Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 17 aprilie 2007

Cateva principii spirituale importante in Yoga- II

Niciun comentariu :
Intelegerea aspectelor spirituale este de 2 tipuri, sau altfel spus are 2 etape:
1. Intelegerea intelectuala propriu-zisa (spre exemplu inteleg/intuiesc ca exista energie subtila, sau inteleg/intuiesc importanta iubirii)
2. Intelegerea care apare coreland intelegerea intelectuala cu experimentarea si viata proprie (aici e vorba de exemplu de cunoasterea care apare in urma simtirii directe a energiilor subtile si a foloaselor care pot fi trase de pe urma lor, sau a cunoasterii care apare despre iubire cand o si traiesti intens).
Aceste tipuri de cunoastere se manifesta de obicei in aceasta ordine.
Un om serios nu se va opri niciodata doar la cunoasterea intelectuala, fiindca aceasta singura nu ofera beneficii practice majore.

Un alt aspect important in practica Yoga il consider urmatorul: yoghinul nu trebuie sa se opreasca niciodata sa-si puna intrebari.
Multi aspiranti spirituali considera ca atunci cand raspunsurile la intrebarile lor sunt notiunile foarte vehiculate, gen: Dumnezeu, eliberare, Sine, etern samd., au ajuns la raspunsul final. Un om care nu vrea sa-si fure singur caciula, se va intreba insa de exemplu: ce reprezinta Dumnezeu, eliberare, Sine, etern samd.?
Este foarte utila un gen de meditatie asupra acestor aspecte spirituale de baza, in care sa ne si punem cat mai multe intrebari semnificative asupra lor (evident cu scopul de a gasi raspunsurile smile.gif ), si de a cauta sa facem corelatii cu ceea ce simtim in mod practic si direct.

Multi confunda Yoga cu vehicularea unor notiuni stranii, purtand denumirea lor orientala, si care n-au mare legatura cu viata obisnuita a omului. Si cu cat acela este mai de neinteles, si vorbeste de lucruri mai rare sau ciudate, cu atat acela e considerat yoghin mai mare. Cel care procedeaza asa nu este insa un yoghin, ci un biet ignorant. wink.gif

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu