în ierarhie. Pentru monahismul contemporan, anihilarea obştii Mănăstirii Negru Vodă este doar un nor ce prevesteşte furtuna ce va să vină. Aşadar, oare cine urmează?”

Oare cine va urma?
Aşa se încheie, în mod aproape profetic, materialul care dezvăluie abuzurile din 2003. În mediile ortodoxe se cunosc astăzi mai multe cazuri „care au urmat”. Cel mai recent este cel de la mănăstirea Petru Vodă din Bucovina, unde stareţul Iustin Pârvu a fost înlocuit cu un mason. Acest lucru a dat naştere unor ample proteste din partea călugărilor şi credincioşilor, care au fost înăbuşite cu ajutorul poliţiei. Se urmăreşte chiar eliminarea din rândul monahilor „recunoscuţi” a celor care nu sunt de acord cu masonizarea şi ecumenizarea Bisericii Ortodoxe.

Un alt caz este cel al părintelui Calistrat de la mănăstirea Bârnova, care a îndrăznit să îl „mustre” în public pe Daniel, mitropolitul Moldovei (pe vremea când acesta încă nu era Patriarh), trăgându-l chiar în glumă de barbă, fapt care a făcut să fie interzis de la cele sfinte pe termen nelimitat.

Părintele Amfilohie Brânză de la schitul Diaconeşti din Bacău, discipol al lui Cleopa, este şi el ameninţat cu caterisirea (răspopirea) deoarece i-a spus în public unui episcop că trebuie „să ascultam mai mult de Dumnezeu decât de conducătorii de tot felul”. Şi cum acesta nu a fost de acord cu această afirmaţie, Amfilohie l-a întrebat în mod inevitabil: „Prea-sfinţia voastră sunteţi mason?”. Iar episcopul, lăsând la o parte orice menajamente i-a răspuns: „Băi băiatule, tu nu ştii ce e asta, ia cel mai mare mason şi îmbracă-l în veşmintele arhiereşti şi se topeşte tot răul din el”. Părintele Amfilohie nu s-a lăsat: „Dacă sunteţi mason, Prea-sfinţite nu vă mai pomenesc la sfintele slujbe, că mulţi sfinţi şi sinoade au condamnat masoneria!”


În timp ce astfel de preoţi şi călugări, care iau poziţie împotriva masoneriei, sunt marginalizaţi, persecutaţi sau puşi sub interdicţii de tot felul, vedem cum tot mai mulţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe nu se dau în lături să participe făţiş la ritualuri masonice. Recent am putut vedea cum la înmormântarea lui Florian Pittiş ritualul masonic a primit binecuvântarea unui preot ortodox. O ceremonie de numire a unor cavaleri de Malta s-a desfăşurat la Arad într-o catedrală ortodoxă şi o alta a fost oficiată la Suceava cu participarea unui preot ortodox.

***

Modul de acţiune ca şi amploarea forţelor utilizate în descinderea de la Mănăstirea Negru Vodă din 2003, total disproporţionate faţă de numărul şi modul de viaţă al celor atacaţi, sunt similare cu cele din „Operaţiunea Christ” demarată un mai târziu împotriva Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut. O altă bizară asemănare este faptul că descinderile au avut loc, în ambele cazuri, în preajma Sărbătorii Paştelui. Chiar denumirea aleasă pentru această operaţiune este semnificativă. De asemenea, există nenumărate similarităţi cu cazuri petrecute în alte ţări. Toate acestea dovedesc că este vorba de acţiuni concertate organizate împotriva oricăror curente spirituale care nu se lasă îndoctrinate şi controlate de Francmasonerie.

Text preluat din articolul yogaesoteric: Descinderi cu mascaţi la o mănăstire din Câmpulung

Va recomandam sa cititi si:
Site-ul MIREM
Patriarhul Teoctist, "terminat" de un mason?
Preoti, jandarmi si securisti colaboreaza excelent pentru anihilarea unui protest antimasonic
Propaganda masonica numai cu cadavre convenabile
- Scrisoarea enciclica "Humanum Genus" a papei Leon al XIII-lea (20 aprilie 1884),
- Un extras din "Teologia luptatoare" de Preot Irineu Mihalcescu,
- "Studii asupra Francmasoneriei" de IPS Mitropolitul Balan al Ardealului (1937),
- Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din data de 11 martie
1937,
- Pozitia oficiala a Sfantului Sinod al Bisericii Ciprului fata de masonerie.
aparute in lucrarea "Francmasoneria, Misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare" redactata de Gregorian Bivolaru

14 comentarii :

 1. http://www.mirem.8k.com/proclam.html.
  Nu putem negocia „democratic” dogmele Bisericii si nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atît timp cît doar în potirele noastre se întrupeazã Adevãratul Hristos Cel nãscut din Preasfînta Fecioara Maria. Noi ortodocsii nu avem nimic de adãugat sau de scos din crez sau slujbe, iar Sfîntul Marcu al Efesului pecetluieste cele de mai sus spunînd cã: „În materie de credintã nu existã concesie iar chestiunile credintei nu îngãduie iconomia.”

  RăspundețiȘtergere
 2. Postez tot pasajul ca sa se vada si contextul:

  Rãmînerea Bisericii Ortodoxe Române în Consiliul Ecumenic al Bisericilor este un act de apostazie, de trãdare a adevãratei credinte, prin acceptarea hotãrîrilor ce contrazic fãtis dogmele Ortodoxiei si canoanele Sinoadelor Ecumenice. Neamul ortodox este rãdãcina, trunchiul, frunza si rodul Bisericii al cãrei cap e Iisus Hristos Dumnezeu-Omul. Nu putem negocia „democratic” dogmele Bisericii si nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atît timp cît doar în potirele noastre se întrupeazã Adevãratul Hristos Cel nãscut din Preasfînta Fecioara Maria. Noi ortodocsii nu avem nimic de adãugat sau de scos din crez sau slujbe, iar Sfîntul Marcu al Efesului pecetluieste cele de mai sus spunînd cã: „În materie de credintã nu existã concesie iar chestiunile credintei nu îngãduie iconomia.”

  RăspundețiȘtergere
 3. Scuze ca am pus doar fragmentul respectiv. M-a frapat fragmentul_
  "si nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atît timp cît doar în potirele noastre se întrupeazã Adevãratul Hristos Cel nãscut din Preasfînta Fecioara Maria.". Poate mi se pare mie dar spune de fapt ca singura religie care are adevarul este crestinismul ortodox. Nu catolicii, nu budistii, nu evreii, nu zen-ul, samd. Ma intreb oare cum vad cei din MIREM MISA?

  RăspundețiȘtergere
 4. Calu moare de drum lung si masonu' de grija MISEI. Eram sigur ca dezbinarea asta o urmaresti. Stai tu linistit ca orice opinie ar avea despre MISA noi tot nu ne schimbam opinia despre ei.
  Ortodoxia asa "nemodernizata" cum e, a ramas mai putin atinsa de microbul "civilizatiei masonice" in comparatie cu altii, chiar daca in ultima vreme e infiltrata puternic la varf.

  Pe viitor macar zi si tu ce grad ai in masonerie ca sa stim cum sa te salutam si ce deget sa-ti aratam. Sau te pomenesti ca ii pupi in fund asa pe degeaba? Ar fi pacat sa fii atat de fraier... Daca esti doar simpatizant poate le trimiti linkul sau ti-l treci in CV ca sa conteze la primirea in loja.

  RăspundețiȘtergere
 5. @yogiblogger: nu am nici un grad in masonerie si per moment a fi mason mi se pare o pierdere de timp. Asa ca poti sa imi arati orice semn ca ma lasa indiferent :D.
  Dar "dusmanului dusmanului meu e prietenul meu" aplicat in acesta situatie sau in altele mi se pare infantil si amuzant.
  Interesant modul in care judeci. Vezi ca flegmele se aduna pentru o karma nasoala ca si judecatile pripite. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Renunta la minciuni, manipulare si dezbinare ca nu tine. Dusmania asta de care vorbesti este doar in spusele unor ierarhi masoni si a celor pacaliti de ei. Yoghinii de la MISA sunt in marea lor majoritate botezati ortodox si sunt chiar practicanti, iar multi dintre cei care au venit la cursurile de yoga ce aveau alte convingeri religioase (atei, protestanti, catolici, evrei) s-au botezat ortodox dupa ce au practicat yoga o perioada. Poate asta iti spune ceva.
  Cum e cu judecatile pripite? Ia uita-te tu bine la cativa centimeri de ochii tai... nu cumva vezi o barna?

  RăspundețiȘtergere
 7. Presupun ca ai dreptate. Ca dusmania MISA-Yoga este doar in ochii ierarhilor masoni. Pe baza textului MIREM care spune "nu putem sta pe picior de egalitate cu catolicii, protestantii, evreii, budistii sau musulmanii, atît timp cît doar în potirele noastre se întrupeazã Adevãratul Hristos Cel nãscut din Preasfînta Fecioara Maria" eu propun sa contactezi MIREM si sa intrebi care e pozitia MIREM fata de MISA. Dupa opinia ta, care este pozitia MIREM fata de MISA? Daca MIREM nu are o parere buna despre MISA atunci sunt manipulati de masonerie?
  Despre asta era vorba. Care e parerea ta legata de o ipotetica pozitie a MIREM fata de MISA? E pozitiva sau negativa? Sincer, care a parerea ta?

  RăspundețiȘtergere
 8. Fraza se refera la rãmînerea Bisericii Ortodoxe Române în Consiliul Ecumenic al Bisericilor. Repeti inutil aceeasi modalitate de manipulare ca sa nu mai zic de greseli. Ti-am spus ca nu tine figura.

  Daca vrei sa mai contiunam discutia te rog doar pe marginea continutului articolului, nu pe ipoteze fanteziste. Iti las tie satisfactia de a pune intrebari acolo unde doresti daca tot esti atat patruns de grija noastra.

  RăspundețiȘtergere
 9. Referitor la pozitia MIREM fata de MISA, este sufucuent daca MIREM va constientiza ca are acelasi inamic ca si MISA.

  RăspundețiȘtergere
 10. Pozitia MIREM fata de MISA e o falsa problema ridicata de catre cei care sunt deranjati atat de MIREM cat si de MISA si care nu au nici un Dumnezeu. Principiul lor de actiune este divide et impera. Invrajbind ei deturneaza atentia de la actiunile lor marsave. Cred ca aici in Romania vor avea mult de furca cu noi, cu ortodocsii si cu toti oamenii cu adevarat spirituali, iar intr-un final vor pierde definitv batalia.

  RăspundețiȘtergere
 11. Bravo Yogi! D-zeule, numai pe dezbinare sunt pusi...Apreciez parerea ta despre ortodoxie...un observator

  RăspundețiȘtergere
 12. Multumim pentru aprecieri.
  Facem fata manipularilor si dezbinarilor pentru ca in urma multiplelor atacuri ale presei si autoritatilor ne-a mai crescut "imunitatea".
  Speram sa descopere si altii realitatea... inainte de a fi si ei cei striviti.

  RăspundețiȘtergere
 13. Ai dreptate Yogi,pt cei ce au o vedere sintetica asupra situatiei mondiale nu numai nationale,acest pericol reprezentat de masonerie si de intentia ei de a "globaliza" gogoloiul mapamondal este evident. Pacat ca majoritatea "gloabelor" adica a celor ce in turma vor fi cu usurinta manati in directia "buna",nu vad mai incolo de varful nasului mass-mediei si inghit o realitate prefabricata crezand ca concluziile lor sunt un rezultat al inteligentei lor. Cu alte cuvinte luptam impotriva masoneriei calare pe un cal care e gloaba....unitatea de idei si infratirea intru Dumnezeu ne-ar da un pur sange.

  RăspundețiȘtergere
 14. Daca ati citit vreodata biblia ar trebui sa stiti ca ceea ce faceti nu este dupa voia lui Dumnezeu,anume ca amestecati pe Dumnezeu cu niste practici pe care El nu le ingaduie(ex sexul in afara casatoriei,meditatii asupra absolutului,etc).Oameni buni sunte-ti dusi in ratacire,singura mantuire e prin Isus care si-a dat viata pt noi,a luat asupra Lui toate pacatele ca noi sa traim vesnic,cercetati biblia si ve-ti afla adevarata cale spre eternitate.Faceti voia ADEVARATULUI DUMNEZEU NU VOIA OAMENILOR!ISUS VA IUBESTE SI VA ASTEAPTA!

  RăspundețiȘtergere