Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 8 mai 2007

Herculane 2007 - Impresii din tabara internationala de yoga

Niciun comentariu :
Taberele spirituale precum cele organizate la Herculane nu seamana una cu cealalta, de la un an la altul, chiar daca se desfasoara in aceeasi locatie. Nici cea din aceasta primavara nu a facut exceptie de la aceasta regula.

Dincolo de experientele spirituale si de trairile interioare, care sunt mai dificil de pus in cuvinte pentru publicul larg, activitatile organizate, ambianta statiunii, precum si vremea excelenta au facut ca cei mai multi dintre noi yoghinii, sa beneficiem de o binemeritata vacanta intr-un cadru incarcat de energiile benefice ale naturii. Din acest punct de vedere valea Cernei ofera nenumarate oportunitati de a face mici excursii sau drumetii in zone ceva mai retrase de lume, departe de zgomotul masinilor si de gazele de esapament, unde se pot realiza meditatii, asane si pranayama (exercitii yoghine), ori pur si simplu ne putem relaxa si admira frumusetea naturii.

Chiar si pentru un ochi de observator profan, ce nu poate sesiza realitatile invizibile, cum ar fi de exemplu cel al unei camere de filmat, ipoteticele imagini surprinse in timpul acestei tabere ar produce o puternica impresie. Cel mai impresionant eveniment este desigur organizarea si desfasurarea unei meditatii in spirala Yang. Cateva mii de oameni ce formeaza pe parcursul a cateva ore un lant uman in forma de spirala si care apoi stau nemiscati in meditatie peste o ora, ofera multe ocazii de a suprinde instantanee inedite pe care nu le-am vazut si probabil nici nu le voi vedea la stiri.
Prieteni care se revad sau necunoscuti ce discuta acum pentru prima oara, oameni mancand, meditand ori realizand diverse tehnici yoghine in asteptarea inceperii actiunii, cupluri ce se imbratiseaza tandru sau se saruta fugar, muzica ce rasuna din difuzoare, copii jucandu-se, localnici ce imbie cu mancare, totul formeaza o atmosfera neobisnuita pentru o poiana de munte unde te-ai astepta sa gasesti o astfel de multime poate doar cu ocazia unei sarbatori campenesti.

In afara de ambianta minunata a zonei si de ineditul imaginilor, caracterul spiritual al taberei produce o anumita atmosfera ce poate fi sesizata doar cu sufletul. Este ceea ce scapa de cele mai multe ori camerei de filmat, ceva ce este greu de exprimat in cele cateva cuvinte ale stirilor TV si care este "captat" si pastrat doar in inima fiecarui participant ori observator capabil sa simta.
O tabara spirituala produce, spre deosebire una de odihna, transformari energetice mai mari sau mai mici, o gama larga de trairi sufletesti, in functie de specificul si nevoile fiecaruia si uneori provoaca chiar si teste spirituale. Rareori se intampla insa ca cineva sa se intoarca dintr-o astfel de tabara fara a sesiza o schimbare interioara.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu