Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 5 iulie 2007

Aspartamul - una din otravurile modernitatii

Niciun comentariu :
Mestecatul gumei a otravit o femeie
Abigail Cormack credea ca va muri de o boala misterioasa. Ea nu a realizat ca obiceiul de a mesteca guma zilnic o otravea.

Guma de mestecat fara zahar contine aspartam, un aditiv utilizat larg in mii de produse inclusiv guma de mestecat, bauturi dietetice, ceai si cafea. Sub numele de Nutrasweet, aspartamul este utilizat in peste 5000 de preparate si bauturi, in lumea intreaga.

Aditivul este in atentia lumii medicale pentru riscurile pe care le implica asupra sanatatii. Cand Abigail Cormack, in varsta de 25 de ani, din Wellington, a inceput sa sufere de crampe musculare, furnicaturi in maini si picioare, in urma cu 5 luni, ea a crezut ca sufera de inima. Desi suferea si de alte manifestari cum ar fi palpitatii, atacuri de anxietate, depresii, urticarie si insomnie, doctorii nu au putut detecta cauza.

"Mi s-au prescris anti-inflamatoare si Valium dar situatia s-a inrautatit. Credeam ca o sa mor."
Ulterior ea a citit pe internet despre posibilitatea de a te otravi cu aspartam. In ultimii ani Cormack mesteca cam pana la 4 pachete de guma pe zi, dar nu banuia ca acest obicei o putea otravi progresiv. Aspartamul este descompus in corp in acid aspartic, fenilanalina si metanol, care se transforma in formaldehida, o neurotoxina mortala utilizata si ca fluid de imbalsamare.
In circa 24 de ore de la renuntarea la obiceiul de a mesteca guma simptomele au inceput sa dispara.

Industria alimentara declara ca aceste substante apar in mod natural in mancare si ca dozele sunt prea mici pentru a fi nocive. Exista insa studii care stabileasc o legatura clara intre aceste substante si afectarea grava a sanatatii, cum ar fi cancerul, insa in cele mai multe cazuri exista cercetari care au descoperit mari incidente ale unor manifestari precum oboseala cronica, migrene si altele.

Informatii preluate de la: http://www.stuff.co.nz/stuff/4102374a10.html si
http://www.ramazzini.it/fondazione/study.asp

Alte informatii despre Aspartam: http://www.aspartamesafety.com/


Aspartamul, dulcele cu risc de cancer
Femei însărcinate cu stări de agitaţie, oboseală, insomnie... Copii hiperactivi, cu tulburări de creştere... Vinovatul este unul singur: aspartamul sau E 951, un îndulcitor artificial. Aspartamului i se aduc şi alte acuzaţii mult mai grave: pe termen lung, E 951 este cancerigen. De 200 de ori mai dulce decât zahărul, E 951 este folosit pentru îndulcirea bomboanelor, jeleurilor, a gumei de mestecat, a băuturilor răcoritoare. Spre deosebire de zahăr, care are 4 calorii/1 gram, aspartamul nu are calorii. De multe ori, femeile însărcinate apelează la dulciurile fără zahăr pentru a nu lua în greutate prea mult. Nu fac decât să pună în pericol cu bună ştiinţă atât sănătatea lor, cât şi pe cea a fătului. "Faptul că nu conţine calorii creează un stres metabolic puternic. Organismul îşi cere caloriile cu care a fost obişnuit, astfel încât aceste persoane vor consuma o cantitate mai mare de alimente, ajungând la acelaşi număr de calorii ca înainte şi chiar mai mult", avertizează prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Cercetări Alimentare.
În ultima perioadă se vorbeşte tot mai mult despre sindromul hiperactivităţii la copii. Insomnia, tulburările de comportament la această vârstă pot fi explicate şi prin consumul de dulciuri fără zahăr. Aspartamul este format din fenilalanină şi acid aspartic (doi aminoacizi naturali). Fenilalanina în exces blochează producerea serotoninei în creier, substanţă cu efect euforizant, ceea ce determină insomnie şi uneori tulburări de comportament.
Sursa: Jurnalul

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu