Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 16 aprilie 2007

Pacatele capitale ale presei: Traian Basescu si Gregorian Bivolaru

2 comentarii :
Un articol mai vechi aparut in Observator de Bacau la 12 ianuarie 2006.

Titlul articolului se dovedeste a fi fost foarte inspirat. Intre timp, am intrat in Uniunea Europeana, dar Traian Basescu a cam iesit din gratiile presei si a devenit, la fel ca si Gregorian Bivolaru odinioara, victima ei sau mai precis a concernelor media patronate de Patriciu, Voiculescu si Vantu, in urma campaniei desfasurate de acestea riscand chiar sa piarda functia pe care o detine.


  Pacatele capitale ale presei: Traian Basescu si Gregorian Bivolaru

  Chiar daca risc sa-i enervez iar pe unii ziaristi mai “sensibilosi”, imi reafirm convingerea ca presa romaneasca si-a pierdut busola si a uitat care ii este rolul. Argumentele sunt multe, insa voi aduce in discutie doar doua, fiecare cu exemplul sau cel mai evident.

  Primul argument ar fi lipsa de obiectivitate, completata grotesc de topismul multora dintre cei care-si neaga angajarea din trecut. Exemplul cel mai flagrant este cel al campaniei electorale din toamna anului trecut, atunci cand aproape toata presa a sarit la jugulara PSD-ului si a ridicat in slavi Alianta, cu Basescu in frunte.

  Bineinteles ca Nastase si ai lui nu mai aveau ce cauta la conducerea tarii in acea formula (formula care, din pacate, a ramas cam aceeasi dupa simulacrul de schimbare cu Geoana presedinte). Dar faptul ca aveam nevoie de o schimbare nu inseamna ca trebuie sa acceptam neconditionat o alternativa care, iata, timpul a dovedit-o, isi are marile sale pacate.

  Nu pot uita cum gazetari zelosi au comparat programele electorale ale Aliantei cu cele ale PSD-ului si au behait la unison ca portocalii au solutiile salvatoare in toate domeniile. Ce avem dupa un an? Invatamant varza, sanatate in agonie, investitii in picaj, amenintari de la UE ca nu pupam integrarea in 2007. Ce s-a schimbat? Nimic!

  Din pacate, ziaristii care au suflat din toti bojocii in panzele gastii lui Basescu nu fac un minim gest de decenta sa recunosca macar c-au fost prosti sau, ma rog, prostiti, de hahaiala populista a actualului presedinte. Mai mult, il acuza pe Basescu de tendinte dictatoriale si de pofta de a pune calus presei. Dragilor, Dumnezeu nu bate cu parul!

  Al doilea argument pentru declasarea presei noastre este stupida infatuare care-i permite sa se substituie Justitiei, Parchetului, Politiei si oricarei alte institutii de stat. Exemplul care-mi vine in minte este cel al lui Gregorian Bivolaru, prospatul azilant politic al Suediei. Ar trebui ca domnul multipremiat CTPopescu si toata smecherimei presei sa organizeze un seminar pe aceasta tema cu titlul “Cum intr-o tara democratica presa a victimizat un individ presupus infractor”.

  Da, domnisoarelor, doamnelor si domnilor ziaristi, presa l-a transformat pe Bivolaru dintr-un roman suspectat de infractiuni mai mult ori mai putin grave intr-un cetatean al Europei care are nevoie de protectie in fata pericolelor care-l pandesc in tara lui, tara lui, Romania, care se vrea europeana.

  Imi aduc aminte de gurile pline de saliva neprofesionala ale comentatorilor care povesteau despre orgiile de la MISA. Imi suna si acum in urechi icnetele aproape pofticioase ale crainicelor care evocau orgasmele multiple si acuplarile interminabile de care aveau parte adeptii lui guru Gregorian. Da’ nu retin nici o ancheta serioasa despre fapte probate ale lui Bivolaru. De aceea suedezii i-au acordat azil politic. Este o palma data Romaniei, este o palma data presei de la noi. Macar de-am invata ceva din asta!

  Cu totii am pacatuit, cu sau fara voie, in pacatoasa asta de meserie. Bine-ar fi sa ne dam seama c-am gresit, sa recunoastem si sa ne facem treaba pentru care romanii au incredere imensa (si nemeritata) in presa: sa informam!


  Nelu BROSTEANU

2 comentarii :

 1. Asa e, Romania a primit o palma serioasa prin azilul acordat de catre Suedia d-lui Bivolaru. Ai nostri "s-au scos" dand vina pe Macovei pentru ca cica nu a intocmit bine dosarul. Orice om care stie putina legislatie si-a dat seama ca este clar o manevra pentru ca nu e datoria ei sa adune probele sau sa supervizeze aceasta.

  M-am amuzat deseori pe seama scandalului Bivolarii, cel mai tare m-am amuzat cand am vazut expresiile faciale ale crainicilor TV atunci cand anuntau "raportul CSM spune ca MISA si-a inscenat spargerile si violentele realizate de catre jandarmi asupra lor, apoi acestia au difuzat in presa informatiile".

  M-am amuzat copios, pentru ca TOTI cei din cadrul mass-mediei, incepand cu mediafax, stiu ca sursa informatiilor a fost doar procuratora. Uneori procuratura realiza chiar montaje pentru televiziuni! Lucru cu totul "special".

  Situatia este complexa. Acum ca domnul Gregorian Bivolaru este liber in Suedia subliniaza o idee de care se teme orice autoritate patata: chiar si un singur om poate lupta impotriva unui stat corupt.

  RăspundețiȘtergere
 2. Referitor la mediafax, montaje si manipulare mass-media, o sa publicam in curand cateva articole inclusiv cu dovezi video in acest sens.

  RăspundețiȘtergere