Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 13 ianuarie 2008

Yoga «pericol pentru stat» - Libertatea credinţei în România

Niciun comentariu :
de Lodewijk Dros (13-04-2006)
http://www.trouw.nl/

Libertatea credinţei şi convingerilor nu este deloc valabilă în România, o ţară care ar trebui să devină membru al Uniunii Europene nu mai târziu de 2008. Justiţia a luat cu asalt fără nici o bază o mişcare de yoga, cu multă violenţă şi mediatizare excesivă prin intermediul posturilor de televiziune.

"Oameni mascaţi înarmaţi au spart uşa de la intrare cu berbecul. M-au tras de pe toaletă. Nu mi-au permis nici să îmi trag chiloţii, în timp ce o cameră mă filma în continuu ,“ povesteşte încă speriată profesoara de matematică Elena Enescu, de 29 de ani, despre 18 martie 2004.

16 locaţii au fost invadate de 300 de poliţişti, procurori şi alte autorităţi guvernamentale, locuinţe ale practicanţilor yoga, în cadrul "Operaţiuni Christ", acesta fiind numele acţiunii împotriva mentorului MISA (grupul român de yoga Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut).

Au luat totul, de la computere până la lenjerie intimă. La fel a păţit şi Elena Enescu. Poliţiştii au luat cu ei tone de materiale, sub bănuiala că ar avea legătură cu drogurile şi armele. În timpul interogatoriilor Elena Enescu şi-a dat seama că “ ştiau absolut tot despre noi, ne ascultaseră telefoanele, ne urmăriseră .”

În acea seară au fost multe ştiri incendiare la TV. În timp ce imaginile de la descinderi se derulau, MISA era prezentată ca o organizaţie paramilitară, criminală, ca un pericol pentru stat. Declaraţiile oficialilor Parchetului şi Ministerului de Interne vorbeau despre “cea mai mare acţiune organizată vreodată împotriva crimei organizate şi prostituţiei." Elena Enescu a fost arătată la televizor, pe jumătate goală, ca şi alte femei. A fost dusă la o secţie de Poliţie unde acuzatorii au forţat-o să dea declaraţii referitoare la videochat-uri pornografice. A completat o plângere împotriva Poliţiei şi a tratamentului brutal la care a fost supusă. La fel au făcut şi alţi 600 de practicanţi yoga.

"Nu s-a răspuns la nici una dintre plângeri ", spune Diana Călinescu, preşedinta diviziei române a Comitetului Helsinki, APADOR-CH. Organizaţia pe care o reprezintă a studiat plângerile şi a elaborat în luna ianuarie 2005 un raport. Călinescu: " autorităţile au încălcat legea, au ascultat ilegal telefoane, au umilit oameni ."

APADOR-CH a verificat şi declaraţiile unei minore, despre care se spune că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu Gregorian Bivolaru, liderul MISA. Rapoartele au ajuns la concluzia că fata a fost supusă la presiuni extreme pentru "a se fabrica dovezi împotriva lui Bivolaru ."

Operaţiunea Christ este, aşa cum concluzionează raportul APADOR-CH, "o serioasă încălcare a drepturilor omului şi a libertăţilor unui mare număr de persoane .” Aceasta într-o ţară care cel mai târziu în 2008 ar trebui să devină membru al Uniunii Europene. Între timp, primul ministru responsabil de această acţiune (Adrian Năstase) a părăsit fotoliul de premier, spune Călinescu de la APADOR-CH, dar " noi nu am primit nici un răspuns la acuzaţiile oficiale pe care le-am adus faţă de acţiunile autorităţilor române. " Nici până azi preşedintelui APADOR-CH România nu îi este clar de ce Parchetul şi Jandarmeria au declanşat aceste acţiuni împotriva MISA.

La doi ani după violenta acţiune a Poliţiei, Elena Enescu, George Popescu (42 ani), Raluca Popescu (48 ani) şi Alina Marinescu (39 ani) fac bilanţul. Sunt mulţumiţi că "Operaţiunea Christ" nu s-a soldat cu morţi. Alina Marinescu: "Datorită non-violenţei noastre. În timpul mineriadelor au murit pe loc 100 de oameni în confruntările cu minerii şi Poliţia. "

Scopul acestei acţiuni a fost, după ei, să decapiteze MISA şi astfel să o destrame. Erau cât pe ce să reuşească. Gregorian Bivolaru (primul vizat de operaţiunea "Christ") locuieşte acum în străinătate. În România, 10 instructori de yoga a fost forţaţi să îşi stopeze activitatea, de teamă să nu îşi piardă locurile de muncă, spune George Popescu. Soţia sa, Raluca Popescu povesteşte cum câteva sute de practicanţi yoga au renunţat la cursuri. " Ne-au făcut ei publicitate negativă însă şi mulţi oameni noi s-au înscris la cursuri ," spune ea.

Conform estimărilor autorităţilor române există 70.000-100.000 de practicanţi yoga în România. George Popescu vorbeşte mai degrabă de 30.000. Pentru aceşti oameni, yoga nu înseamnă doar o oră pe zi de exerciţii, ca şi cum te-ai duce la o sală de aerobic, ci este un mod de viaţă cu trăsături creştine.

Viaţa practicanţilor yoga este dificilă în România, chiar dacă această ţară teoretic recunoaşte oficial libertatea credinţei şi convingerilor. Casele lor au fost vandalizate, acasă sunt supravegheaţi de proprii vecini, la locul de muncă sunt supravegheaţi de colegi. În raportul APADOR-CH este redat cazul unei practicante de yoga care a fost trimisă cu forţa într-un spital psihiatric. Medicul de gardă a refuzat să o interneze pentru nu era nimic în neregulă cu ea. Raportul mai prezintă şi alte cazuri de militari, profesori sau judecători daţi afară de la locurile de muncă.

Alina Marinescu s-a mutat în Olanda şi predă yoga. Din când în când vizitează România. "În timpul marilor manifestaţii pe care le facem sunt mereu poliţişti înarmaţi care stau pregătiţi într-un autobuz lângă noi. Doar, doar se va întâmpla ceva şi vor interveni ."

Yoga în România presupune o izolare pe care yoghinii nu şi-o doresc. "Spun despre noi că suntem membrii unei secte", povesteşte Alina. Instructoarea de yoga a lucrat ca inginer de construcţii, dar a trebuit să îşi părăseasca slujba după 11 ani de muncă. Era un angajat bun, dar nu putut avansa, în timp ce alţii, hoţi şi beţivi au ajuns sus. Motivul? Practica Yoga. Apoi a lucrat ca şi director comercial în firma unui coleg yoghin. George Popescu este medic, ar fi vrut să lucreze într-un spital, "dar cei de acolo nu puteau accepta concepţiile mele yoga ."

Stilul de viaţă diferit adoptat de yoghini îi face pe mulţi români să nu mai raţioneze, respingând tot ce ţine de yoga. Când George le-a împărtăşit părinţilor concepţiile sale, aceştia au considerat că este ceva îngrozitor faptul că el nu mai mănâncă carne. "Pentru un român obişnuit acest lucru pare groaznic de ciudat, timp de mai mulţi ani părinţii mei nu au mai vorbit cu mine", povesteşte George. Părinţii lui au crezut că va muri din cauza dietei vegetariene şi chiar colegii săi medici erau îngrijoraţi.

Conform Comitetului Helsinki mulţi practicanţi yoga au de suferit din cauza ostilităţii Bisericii Ortodoxe Române. "Biserica duce o campanie împotriva MISA ," spune raportul şi citează cuvintele unui preot: “Principalele curente New-Age care după Revoluţie şi-au făcut loc nestingherite în societatea românească, profitând de legislaţia îngăduitoare, au prins rădăcini adânci în sufletele şi minţile oamenilor înşelaţi de dânşii". Bivolaru este dat ca un exemplu înspăimântător: "Gregorian Bivolaru este un caz tipic de yoghin ajuns într-o stare avansată de posedare demonică, care practică perversiuni sexuale în grup" (citate preluate de pe site-uri"ortodoxe").

Există şi preoţi care au simpatie pentru yoga, dar nu şi-o manifestă în public. Însă "mulţi preoţi nu îi lasă pe yoghini să intre în biserică ", spune Alina Marinescu." Folosesc cuvinte grele împotriva noastră la slujba de duminică, pe care prefer să nu le redau aici ". Unii preoţi le refuză yoghinilor chiar şi dreptul la sfânta confesiune şi împărtăşanie.

Alina se consideră în primul rând creştină, deopotrivă catolică şi ortodoxă, locuieşte în Olanda şi merge la biserică. George: "Când părinţii mei mi-au spus că practicând yoga îmi părăsesc credinţa ortodoxă le-am spus: eu ţin post, voi nu. Eu citesc Biblia, voi nu. Ştiţi ce au răspuns? Noi suntem ortodocşi ."

Elena Enescu poartă la gât un crucifix de aur. "Pentru că eu cred în Dumnezeu. Cred că Dumnezeu este, aşa cum am învăţat la cursul de yoga, iubitor şi iertător, nu un Dumnezeu care pedepseşte ." Cursurile de yoga încep cu o consacrare către Dumnezeu.

Elena Enescu se va întoarce curând în România. Se teme. "Părinţii mei primesc vizite de la poliţişti care întreabă de mine. La ce mă pot aştepta? Să vină Poliţia la aeroport? "

[* Numele din text nu sunt cele originale, pentru a nu pune în pericol siguranţa persoanelor în cauză.]

Azil politic pentru un profesor de yoga, autor al unor dezvăluiri despre conspiraţii

Mentorul spiritual al MISA este Gregorian Bivolaru (54 ani). A fost torturat în regimul Ceauşescu. În 1995, apartamentul său a explodat din cauza unui atentat, însă autorităţile române au insistat că explozia s-a produs din vina lui. După "Operaţiunea Christ", Bivolaru a ajuns în Sudia. România a cerut să fie extrădat. În schimb, Suedia i-a acordat azil politic. Suprema Curte de Justiţie suedeză a considerat că în România nu va avea parte de un proces corect şi că îl aşteaptă “grave persecuţii”. Bivolaru crede că totul a început în urma unei conferinţe pe care a susţinut-o la Paris, în care a vorbit despre complotul francmasonic. El a făcut dezvăluiri despre Ceauşescu şi succesorii săi actuala clasă politică din România, despre homosexualitate, SIDA şi SARS, preşedinţii SUA, controlul presei, Vaticanul, revoluţia franceză şi cea rusă, precum şi persecuţiile la care este supusă MISA în România.

yogaesoteric
19 aprilie 2006


Citeşte si DREPTURILE OMULUI. România acţionează împotriva practicanţilor de yoga

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu