Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 1 iulie 2013

Dezvaluirile lui Snowden provoaca un scandal global. NSA spioneaza chiar si oficlialitatile Uniunii Europene

Niciun comentariu :
sursa foto
Uniunea Europeana a fost una dintre "tintele" agentiei americane de supraveghere electronica NSA, acuzata de spionarea comunicatiilor electronice la nivel mondial in cadrul programului PRISM, scrie saptamanalul german Der Spiegel. Der Spiegel isi intemeiaza acuzatiile pe documente confidentiale, despre care a aflat in parte cu ajutorul fostului consultant american NSA Edward Snowden, aflat la originea dezvaluirilor despre PRISM.

Intr-unul dintre aceste documente, datat in septembrie 2010 si clasat "strict confidential", NSA descrie modul in care spioneaza Ambasada UE la Washington.

Este vorba nu doar despre microfoane instalate in cladire, ci si despre o infiltrare in reteaua informatica, permitandu-i sa citeasca e-mailuri si documente interne.

Interviul acordat de Eduard Snowden ziaristului Gleen Greenwald si producatorului video Laura Poitras, subtitrat in limba romana.

Reprezentanta UE la ONU era supravegheata in acelasi fel, tot potrivit acestor documente, in care europenii sunt desemnati in mod explicit ca "tinte de atacat".

NSA si-a extins operatiunile pana la Bruxelles. In urma cu "peste cinci ani", scrie Der Spiegel, experti in securitate din cadrul UE au descoperit un sistem de ascultare a retelei telefonice si de Internet a cladirii Justus-Lipsius, principalul sediu al Consiliului UE, care ajungea pana la cartierul general al NATO, la periferia Bruxelles-ului.

In 2003, UE a confirmat descoperirea unui sistem de ascultare telefonica a birourilor mai multor tari, intre care Franta si Germania.

Insa este dificil sa se afle daca este vorba despre acest caz despre care scrie Der Spiegel.

Publicatia germana a postat pe site si reactii din partea unor personalitati europene, ca presedintele Parlamentului European (PE), germanul Martin Schulz, care apreciaza ca "daca acest lucru se confirma, este vorba despre un scandal imens".

"Acest lucru va dauna in mod considerabil relatiilor dintre UE si Statele Unite", a adaugat el.


In opinia ministrului luxemburghez de Externe Jean Asselbron,"Statele Unite ar face mai bine sa isi supravegheze serviciile lor de informatii decat pe aliatii lor".

Spionajul american este "scapat de sub orice control", apreciaza el, subliniind ca activitatile in domeniul informatiilor "sunt justificate de lupta impotriva terorismului (...). UE si diplomatii sai nu sunt teroristi".

Tot pentru site-ul Der Spiegel, eurodeputatul ecologist Daniel Conh-Bendit indeamna la o intrerupere imediata a negocierilor supra tratatului de liber-schimb transatlantic, atat timp cat nu s-a semnat cu Statele Unite un acord asupra protectiei datelor. Negocieri in acest sens, lansate in 2011, nu s-au finalizat inca.

Uniunea Europeana a cerut miercuri Statelor Unite sa ii furnizeze "cat mai rapid posibil" raspunsuri la intrebari despre programul american de supraveghere PRISM.

Sursa: Der Spiegel

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu