Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 7 aprilie 2014

Gândirea liberă şi nonconformismul sunt considerate mai nou boli mintale?

Niciun comentariu :

Este gandirea libera si nonconformista o boala mintala? In conformitate cu ultima completare a DSM-IV (Manualul de diagnosticare si statistica a tulburarilor mintale) cu certitudine este. Manualul identifica o noua boala mintala numita "ODD" (tulburarea de opozitie si comportament sfidator). Definita ca: "un model de comportament sfidator, neascultator si ostil", simptomele includ: chestionarea autoritatior, negativism, ostilitate.
     
Manualul este utilizat de psihiatrii pentru a diagnostica bolile mintale si cu fiecare editie noua se gasesc in el noi boli. Incepem sa devenim mai bolnavi? Este din ce in ce mai greu sa fi sanatos la minte? Autorii spun ca da din cauza ca sunt capabili sa gaseasca aceste tulburari mai usor in prezent. Criticii replica sustinand ca de fapt psihiatrii au prea mult timp liber.


Noile tulburari mintale identificate in DSM-IV includ: aroganta, narcisisim, creativitate peste medie, cinism si comportare anti sociala. In trecut se numeau "trasaturi de personalitate", dar acum sunt boli. Si da, exista tratamente disponibile.
   
In ultimii 50 de ani, manualul a crescut de la 130 la 357 de boli mintale. Majoritatea acestora afectand copiii. Cu toate ca manualul este o unealta foarte importanta de diagnosticare pentru psihiatrii, de asemenea este responsabil cu schimbarile sociale. Cresterea tulburarilor de atentie si memorie, tulburarilor bipolare si a depresiei la copii este legata de faptul ca manualul a identificat unele comportamente drept simptome. Un articol aparut in Washington Post sustine ca daca Mozart s-ar fi nascut in prezent ar fi fost diagnosticat cu "tulburare de atentie si memorie" si ar fi fost indopat cu medicamente pana s-ar fi comportat normal.

In conformitate cu DSM-IV diagnosticarea "ODD" este pentru copii, dar adultii pot foarte usor suferi si ei de aceasta boala. Asta ar trebui sa dea fiecarui om care gandeste liber un motiv de ingrijorare. Uniunea Sovietica utiliza aceste "boli mintale" din motive politice. Oamenii care nu acceptau sa creada in Partidul Comunist dezvoltau cate un nou tip de schizofrenie. Sufereau de iluzia convingerii ca comunismul era ceva gresit. Erau izolati, indopati fortat cu medicamente si supusi unor terapii represive care sa-i "insanatoseasca".

Cand a fost publicata ultima editie a DSM-IV, a fost un salt in diagnosticarea si identificarea simptomelor diferitelor boli mintale la copii. Unele state au legi care permit agentiilor sa trateze fortat si chiar sa faca din refuzul tratamentului un delict ce trebuie pedepsit. Cu toate ca autorii manualului sustin ca nu exista motive ulterioare ci doar imbunatatirea calitatii diagnosticarilor, etichetarea gandirii libere si a nonconformismului ca boli mintale are potentialul unui abuz. Ar putea foarte usor sa devina o arma a statelor represive.


Text: Secretele sistemului

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu