Cercetatorii confirma: Consumul de junk food te face mai prost
Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor
care preferă acest gen de alimentație, ci este mult mai nociv pentru
sănătate decât se credea, susține un studiu publicat revista BMC
Medicine și citat de site-ul Eatthis.com.
Cercetătorii de la Deakin University și Australian National
University au descoperit recent că hipocampusul (regiunea creierului
implicată în menținerea sănătății mintale, în învățare și memorie) este
mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase.
Ca să ajungă la această concluzie, echipa de cercetare a apelat la
scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampus-ului participanților
la studiu și apoi le-a examinat dietele. Oamenii de știință au luat în
considerare toți factorii care ar putea influența hipocampusul și apoi
au comparat încrucișat toate datele.
Potrivit Eatthis.com, deși oamenii de știință cunoșteau de ceva timp
că dieta afectează dimensiunea și funcția hipocampusului la animale,
studiul cercetătorilor australieni sugerează acum că această concluzie
este valabilă și la oameni.
Sursa:
AGERPRES
Junk food se refera de obicei la alimentele procesate, chimizate, aditivate, cu valoare nutritiva
mica, care sunt bogate in calorii, grasimi, zahar, sare, cafeina si
poate include mancarea semipreparata, congelata, incalzita la microunde, asa zisele cereale la cutie pentru micul dejun, bomboane, chipsuri,
prajituri, cartofi prajiti, guma, hamburgeri, hot dog, înghetata, bauturile acidulate si multe alte dulciuri. Alimentele care intra in aceasta categorie nu tin de
foame, oamenii nu se simt satui atunci când
le manânca si acest lucru poate duce la supraalimentare.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu