Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 9 iunie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
57. Dintre toti oamenii, (fata de) cei care sunt plini de calitati, care traiesc fara a fi superficiali si care sunt eliberati prin intermediul adevaratei cunoasteri, Mara(tentatorul) nu poate gasi in ei nicio bresa sau slabiciune prin care sa patrunda.

58, 59. Asa precum crinul creste plin de parfum si frumusete pe un maldar de gunoi aruncat la marginea drumului, tot astfel cel ce pune in practica invatatura lui Buddha (cel cu adevarat treaz) straluceste prin cunoasterea sa printre cei care sunt precum niste rebuturi, printre oamenii care se complac sa rataceasca in intuneric.
Cei care se preocupa sa fie impecabili, inlocuindu-si defectele prin calitatile opuse, nu lasa in fiinta lor niciun aspect negativ care sa poata fi amplificat prin rezonanta de catre raul din lume. Precum un diamant fara fisura, zoaiele din jur nu pot patrunde in interiorul lui. Pentru aceasta cautatorul spiritual trebuie sa se autoanalizeze pentru a-si descoperi slabiciunile si apoi sa se mobilizeze pentru a inlocui energiile negative particulare care inca mai exista in el, cu energii benefice opuse celor pe care vrea sa le elimine din fiinta sa (deci el nu trebuie sa fie superficial si nepasator, si nu trebuie sa actioneze mecanic sau la intamplare). Daca in plus practicantul spiritual a ajuns la cunoasterea intima si directa a realitatilor spirituale extrem de elevate, el se poate apoi "sprijini" pe ele pentru a actiona in armonie cu Existenta si pe planurile inferioare, in mod analogic precum o faclie aprinsa afara poate fi folosita apoi pentru a lumina intr-o pestera intunecata.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu