Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 28 martie 2013

Concursul de yoga şi ultima zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012

2 comentarii :
Încheiem prezentarea sintetică a celui mai mare eveniment Yoga al anului 2012 - Congresul International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012 cu ultima zi a congresului - conferinţele, concursul de yoga şi concertul formaţiei ISIS. Puteţi urmări online o parte din conferinţele Congresului pe site-ul MISA TV .

Ultima zi a Congresului a reprezentat încununarea unui eveniment unic și de mare clasă. Ea a inclus, pe lîngă conferințe, seminarii, filme în premieră și mult așteptatul concurs de Promovare a valorilor Yoga și partea a doua a conferinței Conștiința și Enigmele Ei pregătită de mentorul școlii gazdă (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) dl. profesor yoga Gregorian Bivolaru. Ca urmare a cererilor insistente de a asculta această prezentare avem bucuria sa va anunțăm ca ea se afla postată la adresa: http://misatv.ro/conferinte/gregorian-bivolaru-constiinta-si-enigmele-ei/

Dintre activitățile de la sălile Obor
Johanes Dragonoff - Natha Yoga Center, Finlanda – a susținut o prezentare despre Conceptul de infinit în matematică, fizică şi metafizică - implicaţii psihologice şi spirituale. Astfel am aflat că, în timp ce fizica urmăreşte în general să elimine pe cât posibil infinitul din teoriile ei, matematicienii tratează acelaşi concept ca pe o unealtă extrem de utilă pentru analiză, recunoscând chiar o serie infinită de numere transinfinite, fiecare dintre ele fiind „mai infinit” decât celălalt, tinzând către ceea ce Georg Cantor a numit Infinitul Absolut (sau simplu Absolutul). Pe de altă parte, Rene Guénon susţinea că singurul infinit adevărat este Infinitul Metafizic, un obiect situat dincolo de conceptul de număr şi de orice posibilă limitare, obiect pe care ulterior l-a asimilat cu Dumnezeu. Meritul lui Johannes este acela de a folosi meditaţia yoghină creatoare focalizată asupra acestor idei, cu scopul de a deveni conştienţi de Infinit. Modalitățile practice oferite de a avea o trăire directă, dincolo de cuvinte și concepte a infinitului au stârnit uimirea audienței care s-a arătat foarte dornică să experimenteze.


Lucian Milea - MISA®, România a conferențiat despre Manifestările energiei tainice a eterului în universul lăuntric al fiinţei umane şi în dispozitivele tehnice de tip „Free Energy“.

Un subiect atât de fierbinte al lumii moderne – problema energiei și a posibilității de a o obține liber, precum și manifestarea acesteia în universul lăuntric al fiecăruia dintre noi – a adunat o audiență numeroasă la Obor... Domnul Milea susținut faptul că, în conformitate cu tradiţia spirituală yoghină, cât şi cu anumite abordări ştiinţifice de avangardă, energia omniprezentă a eterului (a vidului, a focarului zero etc.) se manifestă atât în fiinţa umană, cât şi în anumite generatoare de energie utilă. Un exemplu șocant care sprijină afirmațiile dânsului este acela al fenomenului (dovedit medical fără putință de eroare) Inedia care implică renunțarea totală la hrana de orice fel și hrănirea cu energiile subtile ale eterului. Mulți sfinți creştini şi yoghini, precum Therese Neumann şi Giri Bala au manifestat acest fenomen.

Pe de altă parte, realizările unor genii ştiinţifice, precum Nikola Tesla sau Viktor Schauberger, au dovedit, de asemenea, că energia eterului poate fi convertită tehnologic şi utilizată benefic în viaţa omului.

Astfel, prezentarea dlui Milea a tratat aspecte ezoterice şi ştiinţifice despre eter, şi corelațiile făcute de dânsul cu diferite principii şi dispozitive practice de utilizare a energiei acestuia, demonstrând că atât în cazul fenomenelor de Inedia, cât şi în cazul dispozitivelor „Free Energy“ sunt implicate aceleaşi energii şi principii universale.

Hakim Kuusela şi Cristian Hallivuori - Natha Yoga Center, Finlanda au pregătit o lucrare despre Unele aspecte referitoare la principiile universale tantrice și modul cum aplicarea acestora în viața de zi cu zi poate conduce la transformări profunde (incluzând vindecarea anumitor boli, sau dezvoltarea personală generală).

Finalul activităților de la sala Obor a inclus și câteva revelatoare studii de caz realizate de medici cu îndelungată experiență în terapii alternative și Ayurveda: Dr. Cristina Câmpean - MISA, România - Abordarea ayurvedică a tratamentului unui caz de erizipel; Dr. Monica Maria Paşcalău - MISA, România - O perspectivă ayurvedică asupra tratamentului bolilor de inimă prin mijloace naturale și Dr. Anca Cioltan - MISA, România - O perspectivă ayurvedică asupra tratamentului amenoreei prin metode naturale.

Dintre activitățile de la sala Pipera 2
Emil Noll
- Natha Yogacenter, Danemarca a prezentat o lucrare despre Mindfulness (Intervenţia mentală binefăcătoare) combinată cu tehnici de meditaţie şi alte procedee yoghine pentru ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni foarte răspândite la omul modern – depresia, stresul și anxietatea.

Din Anglia, Maria Stine Porsfelt (Tara Yoga Centre) a susținut un foarte apreciat seminar interactiv în care a angrenat publicul în experimentarea unor procedee tantrice pe care le-a dezvoltat la grupurile speciale de studiu pe care le coordonează. Astfel, participanții au trăit experienţe transformatoare în care au putut percepe jocul polarităților fundamentale Yin-Yang.

Au urmat două filme în premieră absolută – „Portalul” (despre descoperirea unei zone de acces și comunicare cu o civilizație extraterestră benefică) și „Străvechiul secret suprem al unei adevărate revoluții sexuale, ce conferă cuplurilor care se iubesc fericirea nesfârșită: continența amoroasă”.

Prin bunăvoința organizatorilor și a canalului de televiziune MISA TV filmul documentar Portalul se poate viziona online la adresa: http://misatv.ro/prima-pagina/portalul/
 
Activitățile de la sala Pipera 2 s-au încheiat cu prezentarea reprezentantului Federației Internaționale de Yoga și Meditație Atman: Advaitananda (Natha Yogacenter, Danemarca) despre Răspunsul uimitor şi înţelept oferit de ştiinţa tantrică tradiţională la provocările cu care se confruntă lumea contemporană.

Dânsul a vorbit despre faptul că ritmul dezvoltării actuale a umanităţii pare că a depăşit demult capacitatea oamenilor de a-l urmări sau măcar de a-l înţelege. Astfel, „lăsată în urmă“ de chiar progresul pe care l-a dorit, umanitatea se confruntă cu o mulţime impresionantă de probleme şi provocări pe toate nivelurile, care sunt din ce în ce mai multe, mai complexe şi mai mari. Căutând să rezolve o problemă, oamenii constată că, datorită ignoranţei şi chiar a superficialităţii abordării, agravează cel puţin încă alte două... Astfel încât putem spune pe bună dreptate că, mai mult decât criza energetică actuală sau cea financiară sau chiar şi cea morală, omenirea se confruntă cu o criză majoră de soluţii în toate domeniile. Însă aceste soluţii de fapt există deja, ele îşi au rădăcinile într-un trecut spiritual care acum se uneşte în conştiinţa supremă cu viitorul, şi ele sunt aplicabile în eternul moment prezent.

Înţelepciunea milenară tantrică a revelat aceste direcţii globale de soluţionare (pe diferite ramuri şi nivele de vibraţie), cu mii de ani în urmă. Însă valabilitatea lor se păstrează mereu vie, deoarece aceste soluţii înţelepte se bazează pe legile şi principiile universale. În această conferinţă au fost prezentate câteva dintre aceste soluţii milenare, perfect adaptate timpurilor moderne – care ne oferă unele dintre răspunsurile de care avem mare nevoie.

Sala Pipera 1 – încununarea glorioasă a congresului:
Concursul de promovare a valorilor Yoga

Unic in lumea tradiției milenare yoghine prin exigența competiției în sine și prin numărul foarte mare de participanți - și anul acesta concursul ne-a rezervat surprize de proporții.

Cei 62 de practicanți yoga din Anglia, Irlanda, Danemarca, Ungaria, Suedia, Finlanda, Italia și România au trecut cu mare succes prin cele patru probe, însumând în total aproape 8 ore de concurs!

S-a început cu proba de execuție corectă a unor posturi yoghine – atât bărbații cât și femeile au practicat 3 tehnici yoghine demonstrând chiar măiestrie în execuția lor. Am ales câteva imagini revelatoare.





A urmat o proba destinată numai bărbaților – aceea de realizarea unor posturi yoghine o durată lungă de timp.

Aici a intervenit prima surpriză extraordinară – stabilirea unui record mondial la practicarea posturii Vrishikasana. Dl. Adrian Cotora, București România, practicant yoga la școala MISA, a înregistrat timpul record de 11 minute și 39 secunde!


Cel mai bun timp la realizarea posturii Mayurasana a fost înregistrat de dl. Perozzi Matia reprezentând școala de yoga din Italia cu 3 min 56 sec.


Proba complementară destinată numai femeilor a punctat elasticitatea specială a participantelor în realizarea a 2 posturi yoghine. Așa cum puteți remarca în pozele alăturate – ambele cele mai bune execuții au fost câștigate de către Stoian Carmen, București, România școala de yoga MISA.


O performață de excepție a fost atinsă în ceea ce privește proba de percepții subtile. 8 participanți din 62 au reușit să perceapă telepatic o stare din 49 posibile!

Dl profesor yoga Gregorian Bivolaru a ales și emis câte o stare timp de 10 minute (în total 5 astfel de stări) și participanții, conectați telepatic cu câmpul subtil realizat de dânsul, au trebuit sa o perceapă cu acuratețe. Plicul cu alegerile stărilor a fost adus în sală, transmis de către dl Bivolaru, înca de la începutul probei, astfel încât corectitudinea acestei părți a concursului a fost ireproșabilă. Excepțional este, de asemenea, faptul că 3 dintre spectatorii on line ai postului de televiziune MISATV care a transmis în direct tot concursul, au perceput corect – 2 persoane din București și una din Geneva (Elveția).

A urmat proba de inteligență – 12 întrebări trimise, de asemenea de mentorul școlii gazdă MISA – dl. Bivolaru și proba de cunoștiințe esoterice de yoga.

Odată concursul încheiat după 8 ore, a urmat un concert extraordinar al formației daneze ISIS (www.isis-music.net) lansarea celui mai nou album al lor dedicat Marii Puteri Cosmice a Compasiunii Divine – Tara.

Sala de la Pipera 1 s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru cei mai bine de 700 de participanți la conferința excepțională a profesorului yoga Gregorian Bivolaru: Conștiința și Enigmele Ei partea finală. O puteți audia aici prin bunăvoința celor de la MISATV: http://misatv.ro/conferinte/gregorian-bivolaru-constiinta-si-enigmele-ei/

Seara s-a încheiat cu binemeritatele aplauze și premieri.
Premierea caștigătorilor concursului de Yoga – din nou o surpriză minunată – de data aceeasta a câștigat o yoghină – dra. Carmen Stoian, MISA România.

Cea mai bună conferință din Congres: Dr. Doru Beniamin Bodea (Germania) – Spațiu, Timp și Dincolo de Ele prin Yoga.

Astfel, după un adevărat festin spiritual care a implicat momente emoționante și înălțătoare, în care am ascultat conferințe foarte interesante și variate, am participat la seminarii, ne-am delectat cu muzică, teatru și film inițiatic, am vibrat la unison cu participanții la concursul de yoga și am aplaudat minute în șir binemeritatele premii acordate – încheiem acest Congres Internațional cu un sentiment profund de împlinire.
A fost, cu adevărat, o mare sărbătoare a valorilor milenare yoghine.

Ne vom revedea în 2014 la următoarea ediție!

Sursa: http://internationalyogacongress.net/

2 comentarii :

  1. de ce nu sunt afisate pozele ? sau la mine la calculator nu se afiseaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pozele nu se mai vad pt ca din pacate pe siteul de pe care erau preluate cu link au intervenit niste schimbari.

      Ștergere