SUA cumpără tehnologie rusă pentru manipularea minţii!Rezultatele cercetărilor unui centru moscovit vor fi testate de americani
Departamentul pentru securitate internă al SUA a semnat un contract cu Institutul de cercetare psihotehnologică din Moscova, a cărui activitate constă în manipularea subconştientului. Agenţia americană a justificat încheierea acordului prin încercările de detectare a teroriştilor.
După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, serviciile americane de securitate caută tot felul de metode şi sisteme care să le ajute să "demaşte" teroriştii pentru a-i putea împiedica să comită noi atentate. Cercetările efectuate la institutul moscovit ar putea fi un important pas înainte pentru tehnologia antitetoristă dezvoltată de americani.
Aceştia nu sunt deranjaţi de faptul că începuturile centrului se pierd în era sovietică, liderii comunişti manifestând un interes special pentru controlarea minţii umane. Interesul Departamentului securităţii interne pentru activitatea institutului a apărut în momentul în care directoarea Elena Rusalkina a creat SSRM Tek, un software despre care afirmă că poate citi gândurile şi sentimentele oamenilor.
SSRM Tek, un software care poate citi gândurile Institutul are la dispoziţie mai mulţi voluntari, care au acceptat postura de cobai, de dragul ştiinţei sau pentru
anumite sume de bani. Software-ul SSRM Tek pare un joc de computer inocent. În funcţie de reacţia subconştientului la imaginile subliminale transmise pe ecranul computerului, voluntarii apasă pe diverse butoane. Potrivit studiilor făcute de Rusalkina, persoanele cu comportament violent reacţionează la imaginile şocante sau obscure, în timp ce oamenii normali preferă imaginile clare.
Pentru a pătrunde pe piaţa occidentală, directoarea a apelat la Northam Psychotehnologies, o firmă din Canada, care, ulterior, a semnat un contract de colaborare cu SRS Technologies, un contractor militar al armatei americane.
Departamentul pentru securitate internă va testa SSRM Tek pentru a-i stabili eficacitatea. Oficialii speră că îl vor putea folosi pentru a detecta starea de spirit a pasagerilor de pe liniile aeriene. Contractul reprezintă o "mică victorie" pentru institutul din Moscova, care încearcă de ani buni să fie acceptat în SUA. Pe de altă parte, acordul demonstrează cât de departe merge guvernul american în lupta antiteroristă, mizând chiar şi pe metode neconvenţionale. Institutul de cercetare psihotehnologică a fost creat de soţul Elenei Rusalkina, Igor Smirnov, un om de ştiinţă controversat.
Smirnov, pe care mulţi l-au comparat cu Rasputin, este părintele armei psihotronice. El susţinea că sunetele subliminale pot modifica radical comportamentul unei persoane. Conform presei americane, armata sovietică a folosit psihotehnologia în anii ’80, în războiul din Afganistan.
Experimentele lui Smirnov au atras atenţia FBI-ului în 1991, cu ocazia unei conferinţe organizate de KGB la Moscova. El a fost contactat după acest eveniment de Chris şi Janet Morris, doi autori de SF, deveniţi consultanţi ai Pentagonului şi creatori ai conceptului de arme neletale.
Moartea lui Igor Smirnov în 2004 nu a împiedicat-o pe Elena Rusalkina să continue experimentele. Cercetătoarea consideră că armele psihotronice vor deveni mult mai periculoase decât cele nucleare.
de Catalina Mihai, Adevarul, 2007-09-22
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu