Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 27 iulie 2007

Bauturile chimice sunt nocive chiar daca au eticheta "light"

Niciun comentariu :
Manipularea chimica si psihologica realizata de companiile avide dupa profit continua.
Reprezentantii companiilor folosesc termeni ca "sucuri" in loc de bauturi chimice carbogazoase, in loc de zahar utilizeaza aspartam, o substanta mult mai periculoasa, folosindu-se astfel si de fobia feminina a dietelor, iar apoi ignora faptul ca elementele chimice pe care organismul nu reuseste sa le metabolizeze sau sa le elimine, se depun in diverse organe sau zone ale corpului uman.

Bauturile light ar putea fi la fel de nesanatoase ca si cele obisnuite

Ceea ce se stia pana acum, ca bauturile dietetice sunt mai sanatose pentru om decat cele obinuite, s-ar putea sa fie fals. Potrivit unui studiu citat de Washington Post, cei care consuma bauturile light s-ar expune mai mult bolilor cardiace decat cei care prefera sucurile obisnuite. Insa multi specialisti contesta rezultatele studiului.

Este foarte posibil, spun autorii studiului, ca bauturile dulci, fara nici o calorie, sa starneasca apetitul pentru alte dulciuri. Aceasta ar fi una dintre tezele oamenilor de stiinta. A doua spune ca rezultatul studiului facut ar putea fi influentat si de faptul ca oamenii care prefera bauturile light sa aiba deja probleme cu greutatea.

Seful echipei de cercetatori, Vasan Ramachandran spune ca descoperirea nu arata neaparat ca bauturile dietetice sunt cauza cresterii riscului de a suferi de boli cardiovasculare. Cu toate acestea este convinsa ca undeva exista o legatura intre aceste doua lucruri.

“Exista prea multe dovezi care contrazic faptul ca bauturile dietetice sunt mai sanatoase”, a spus Barry Popkin, de la University of North Carolina.

Pe de alta parte, Susan Neely, presedintele Asociatiei Americane de Bauturi, spune asocierea notiunii de bauturi dietetice cu ingrasarea sfideaza bunul simt.
“Cum este posibil ca un aliment cu zero calorii si 99% apa, cu putina aroma, sa ingrase?”, se intreaba ea.

9000 de persoane au participat la studiu
Cercetarea se bazeaza pe investigatii cardiace facute pe mai multi ani asupra rezidentilor din Framingham, un oras la cateva zeci de kilometri de Boston. Bazata pe monitorizarea a 9000 de persoane, cercetarea a aratat ca cei care au baut sucuri acidulate zilnic au avut o crestere a riscului sindromului metabolic, in comparatie cu cei care au consumat aceast tip de bautura mai rar.

Sindromul metabolic este suma de simptoame care cresc riscul aparitiei bolilor de inima, inclusiv ingrasare si tensiune crescuta a circulatiei sangelui, colesterol si zahar in sange.

La inceputul studiului, din cei care au declarat ca au baut una sau mai multe bauturi, intr-o zi, 48% aveau o prevalenta crescuta a sindromului metabolic in comparatie cu ceilalti.

Cercetatorii se asteptau ca rezultatele celor care consuma sucuri light sa fie diferite, insa acest lucru nu s-a intamplat, a spus Vasan. Lumea stiintifica asteapta acum ca studiile din acest domeniu sa fie reluate, pentru a afla care este legatura dintre bauturile dietetice si bolile de inima.

“In lipsa unor explicatii concrete le recomand consumatorilor de bauturi acidulate sa fie moderate”, a spus Vasan.

HotNews.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu