Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 4 mai 2007

Despre experientele referitoare la Dumnezeu

Niciun comentariu :
Experientele referitoare la Dumnezeu pot fi de mai multe tipuri.

- experiente care tin de rugaciune
In timpul rugaciunii pot apare stari care difera fundamental de starea obisnuita. Cine nu le-a experimentat, nu isi poate da seama de valoarea lor. Cuvintele sunt destul de palide: pace/calm, fericire, transcendere samd.
Rugaciunea poate fi prin cuvinte, sau poate fi o aspiratie directa a sufletului catre Dumnezeu, fara cuvinte, ca un dialog al sufletului intre om si Dumnezeu, in care cuvintele sunt starile noastre.

- experiente de varf care apar in timpul practicii spirituale
Sunt asemanatoare cu ceea ce apare in timpul rugaciunii. Cand acestea apar, viziunea materialista asupra vietii dispare fara drept de apel.

- experiente care tin de miracole care apar in viata
De exemplu faptul ca in urma inlantuirii a 7 evenimente, total improbabile sa apara chiar si luate fiecare in parte, cu atat mai mult inlantuite si consecutive, se indeplineste o rugaciune fierbinte. Aceasta constituie o dovada indirecta pentru cel ce se roaga, Ca Dumnezeu exista si il ajuta.

- experiente care tin de stari exceptionale ce apar in viata de zi
In principiu, in orice moment din viata este posibil ca omul sa basculeze intr-o stare cu totul exceptionala, atat ca profunzime cat si ca intensitate.

- experiente care tin de revarsarea Gratiei lui Dumnezeu atunci cand omul aspira direct catre starea de indumnezeire
Sunt dificil de explicat, iar incercarea de a explica macar cat de cat, presupune intrarea in notiuni mistice care depasesc cu mult nivelul mediu. Beneficiile sunt insa cele mai valoroase, si fiindca, spre deosebire de restul, sunt permanente si definitive (continue).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu