Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 13 ianuarie 2008

DREPTURILE OMULUI. România acţionează împotriva practicanţilor de yoga

Niciun comentariu :
de Lodewijk Dros (13-04-2006)
http://www.trouw.nl/

La doi ani după ce s-a încercat distrugerea Mişcării considerată un "pericol pentru stat", 39 de practicanţi de yoga încă aşteaptă o anchetă corectă.

Sunt acuzaţi de trafic de persoane, dar " încă nu a început procesul " spune Gabriela Ambăruş, vice-preşedintele Şcolii de yoga MISA. " Operaţiunea Christ " a fost numele dat descinderilor împotriva practicanţilor yoga din 2004. S-a făcut o adevărată paradă de forţă pentru ca " pericolul pentru siguranţa statului, organizaţia paramilitară MISA ” să fie doborâtă.

Aceste acuzaţii nu au nici o bază concretă, conform diviziei româneşti a Comitetului Helsinki pentru drepturile omului. Comitetul a spus despre intervenţia autorităţilor că este ilegală şi reprezintă o violare a drepturilor omului. Cele peste 600 de plângeri depuse împotriva acţiunii autorităţilor, acţiuni care conform Amnesty International au fost " inumane şi dezonorante pentru omenire " nu au primit nici un răspuns, spune Diana Călinescu de la Comitetul Helsinki.

Gabriela Ambăruş, vice-preşedinte MISA: " Şi totuşi 39 de persoane sunt încă suspectate de trafic de persoane. După doi ani ar fi trebuit să se prezinte deja dovezi, dacă am fi fost vinovaţi ." La sfârşitul lui 2005, liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a primit azil politic în Suedia, pentru că la întoarcerea în România risca să fie persecutat datorită unor acuzaţii nefondate şi să aibă un proces incorect.

"În lumina dorinţei României de aderare la UE acest lucru este îngrijorător," scria anul trecut ambasadorului României, preşedintele creştin-democrat al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok. Brok a cerut o anchetă asupra “Operaţiunii Christ." Una din concluziile anchetei oficialilor români este că practicanţii yoga şi-au înscenat singuri descinderile din 2004. Yoghinii consideră însă această idee ridicolă. În plus, ei sunt supuşi şi altor discriminări. Gabriela Ambăruş: " Practica yoga este în România un motiv suficient pentru ca autorităţile să îi concedieze pe unii yoghini care lucrează în instituţiile statului .”

Un prestigios membru liberal al Parlamentului European consideră că: " Actualul Ministru de Justiţie ar trebui să îi dea afară pe toţi judecătorii şi procurorii al căror trecut este pătat. Altfel nu va reuşi să termine cu trecutul. În România, mai mult de jumătate din magistraţi sunt în aceleaşi funcţii ca pe vremea lui Ceauşescu ." În timpul regimului comunist, până în 1989, yoga a fost interzisă în România.

yogaesoteric
19 aprilie 2006

Citiţi mai mult în articolul Yoga «pericol pentru stat» - Libertatea credinţei în România

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu