Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 12 decembrie 2008

Copiii nostrii ne vor acuza! (Nos enfants nous accuseront)

Niciun comentariu :
Alimentatia chimizata si efectele sale asupra sanatatii, acesta este subiectul documentarului francez Copiii nostri ne vor acuza al regizorului Jean-Paul Jaud care a iesit pe marile ecrane pe 5 noiembrie. Filmul se axeaza pe initiativa curajoasa a municipalitatii Barjac din departamentul Gard de a pune la dispozitia elevilor numai hrana biologica, pentru a-i proteja pe acestia de efectele secundare ale pesticidelor din produsele alimentare. Aici, ca peste tot in lume, populatia se confrunta cu angoasele poluarii industriale si agro-chimice. Astfel este inceputa o lupta impotriva unui anumit stil de viata si de gandire, o lupta pentru ca maine copiii nostri sa nu ne acuze ca am stiut si nu am facut nimic.

In fiecare an in Franta mor 100.000 de copii de boli legate de mediu iar din cele 70% dintre cancere care au legatura cu mediul, 30% se datoreaza poluarii si 40% au cauze alimentare. Rata cancerelor la copiii francezi creste in fiecare an cu 1.1%. In ultimii 25 de ani rata imbolnavirii de cancer in Franta a crescut cu 93%.

Filmul incepe cu o scena care are loc la sediul Unesco din Paris, in cadrul unui colocviu al personalitatilor mondiale din domeniul medicinei, semnatari ai Apelului de la Paris. Mesajul de debut este in favoarea elaborarii unui plan de actiune inainte ca generatiile viitoare sa ne acuze de indiferenta privind proliferarea unei alimentatii nesanatoase si cu efecte negative pe termen lung.

"Cati dintre voi aveti in familiile voastre un bolnav de cancer?… Ridicati mana sus. Dar de diabet?… Cati cunoasteti persoane afectate de sterilitate? Iata cat de mult s-au inmultit afectiunile despre care se stie ca sunt legate de mediu si poluare."

Interventiile din film sunt marturii pe aceasta tema venind din partea copiilor, parintilor, profesorilor, ingrijitorilor, ziaristilor, agricultorilor, oamenilor politici si a cercetatorilor.

Documentarul lui Jean-Paul Jaud este al doilea film cu o tema specifica mediului, dupa cel al lui Jacques Yves Cousteau din 1956, Lumea Tacerii, castigator al premiului Palme d’Or la Cannes.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu