Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 29 decembrie 2007

Gardianul ignoră cu nesimţire normele deontologice

Niciun comentariu :
Către Gardianul
În atenţia Colegiului editorial
 
În urma articolului publicat în 21 decembrie 2007, Biroul de Presă MISA solicită acordarea următorului drept la replică, în aceleaşi condiţii în care a apărut articolul respectiv. Replica noastră este egală ca dimensiune cu articolul publicat în ziarul dvs.

DREPT LA REPLICĂ

Gardianul ignoră cu nesimţire normele deontologice

În urma articolului „MISA, de la filme porno la incestul propovăduit de mai-marii sectei,” publicat în ziarul Gardianul din 21 decembrie şi semnat de Emil Berdeli, Biroul de Presă solicită redacţiei Gardianul acordarea dreptului la replică, aşa cum acesta este statuat în Codul Deontologic al jurnaliştilor. SUNTEM SIGURI CU ANTICIPAŢIE CĂ REDACŢIA GARDIANUL VA IGNORA ŞI ACEASTĂ REPLICĂ A NOASTRĂ, AŞA CUM A FĂCUT-O ŞI CU CELELALTE REPLICI. ACEASTA DEMONSTREAZĂ CLAR CĂ ZIARIŞTII DE LA GARDIANUL NU SUNT NICIDECUM INTERESAŢI DE ADEVĂR, CI DOAR DE DENIGRAREA ŞCOLII DE YOGA MISA, UTILIZÂND ORICE MIJLOACE MURDARE.

Pentru toţi cei interesaţi de adevăr semnalăm următoarele încălcări inadmisibile ale deontologiei profesiei de jurnalist, repetate cu încăpăţânare de jurnalistul Emil Berdeli de la Gardianul:
1. „Ziaristul poate da publicităţii numai informaţiile de a căror veridicitate este sigur, după ce în prealabil le-a verificat, de regulă, din cel puţin 2 surse credibile” – Codul Deontologic al Ziaristului, art. 2.
Informaţiile publicate de Gardianul NU SUNT VERIFICATE. Ele nici măcar nu provin dintr-o sursă credibilă.
EXEMPLU: Emil Berdeli afirmă că un instructor yoga (Mihai Stoian), cu ani în urmă, la o orgie, a îndemnat un frate şi o soră să facă amor. Desigur că nu există absolut nicio dovadă că vreo orgie ar fi existat vreodată la MISA, dar pe Emil Berdeli nu îl interesează asta. El preia fără discernământ de pe forumuri consacrate denigrării MISA nişte poveşti inventate, sau le inventează el însuşi. Noi afirmăm că niciodată la MISA nu s-a desfăşurat vreo orgie, şi supravegerea continuă a SRI-ului ani de zile este cea mai bună mărturie. Dacă evenimentul despre care se vorbeşte NU A EXISTAT, este logic că nici ceea ce se spune că s-ar fi petrecut la respectivul eveniment nu a existat, mai ales că povestea este vizibil „cusută cu aţă albă”.
2. „Ziaristul va da publicităţii punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate în cazul unor păreri divergente. Nu se vor aduce acuzaţii fără să se ofere posibilitatea celui învinuit să-şi exprime punctul de vedere” – Codul Deontologic, art. 5.
Altfel spus, înainte de a scrie fiecare dintre aceste articole, EMIL BERDELI AVEA OBLIGAŢIA SĂ CEARĂ PUNCTUL DE VEDERE AL MISA ŞI AL PERSOANELOR DESPRE CARE SCRIE, ŞI SĂ INCLUDĂ ACEST PUNCT DE VEDERE ÎN ARTICOLUL SĂU.
Niciodată acest jurnalist nu a cerut punctul de vedere al MISA despre subiectele respective, înainte să scrie articolele.
3. „Ziaristul nu are dreptul să prezinte opiniile sale drept fapte. Ştirea de presă trebuie să fie exactă, obiectivă şi să nu conţină păreri personale” – Codul Deontologic, art. 3.
CONTRAEXEMPLU. Emil Berdeli adoptă în totalitate numai punctele de vedere anti MISA, toate informaţiile sale fiind preluate de pe forumuri anti MISA. Corect ar fi ca în articolele sale să regăsim în proporţie egală (50%) şi păreri PRO MISA, pentru că ele există – aşa cum o arată chiar comentariile cititorilor pe site-ul Gardianul.
4. „Ziaristul care distorsionează intenţionat informaţia, face acuzaţii nefondate, plagiază, foloseşte neautorizat fotografii sau imagini tv şi surse ori calomniază, săvârşeşte abateri profesionale de maximă gravitate” – Codul Deontologic, art. 9.
EXEMPLU: Raţionamentul distorsionant conform căruia o poză artistică apărută într-un articol semnat de cineva ar reprezenta chiar autorul articolului este total aberant. Poza din articolul semnat de Elena Godeanu reprezintă o femeie culcată în iarbă. Este absurd să ne imaginăm că autoarea unui articol ilustrează respectivul articol cu propria poză în ipostaza în care este culcată în iarbă (fotografia publicată în Gardianul este rotită). Pentru a preîntâmpina viitoarele elucubraţii ale lui Emil Berdeli, precizăm că PERSOANELE DIN IMAGINILE EROTICE CARE ILUSTREAZĂ ARTICOLELE DESPRE CONTINENŢĂ AMOROASĂ PE SITE-UL YOGAESOTERIC.NET NU SUNT NICIDECUM REDACTORII YOGAESOTERIC!!! Mai mult, este vizibil şi evident că fata din fotografia din Gardianul nu este una şi aceeaşi fată din filmul Secretele seducţiei.

În ce priveşte pariul curajos propus de MISA, despre care reamintim că urma să se facă într-un cadru legal, el a rămas şi azi fără răspuns din partea jurnaliştilor de la Gardianul. Semnificativ este cum acest articol, fără subiect, în fapt, doreşte doar să pună jar pe foc în acest scandal atât de vital, se pare, pentru cei de la Gardianul. Manipularea exersată de cei de la Gardianul se observă în modul în care a fost adus în discuţie subiectul incestului. Hilar este că deşi autorul articolului admite că Gregorian Bivolaru a afirmat că incestul este ilegal, îl acuză pe profesorul de yoga că ar propovădui incestul.
5. „Ziaristul şi redacţia au datoria de a face corecţiile necesare în cazul în care, din vina lor, vor fi date publicităţii informaţii inexacte. În asemenea cazuri, instituţia respectivă de presă are obligaţia de a publica/difuza, în termen de 5 zile de la primire, pentru publicaţiile cotidiene, dreptul la replică al reclamantului, ca formă esenţială de reparare a prejudiciului adus acestuia.” – Art. 9, Codul Deontologic.
Deşi până acum toate articolele defăimătoare la adresa MISA au primit un drept la replică din partea MISA, NICI UNA DINTRE REPLICI NU A FOST PUBLICATĂ. Într-unul dintre articolele calomniatoare ale Gardianului se făcea referire la faptul că replicile MISA sunt mult prea lungi. Biroul de Presă MISA precizează că din cele şase replici trimise până acum doar una era mult mai voluminoasă decât articolul în sine, dar era pentru un articol de excepţie – care conţine 132 de erori în 80 de rânduri – şi care a şi primit Premiul Special pentru CEL MAI ABERANT ARTICOL ORIGINAL SCRIS VREODATĂ DESPRE MISA.

PS. ACEASTĂ REPLICĂ ARE FIX 4941 CARACTERE, IAR ARTICOLUL DIN GARDIANUL ARE 4963.

Biroul de Presă MISA
21 decembrie 2007

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu