Gutuile scad colesterolul
Acest fruct, bogat în vitaminele A, B şi C, săruri minerale şi acizi organici, reduce colesterolul şi previne bolile cardiovasculare.
De asemenea, gutuile ajută organismul să elimine substanţele toxice. Aceste fructe pot fi consumate în stare proaspătă sau sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, compot ori ca garnitură.
Peltea de gutui cu mere ionatane Preparare: o oră
Calorii: 40/porţia
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg mere, 1kg zahăr, 1l de lichid, sucul de la o jumătate de lămâie
Gutuile şi merele se pun la fiert împreună. După fierbere, se strecoară sucul obţinut. La 1 l de lichid se adăugă 1 kg de zahăr şi se lăsă să fiarbă amestecul. Se adaugă sucul de lămâie. Se culege spuma formata la suprafata si se arunca. Se toarnă pelteaua fierbinte în borcane şi, după ce s-a răcit, se închid borcanele ermetic.
Sursa: Adevarul
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu