Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 8 iulie 2008

O româncă a descoperit schimbari bruşte in interiorul Pământului

Un comentariu :
Într-o lucrare publicata recent de Nature Geoscience, geofizicianul român Mioara MANDEA de la Centrul german de geofizica din Potsdam şi colegul ei danez Nils Olsen de la National Space Institute / DTU Copenhaga, arata ca au detectat schimbari surprinzator de rapide in miscarea fluidului din interiorul Pamantului, şi totodata faptul că aceste schimbari afecteaza si câmpului magnetic al planetei noastre.

Masuratorile foarte precise ale câmpului magnetic al pământului realizate de catre satelitul geostationar CHAMP combinat cu datele furnizate de satelitul Ørsted si cu observatiile de la sol realizate in ultimii nouă ani, au făcut posibilă dezvăluirea a ceea ce se întâmplă la 3000 km sub picioarele noastre. Intradevar pentru prima oara, Nils Olsen si Mioara Mandea au realizat un model al fluxului partii superioare a miezului pamantului care se potriveste cu recentele schimbari bruste ale campului magnetic, şi este, de asemenea, în acord cu schimbările in variatia duratei zilei. Aceast flux este mai curand localizat si implica variatii rapide, bruste, ce au loc de doar cateva luni - un timp remarcabil de scurt comparativ cu respectabila varsta a planetei noastre, sau chiar cu timpul scurs de la ultima inversare a câmpului magnetic, cu 780000 de ani în urmă.

Oamenii de stiinta de la Centrul geofizic Helmholtz din Potsdam si de la alte institutii sunt in acest moment implicati in misiunea ESA Swarm, care va urma rezultatelor obtinute de CHAMP. Proiectul Swarm consta dintr-o constelatie de 3 sateliti de tip CHAMP, care vor masura campul magnetic al pamantului cu o acuratete si mai mare.

Sursa: http://www.gfz-potsdam.de/portal/-?$part=CmsPart&$event=display&docId=2463672&cP

Un comentariu :

  1. Ne bucura modul in care se manifesta cercetarea efectuata de romani! Felicitari doamnei Mioara Mandea!o.t

    RăspundețiȘtergere