Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 17 aprilie 2007

Evaluarea evolutiei spirituale

Progresul pe calea spirituala se poate "masura" prin ridicarea nivelului de constiinta. Ridicarea nivelului de constiinta este in stransa legatura cu elevarea si perfectionarea sufleteasca, iar aceasta din urma are ca rezultat infrumusetarea si perfectionarea caracterului.
Tot ceea ce practicantul spiritual asimileaza din starile pe care le traieste, se sedimenteaza la nivelurile expuse mai sus. Si reciproc, toate evolutiile in privinta acestor aspecte au efecte foarte mari in ceea ce priveste cresterea calitatii starilor pe care omul le simte in viata de zi cu zi.
Insa un practicant spiritual la care starile frumoase (generate de diversele tehnici practicate) nu au ajuns sa produca schimbari in bine la aceste niveluri enumerate la inceput, este abia la inceputul caii spirituale. In plus, in momentele grele din viata noastra, noi ne bazam pe resursele interioare fundamentale pe care le avem si la care avem acces in mod direct, si acestea sunt cele descrise la inceput. In relatiile cu ceilalti, inainte de a apuca sa vorbim, chiar inainte de a apuca sa actionam, caracterul nostru ne reprezinta si influenteaza in mod decisiv interactiunile noastre, chiar daca in mod obisnuit acesta nu este atat de vizibil pentru ceilalti, asa cum sunt hainele pe care le purtam.

Una din cele mai mari pacaleli pe calea spirituala este sa crezi ca poti evolua desi iti neglijezi caracterul.
Un caracter frumos precum o piatra pretioasa nu este insa suficient pentru a atinge culmile spiritualitatii, acesta (caracterul) mai trebuie in plus orientat cu totul catre Dumnezeu.