Datorita noilor carduri bancare cu cip fraudele au crescut cu aproape 50%
In anul 2006 Marea Britanie a decis sa impuna folosirea cardurilor bancare cu cip si retragerea progresiva a celor vechi, pentru cresterea securitatii tranzactiilor. Efectul pozitiv al acestei masuri insa se lasa indelung asteptat, ba chiar el este contrar: fraudele bancare au crescut cu aproape 50% de la introducerea noului sistem, atingand o valoare de 182.8 milioane de lire sterline.
Creşterea bruscă fraudelor cu carduri bancare a dus la decizia marilor bănci de a adopta o poziţie dură faţă de victime şi de a refuza din ce în ce mai des plata restituirilor. Din acelaşi motiv, ministerul de interne a decis că nu mai este treaba poliţiei să înregistreze şi investigheze fraudele cu carduri bancare. Acum, forţele de poliţie din întreaga ţară directionează victimele mai degrabă către bănci, decât sa pornească investigaţii.
Imensul cost al introducerii noului sistem, ce a fost achitat in final de catre clienti, a fost justificat în baza faptului că acesta va reduce drastic fraudele cu carduri de debit si de credit. Cu toate acestea, realitatea este că el a oferit posibilitatea pentru o masivă creştere a clonarilor de carduri.
Sursa:
Mail onlineAceeasi motivatie este folosita pentru a impune astazi in Romania pasapoartele biometrice de generatia a doua ce au un cip ce contine amprentele personale. Romanii devin astfel cobai in acest experiment sinistru, tara noastra fiind una din primele in care se implementeaza acest nou sistem de a doua generatie, desi standardele sunt inca in stadiu de evaluare.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu