Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 7 septembrie 2007

Relatia intre potentialul energetic si evolutia spirituala

Niciun comentariu :
Asa cum in economia unei societati accesul la resursele energetice joaca un rol extrem de important (chiar considerat adeseori drept cel mai important), la fel stau lucrurile si in privinta fiintei individuale: accesul persoanei la resursele energetice va decide in final daca acea persoana va putea sau nu sa realizeze ceea ce si-a propus. De exemplu un om care are o minte puternica si pe care si-o controleaza foarte bine, nu se va putea totusi concentra mult timp si nu se va putea folosi de inteligenta sa la parametrii maximi daca nu va avea si energia mentala care sa sustina acest efort, energie mentala care se obtine de exemplu din mancare, somn sau din sublimarea energiei sexuale.

Accesul la resursele de energie nu este insa suficient pentru ca o persoana sa evolueze, ci aceasta trebuie sa fie capabila sa le exploateze, sa produca ceva valoros cu ajutorul acelei energii. Asa cum exista tari care au resurse energetice mari dar care nu sunt totusi puteri economice importante deoarece nu au dezvoltata pe masura industria (de exemplu Irakul, Iranul, Venezuela, Kazahstanul samd.), la fel exista oameni care au mari resurse de energie pe care totusi ei sunt incapabili sa le foloseasca in sens superior. Exista astfel cautatori spirituali perfect sanatosi si cu o buna situatie materiala care ar avea destul timp sa practice intens spiritual si care totusi nu fac aceasta de exemplu din cauza lenei, a delasarii sau a inconstientei/ignorantei, si exista cautatori spirituali care se confrunta cu probleme de sanatate si sunt nevoiti sa si munceasca destul de mult in planul social, dar care totusi isi mobilizeaza foarte bine putinele resurse ramase pentru a practica intens si cu rezultate foarte bune dpdv. spiritual. Exista oameni foarte inteligenti dar care totusi nu-si folosesc inteligenta pentru a o focaliza asupra aspectelor spirituale, si exista oameni mai putin dotati intelectual dar care compensand prin foarte mult bun simt si cautand sa invete de la marile inteligente care au existat pe acest Pamant, ajung sa aiba o mare intelepciune pe care o si folosesc cu succes in actiunile lor spirituale.

Cazul ideal este atunci cand exista un echilibru intre potentialul energetic detinut si capabilitatile de folosire a acestuia, orice exagerare intr-o directie sau alta nefiind deloc folositoare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu