Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Descoperirea a ceea ce este absolut identic in toti oamenii

Niciun comentariu :
Mai întâi care ar fi folosul de a găsi răspunsul la această întrebare? Acesta ne poate ajuta în mai multe moduri: putem folosi răspunsul la această intrebare pentru a ne ajuta în celelalte întrebări de natură spirituală pe care ni le punem, putem folosi acest răspuns ca pe un element pe care să ne bazăm mai departe experimentând în diferite moduri cu el, sau ne poate ajuta pentru a avea o raportare profundă şi obiectivă faţă de toţi oamenii pe care îi întâlnim.

Sigur că acest demers (pentru a fi unul rodnic) trebuie să nu fie doar unul intelectual, în care noi numai să bifăm nişte elemente pe o coală de hârtie eventual, ci este necesar să percepem toate elementele pe care le analizăm şi să trăim realitatea afirmaţiilor pe care le facem bazându-ne pe înţelepciunea noastră. Evident, tema de cercetare spirituală propusă, aceea de a găsi ceea ce este absolut identic în toţi oamenii, presupune că răspunsul este valabil şi pentru cazul fiinţei noastre, aşa că introspecţia ca şi o bună capacitate de a-i simţi şi analiza pe ceilalţi oameni ne sunt de un mare folos.

Metoda pe care vreau să o prezint constă în analizarea rând pe rând a elementelor distincte care alcătuiesc fiinţa umană, verificând dacă ele îndeplinesc sau nu criteriul nostru: acela de a fi absolut identic la toţi oamenii.
1. Corpul fizic. Este acesta absolut identic la toţi oamenii? Evident nu: caracteristicile acestuia diferă de la persoană la persoană, sau unii au stomacul bolnav în timp ce alţii suferă de altceva ş.a.m.d.
2. Energiile subtile eterice. Dacă le simţim putem constata că acestea variază de-a lungul timpului chiar şi numai dacă ne luăm numai pe noi în considerare, darămite dacă ne mai referim şi la ceilalţi.
3. Sentimentele şi emoţiile. Unii oameni sunt mai trişti iar alţii sunt mai veseli, unii sunt mai plini de iubire alţii sunt mai egoişti, împietriţi şi închistaţi, şi la fel acestea pot varia de-a lungul timpului chiar daca ne referim la o singură persoană.
4. Gândurile şi intelectul. Unii oameni sunt mai proşti iar alţii mai inteligenţi, şi evident nu putem spune că anumite gânduri sunt prezente în mod identic la toţi oamenii: spuneţi orice pe un forum de discuţii şi veţi găsi absolut sigur câţiva oameni care vor susţine cu îndârjire contrariul.

Ajunşi în acest punct e posibil să apară în noi cu din ce în ce mai multă putere întrebarea "dar oare mai există ceva care să aibă şi cea mai mică şansă de a fi absolut identic în toţi oamenii?". Fără a vrea să răpesc din plăcerea propriei căutări a fiecăruia dintre noi, doresc să menţionez două posibile răspunsuri care merită să fie cercetate:
a. Conştiinţa. Unii oameni au gânduri de un fel, alţii de alt fel, dar conştiinţa care le percepe este sau nu aceeaşi la toţi? Unii au un corp sănătos, alţii au un corp mai bolnav, dar conştiinţa din noi care percepe corpul este sau nu este absolut identică la toţi oamenii?
b. Viaţa. Fiecare dintre noi este viu, şi merită să căutăm să simţim izvorul acestei senzaţii de a fi viu, în noi. Odată descoperit, ne putem întreba de exemplu : unii oameni sunt sfinţi iar alţii sunt nişte criminali odioşi, dar viaţa din ei este sau nu este absolut identică, chiar şi la aceste extreme la care poate ajunge un om?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu