Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 19 decembrie 2014

După 25 de ani Securitatea revine in forță. O nouă lege Big Brother votată în parlament ar permite spionarea LEGALĂ de către serviciile secrete a tuturor computerelor, tabletelor și telefoanelor personale

Niciun comentariu :


Calculatoarele românilor ar putea fi supravegheate fără mandat după ce controversata lege a securităţii cibernetice a fost adoptată de Senat. 

Legea securitatii cibernetice ce a fost adoptată în unanimitate, vineri, de Senat, ofera Serviciului Român de Informaţii acces liber pentru a inspecta toate informaţiile, programele şi datele care se găsesc pe computerele de acasă, fără nevoia unui mandat. Printre altele, legea prevede că cetăţenii sunt obligaţi să pună la dispoziţia serviciilor telefoanele, tabletele, laptopurile şi PC-urile pe care le deţin, fără a fi nevoie de prezentarea unui mandat sau altă aprobare a puterii judecătoreşti, fapt ce vine în contradicţie cu principiile libertăţilor cetăţeneşti privitoare la percheziţii şi supravegheri fără mandat.

Pentru a intra în vigoare legea mai trebuie să fie promulgata de noul presedintele al Romaniei. Legea poate fi contestată, în următoarele cinci zile, la Curtea Constituţională, însă e greu de crezut că vreun partid politic va apela la acest demers din moment ce a existat unanimitate de voturi în plen. Dacă nu va trimisă la CCR, legea va pleca spre promulgare la Cotroceni, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis are trei variante: o poate promulga, o poate întoarce, o singură dată, în Parlament spre reexaminare sau o poate trimite la Curtea Constituţională.

Odata adoptată legea ar inființa un "Sistem Național de Securitate Cibernetică”, condus de un “Consiliu Operativ de Securitate Cibernetică”, format din reprezentanti ai MApN, MAI, MAE, MSI, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS și CSAT, condus de consilierul prezidențial pentru apărare și securitate națională.

Prevederea cea mai abuzivă este cea de la articolul 17, care îi obliga pe providerii de Internet să ajute instituțiile statului să aibă acces nediscriminatoriu și fără autorizarea unui judecător la orice date ale abonaților:

Pentru realizarea securitatii cibernetice, detinatorii de infrastructuri cibernetice au urmatoarele responsabilitati: a) sa acorde sprijinul necesar, la solicitarea motivata a Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Serviciului de Protectie si Paza, CERT-RO si ANCOM, in indeplinirea atributiilor ce le revin acestora si sa permita accesul reprezentantilor desemnati in acest scop la datele detinute, relevante in contextul solicitarii”.

Înfiinţată cu scopul declarat de prevenire şi contracarare a ameninţărilor cibernetice, noua entitate este comparată de critici cu o versiune modernă a fostei Securităţi din perioada comunistă, creată pentru a facilita supravegherea în masă a cetăţenilor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu