Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 8 februarie 2011

Prezentare de carte - Taina menstruaţiei

Niciun comentariu :
Update: Cartea a fost imbunatatita si reeditata in doua volume la editura Venusiana.Hemoragia menstruala periodica a femeii a fost dintotdeauna o mare enigma fiziologica, atat pentru femei, cat si pentru barbati. De la prima sa aparitie (la pubertate) si pana la disparitia ei (atunci cand survine menopauza) ea constituie pentru femeie o cauza perpetua de epuizare si suferinta. Din cele mai vechi timpuri si pana astazi, oamenii si-au pus intrebari si s-au straduit sa explice acest fenomen complex, care este menstruatia, considerat adeseori ca o anomalie biologica. Misterul legat de menstruatie a persistat inca de la inceput sub forma unor credinte religioase si superstitii, fiind ulterior explicat in termeni legati de secretiile hormonale. Cu toate acestea insa, toate fenomenele complexe care sunt legate de menstruatie nu au fost niciodata pe deplin elucidate.

Exista nenumarate consemnari medicale referitoare la unele femei, aparent exceptional dotate, care au avut o viata lunga si sanatoasa, si care au dat nastere unor copii perfect sanatosi, fara sa aiba macar o singura data menstruatie in intreaga lor viata. Aceste marturii indica faptul ca pierderea ciclica a sangelui menstrual (sange care, de altfel, in cazul femeilor sanatoase, este perfect normal si se aseamana foarte mult cu sangele din sistemul circulator general) nu este deloc necesara sanatatii si nici fertilitatii, asa cum se considera de obicei, datorita prejudecatilor existente.

Nenumarate cazuri de femei care s-au eliberat de aceasta hemoragie ciclica (menstruala), doar prin adoptarea unei diete naturale, prin folosirea unor plante de leac, ori prin recurgerea la un mod de viata armonios, demonstreaza cu prisosinta, pentru cei care sunt capabili sa inteleaga, trecand peste prejudecatile existente si unanim acceptate, ca menstruatia este mai mult sau mai putin nenaturala, fiind de cele mai multe ori o consecinta directa a violarii legilor fundamentale, divine ale naturii. In aceasta directie este semnificativ faptul ca animalele salbatice, care de regula nu au menstruatie, incep adeseori sa prezinte acest fenomen mai ales in conditiile nenaturale ale domesticirii; acest aspect confirma ideea ca menstruatia este in majoritatea cazurilor rezultatul unei vieti artificiale si dizarmonioase, caracteristica civilizatiei noastre moderne.

Intrucat primele scoli medicale de la inceputul erei noastre se gaseau sub influenta ecleziastica, nu este deloc de mirare ca stiinta medicala moderna a preluat in totalitate multe dintre superstitiile cu privire la menstruatie, inclusiv ideea ca hemoragia menstruala este o "pedeapsa" de la natura, pedeapsa pe care femeia trebuie sa o indure deoarece ea apartine prin nastere sexului "slab", ce poarta vina asa-zisului "pacat primordial". Noi insa am putea spune ca aceasta presupusa pedeapsa nu este in realitate altceva decat o mare si deplina ignoranta cu privire la menstruatie, la aceasta adaugandu-se toate superstitiile inlantuitoare ale ideilor prostesti care erau si sunt la ora actuala acceptate fara cracnire. Femeile care stiu cum anume trebuie sa actioneze si ce metode sa foloseasca vor putea, daca vor actiona cu perseverenta, sa isi suspende partial sau in totalitate menstruatia.

Menstruatia - o alta dimensiune a sexualitatii
"Dupa cum s-a mai mentionat, in nici o manifestare fiziologica a organismului uman nu este normala nici prezenta durerii, deci nici in cazul menstruatiei nu se justifica existenta acesteia. Am putea spune fara sa gresim ca, si in aceasta problema ca si in cea a nasterii, este necesara o reconsiderare a atitudinii, in primul rand a atitudinii femeii. Merita macar sa urmarim sa vedem ce va aduce o schimbare a atitudinii fata de menstruatie, cu atat mai mult cu cat s-a constatat ca, o atitudine relaxata fata de sexualitatea feminina, nastere si alaptare creeaza pentru orice femeie noi orizonturi in domeniul experientelor launtrice profunde."

Aceasta lucrare de sinteza dezvaluie care este taina cunoscuta DOAR DE CEI PUTINI a menstruatiei si totodata ofera o gama complexa de modalitati utile, multe dintre ele inedite, pentru a o suspenda. Suspendarea partiala sau totala, numai pe o cale perfect naturala a menstruatiei, confera femeii care o realizeaza o multime de avantaje in practica perfecta a continentei sexuale si simultan ii permite sa atinga o extraordinara stare de vitalitate, forta psihica mult marita, putere mentala extraordinara, toate acestea fiind insotite de multiple realizari de natura spirituala.

Toate femeile frumoase, inteligente si puternice, care aspira cu adevarat sa se depaseasca, AICI SI ACUM, vor putea sa se ajute foarte mult studiind cu multa atentie si luciditate aceasta carte ce ofera o multime de solutii practice. Prin suspendarea totala a MENSTRUATIEI femeia initiata si perseverenta, TRANSFORMA IN MOD GRADAT, PRIN TRANSMUTATIE BIOLOGICA, SECRETIILE SALE MENSTRUALE INTR-O ENERGIE LAUNTRICA URIASA. Aceasta energie gigantica, care se afla la dispozitia sa ii permite dupa aceea femeii sa atinga performante uluitoare, atat in propriul sau univers launtric cat si in ambianta in care ea se manifesta liber, intocmai ca o uriasa forta benefica a Naturii (SHAKTI).

Lucrarea prezinta in final marturii ale unor femei minunate, care deja au atins aceasta performanta. Daca aspirati sa fiti CU MULT MAI MULT decat celelalte femei, puneti cu perseverenta in practica metodele de suspendare a menstruatiei si in felul acesta veti descoperi, cu incantare, ca UN GRAM DE PRACTICA IN ACEASTA DIRECTIE VALOREAZA CAT TONE DE TEORIE.

Aceată lucrare, mult îmbogăţită, are la bază cartea "PHYSIOLOGICAL ENIGMA OF WOMAN" ("ENIGMA FIZIOLOGICĂ A FEMEII") scrisă de doctorul RAYMOND BERNARD.
  • cartea a apărut în 2001 la editura Shambala

  • cartea cuprinde 304 pagini în format 20.5x29cm

  • ISBN: 973-99661-5-2
Cuprins

INTRODUCERE ... 3

Capitolul 1
CE REPREZINTĂ DE FAPT FEMEIA? ... 7
Condiţia femeii în societate de-a lungul timpului ... 7
Femeia în societatea contemporană ... 9
Femeia - ideal de frumuseţe şi iubire divină ... 11

Capitolul 2
TABUURILE MENSTRUAŢIEI ... 13
Reguli impuse femeii aflate la menstruaţie ... 13
De ce are nevoie de mai multă odihnă femeia aflată la menstruaţie? ... 15
Despre tainele sângelui menstrual ... 17
Virtuţile sângelui menstrual aşa cum reies ele din unele mesaje ale locuitorilor Pleiadelor ... 22
Modalităţi secrete de asimilare a fluidului menstrual ... 29
Metoda diluţiilor succesive ... 30
Prima menstruaţie - moment important în viaţa femeii ... 32
Naşterea şi alăptarea - alte forme de manifestare a erotismului femeii ... 33
Menstruaţia - o altă dimensiune a sexualităţii ... 35

Capitolul 3
TEORII PROPUSE PENTRU EXPLICAREA MENSTRUAŢIEI ... 42
Teoria lui Hippocrate: menstruaţia - un proces purificator ... 42
Teoria fermenţilor a lui Democrit ... 42
Teoria pletorei a lui Galen ... 43
Teoria lui Wagner: menstruaţia - o consecinţă a eşecului de concepţie ... 43
Teoria lui Beigel: menstruaţia - un rezultat al apetitului sexual ... 44
Teoria lui Gerson: originea mehstruaţiei - legată de existenţa unui ciclu lunar de împerechere la oamenii primitivi ... 46
Teoria lui Loewenthal: menstruaţia - moment de final al unei pseudo-sarcini ... 46
Teoria lui Johnstone: menstruaţia - consecinţă a poziţiei verticale a omului ... 47
Teoria lui King: menstruaţia - un proces nenatural ... 48
Teoria lui Asher: menstruaţia - urmare a unei toxemii periodice a organismului ... 49
Teoria lui Ehret: menstruaţia - rezultat al intoxicaţiei cu proteine ... 50
Teoria valului menstrual a lui Goodman ... 51
Teoria modernă a menstruaţiei ... 53

Capitolul 4
MENSTRUAŢIA - UN PROCES APROAPE PATOLOGIC ... 54
Menstruaţia poate fi considerată drept o boală periodică ... 54
Manifestările patologice care sunt specifice menstruaţiei ... 56
"Mittelschmerz" sau durerea intermenstruală ... 60
Argumente care arată caracterul patologic al menstruaţiei ... 62

Capitolul 5
CICLICITATEA FUNCŢIONALĂ A ORGANISMULUI FEMEII. TIPOLOGII FEMININE ASOCIATE PERIOADELOR CICLULUI MENSTRUAL ... 64
Ritmul solar şi ritmul lunar reflectate în fiinţă ... 64
Calendarul lunar ... 64
Orarul de debut al menstruaţiei ... 64
Descrierea principalelor fenomene fiziologice care sunt asociate ciclului lunar feminin ... 65
Periodizarea practică a ciclului lunar feminin ... 66
Descrierea sintetică a celor patru perioade succesive ale ciclului lunar feminin ... 68
Descrierea fazelor ciclului lunar corelat cu menstruaţia ... 68
Descrierea fazelor ciclului lunar fără menstruaţie ... 68
Perspectiva tradiţiei tantrice asupra celor patru perioade ... 69
Alte câteva repere utile în determinarea celor patru perioade ... 70
Descrierea celor patru tipologii feminine asociate manifestărilor premenstruale ... 71
Importanţa practică a cunoaşterii celor patru tipologii feminine ... 72

Capitolul 6
LEUCOREEA ŞI MENSTRUAŢIA ... 73

Capitolul 7
POATE FI REDUSĂ MENSTRUAŢIA CU AJUTORUL DIETEI? ... 76
Dieta şi ciclul estrual al mamiferelor ... 76
Controlul prin dietă asupra menstruaţiei ... 77
Sfaturi practice pentru adecvarea alimentaţiei femeilor în funcţie de cele patru perioade ale ciclului menstrual lunar ... 82
Cantitatea de hrană ... 82
Calitatea hranei ... 82
Prepararea alimentelor ... 83
Combinarea alimentelor ... 84
Concluzii ... 84

Capitolul 8
SUPERIORITATEA BIOLOGICĂ A FEMEII
Raymond Bernard - citate biografice legate de studiul său asupra fenomenului menstruaţiei ... 85
Argumente care confirmă superioritatea femeii ... 86

Capitolul 9
UN STUDIU AL CĂRŢII DR. HERBERT SHELTON: "MENSTRUAŢIA, CAUZELE SALE ŞI TRATAMENTUL" ... 91

Capitolul 10
UN STUDIU AL CĂRŢII DR. GEORGE S. WHITE: "EMANCIPAREA FEMEILOR SAU REGLAREA DURATEI MENSTRUAŢIEI"
O sinteză a cercetărilor sale, realizate timp de o jumătate de secol, asupra eliminării menstruaţiei în cazul femeilor fertile sănătoase ... 95
Superstiţii legate de menstruaţie ... 95
Reglarea pe cale naturală a menstruaţiei femeii ... 97
Experienţe clinice şi concluzii ... 98
Prezentarea câtorva cazuri ... 98

Capitolul 11
UN STUDIU AL DR. KENNETH S. GUTHRIE PREZENTAT ÎN LUCRAREA "REGENERAREA: METODE SPECIALE CARE SUNT NECESARE PENTRU FEMEI" ... 100
Prezentare pe scurt a modalităţilor de regenerare a femeii ... 101

Capitolul 12
CONTINENŢA SEXUALĂ - O METODĂ FUNDAMENTALĂ DE SUSPENDARE A MENSTRUAŢIEI, CARE APARŢINE ÎNŢELEPCIUNII SECRETE TANTRICE ... 102
Transmutaţia biologică ... 105
Sublimarea cât mai completă a potenţialului sexual ... 108
Amorul cu continenţă - un act sacru ... 109
Despre transfigurarea amoroasă în cuplu ... 110
Factori care condiţionează în mod negativ sexualitatea ... 112
Antrenamentul necesar în cazul femeii pentru realizarea continenţei sexuale perfecte ... 113
Muşchii intimi ai femeii ... 114
Exerciţiile Kegel ... 115
Efecte suplimentare benefice ale antrena mentului musculaturii peluiene la femeie ... 116
Gimnastica muşchilor interni ... 116
Urinarea fracţionată - unul din procedeele secrete de control a energiei sexuale ... 118
Împlinirea corporală armonioasă a femeii aduce mai multă fericire şi face ca viaţa amoroasă să fie mai bună ... 119
Efecte uluitoare ale amorului realizat numai prin continenţă sexuală ... 121

Capitolul 13
POSTURI HATHA YOGA FOARTE EFICIENTE PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUAŢIEI ... 123
Posturile corporale HATHA YOGA (ASANA-ele) ... 125
Tehnici YOGA indicate femeilor pentru fiecare perioadă a ciclului menstrual ... 146

Capitolul 14
PRESOPUNCTURA - O METODĂ STRĂVECHE CARE APARŢINE ÎNŢELEPCIUNII TAOISTE, FOLOSITĂ CA O MODALITATE PRACTICĂ DE SUSPENDARE A MENSTRUAŢIEI ŞI DE REGENERARE A ORGANISMULUI FEMEII ... 148
Noţiuni generale despre tehnicile de presopunctură (digitopunctură) ... 148
Prezentarea meridianelor energetice principale ale fiinţei umane ... 149
Modul practic de operare în cazul utilizării presopuncturii ... 149
Dispersia ... 150
Tonifierea ... 150
Corelaţii între activitatea energetică a unor meridiane şi fenomenul menstruaţiei ... 151
l)Modalităţi de suspendare a menstruaţiei şi de armonizare a fiinţei femeii prin intermediul presopuncturii ... 153
2)Tehnici speciale de dinamizare a meridianelor energetice care sunt
folosite în vedereasuspendării menstruaţiei ... 157

Capitolul 15
O ALTĂ METODĂ EFICIENTĂ PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUAŢIEI CARE APARŢINE TRADIŢIEI TAOISTE - EXERCIŢIUL "CĂPRIOAREI" ... 161
Tehnica de execuţie a procedeului "Căprioarei" pentru femei ... 163

Capitolul 16
PUTREA GÂNDULUI EXERCITATĂ ÎN SFERA SUBCONŞTIENTULUI POATE INFLUENŢA FOARTE MULT PROCESUL SUSPENDĂRII MENSTRUAŢIEI ... 165
Mentalul conştient ... 165
Subconştientul - o forţă nebănuită ... 169
Idei foarte importante de care trebuie să se ţină cont în cazul operarării cu sugestii în sfera subconştientului ... 173
Supraconştientul ... 174
Credinţa foarte puternică este o forţă fundamentală care asigură succesul ... 175
Sugestii şi autosugestii profund benefice pentru armonizarea fiinţei şi pentru suspendarea menstruaţiei ... 176

Capitolul 17
MODALITĂŢI FITOTERAPEUTICE INEDITE PENTRU SUSPENDAREA MENSTRUAŢIEI CARE APARŢIN TRADIŢIEI MILENARE AYURVEDICE ... 179
Câteva indicaţii necesare femeilor care urmăresc suspendarea menstruaţiei ... 179
Modul în care vor fi alese plantele care facilitează atingerea succesului în suspendarea menstruaţiei ... 179
Plante care favorizează suspendarea menstruaţiei ... 182
Gruparea plantelor în funcţie de acţiunile lor principale ... 205
Gruparea plantelor în funcţie de perioada în care sunt recomandate şi în funcţie de tipologia menstruală a femeii (notată cu T) ... 208
Câteva indicaţii practice ... 210

Capitolul 18
COMPORTAMENTUL ARMONIOS ŞI DIVIN INTEGRAT AL FEMEII ÎN VEDEREA SUSPENDĂRII MENSTRUAŢIEI ... 211
Prezentarea terapiilor specifice celor 4 tipologii pentru perioada premenstruală ... 214

Capitolul 19
RELATĂRILE PRACTICE ALE UNOR FEMEI REFERITOARE LA SUSPENDAREA PARŢIALĂ SAU TOTALĂ A MENSTRUAŢIEI ... 215

GLOSAR ... 258
BIBLIOGRAFIE ... 304

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu