Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 16 aprilie 2007

Cateva principii spirituale importante in Yoga - I

Niciun comentariu :
Un lucru foarte important il consider urmatorul: sa stii ce vrei.
Foarte multi practica Yoga sau merg pe oricare alta cale spirituala, fara sa aiba clar in minte si in suflet ce doresc in ultima instanta. Ei se ascund dupa cuvinte mari gen: Dumnezeu, Sine, Spirit, eliberare samd., si cu asta ei cred ca au rezolvat totul. Dar nu isi pun intrebari si nu isi lamuresc in cuvinte simple ce inseamna Dumnezeu, si ce urmaresc ei. Aceasta este practic o dovada de neseriozitate din partea lor, in demersul lor spiritual.

Chiar ieri stateam de vorba cu o practicanta Yoga pe care am intrebat-o ce doreste ea sa obtina de la practica spirituala in ultima instanta. Mi-a raspuns ca doreste sa fie mai inteligenta si sa aiba un suflet mai trezit. Apoi mi-a zis ca doreste sa fie vie, sa simta ca traieste. Pe undeva o inteleg. Pe de alta parte, cand am intrebat-o mai in amanunt ce intelege ea prin "a fi viu", si ce e mort in ea", a esuat in a-si folosi propriile cuvinte, si a trecut tot la clisee.

Atunci cand un om constientizeaza exact problemele concrete pe care le are, el este capabil sa-si foloseasca propriile cuvinte pentru a-si descrie situatia. Atunci cand el constientizeaza aceste probleme, abia atunci el este pregatit sa se angreneze direct pentru a le depasi.

Suferinta interioara a omului este cauzata de niste aberatii in structura interioara a omului, de niste defecte ale caracterului si mintii sale, defecte cauzate de fapte si atitudini gresite ale sale din trecut. Pentru a scapa de aceasta suferinta interioara este absolut necesar ca omul sa se angreneze in sensul opus acelor defecte, dezvoltandu-si calitatile opuse.

Este insa extrem de greu sa-si invingi obisnuinta interioara a unui defect intiparit in caracterul propriu. Doar constientizarea clara a "bolii" interioare iti poate da determinarea de a invinge obisnuinta "defectului" de caracter, si de a te forta sa actionezi punand in practica in fapte calitatea opusa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu