Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 9 septembrie 2007

O dovada a dezinformarii si a lipsei de profesionalism la Pro tv

Niciun comentariu :
La Pro tv in cadrul unei stiri realizate de corespondentul Dan Kibedi, despre spirala Yang organizata de catre MISA la Costinesti cu ocazia momentului astrologic al hiatusului anual din 28 august 2007, am auzit stupefiat cateva ineptii.

In primul rand prezentatoarea stirilor declara:
"Participanţii s-au prins, pentru prima dată, într-o spirală "nocturnă" şi au stat aşa mai bine de două ore."

Datorita superficialitatii care ii caracterizeaza probabil pe reporterii Pro tv acestia nu au facut un minim efort de a cerceta daca este sau nu prima spirala cu ocazia hiatusului anual, organizata pe timpul noptii si au preferat sa se laude cu o "premiera".
Ei bine NU! NU este prima spirala organizata pe timpul noptii si acest lucru ar fi fost usor de aflat daca reporterii ar fi intrebat. De altfel e logic ca daca este vorba de un moment calculat astrologic si nu unul ales de organizatori, el poate pica oricand pe parcursul celor 24 de ore ale unei zile, deci chiar si noaptea.
Iar durata meditatiei a fost un pic sub 2 ore si nu "mai bine de 2 ore" ca sa fim sinceri. Multumim oricum reporterilor pentru transfigurare.

Alta ineptie aparuta in cadrul aceleiasi stiri este:
"Acesta este ultimul an în care yoghinii formează spirale pe terenul de la marginea staţiunii Costineşti. De anul viitor, evenimentul se va produce în localitatea 23 august, pe un teren abia achiziţionat de MISA."

Din cate stiu asa ceva nu s-a anuntat si nici nu este viabil. Cred ca Pro tv face o imensa confuzie, cu gruparea Dzog chen care intradevar a achizitionat un teren in localitatea 23 august unde desfasoara tabere similare cu cea organizata de MISA.

Sa fie vorba doar de neprofesionalism ori pur si simplu de o alta incercare de manipulare a Pro tv-ului? Site-ul Pro tv ne da raspunsul la aceasta intrebare. Pe aceeasi pagina cu stirea despre spirala MISA se afla stirea pe aceeasi tema "Yoga la malul mării, cu un maestru tibetan!", realizata de corespondentul Pro tv Florin Gheorghiu, unde citim:


"Câteva sute de oameni au sosit în comuna 23 august, să-l asculte pe un maestru tibetan, sosit în România pentru zece zile

Maestrul le va vorbi despre o metodă de purificare spirituală, bazată pe străvechile tradiţii budiste. Metoda autoeliberării este una dintre cele mai vechi tradiţii budiste. Cel mai cunoscut maestru este Chogyal Namkhai Norbu, cel care este şi iniţiatorul taberei de la 23 August. La cursurile lui au sosit sute de adepţi din toată lumea.
Fiecare participant înscris are de plătit o taxă de aproape 90 de euro. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru construirea unor săli de curs. Tabăra le-a stârnit curiozitatea şi localnicilor, care nu s-au ferit să arunce un ochi."


Concluzia:
Reporterii de la Protv fie nu-si citesc propriul site, fie habar n-au ce stiri au mai facut colegii lor de redactie, fie dezinformeaza cu buna stiinta.

Later edit: Articolul "Yoga la malul mării, cu un maestru tibetan" care se accesa prin linkul de mai sus, a avut perioade in care a fost nu a fost disponibil pe site-ul protv. Oricum avem imaginea articolului ca dovada a existentei lui.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu