Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 8 septembrie 2008

Nori ciudaţi la marginea atmosferei

Niciun comentariu :
"Aceşti nori sunt un fenomen relativ nou. Au fost văzuţi pentru prima dată în 1885, la circa doi ani de la erupţia vulcanului Krakatau din Indonezia", spune Gary Thomas, profesor la Universitatea din Colorado. Dacă în 1883 vulcanul a reuşit să propulseze particule de praf până la o înălţime de 80 de kilometri în atmosferă, fapt ce a condus la formarea norilor, cei zăriţi de astronauţi în ultimele săptămâni nu sunt atât de uşor de explicat.

Cel mai mare mister legat de norii de la "marginea" atmosferei este formarea cristalelor de gheaţă într-un mediu cu un nivel ridicat de ariditate. Cristalele de gheaţă din nori se formează prin condensul apei în jurul unui nucleu, cum ar fi o particula de praf.

Norii obişnuiţi, care se formează relativ aproape de pământ, acumulează praf datorită curenţilor care îl ridică la înălţime, dar care nu au, de exemplu, puterea să îl ducă până la altitudini de 80-100 de kilometri, acolo unde se pot vedea misterioşii nori. "Sursa prafului ar putea fi chiar spaţiul", spune Gary Thomas.

Pentru formarea cristalelor de gheaţă în partea superioară a atmosferei este nevoie de temperaturi foarte scăzute. Deşi încălzirea globală are ca efect creşterea temperaturii pe pământ, la înălţimi de 80-100 de kilometri efectul este invers, astfel încât ar putea ajuta la formarea cristalelor din nori. Mai mult, în ultimii ani fenomenul observat la nivelul mezosferei s-a extins.

Sunt spectaculoşii nori albaştri un barometru al încălzirii globale? Sau poate un semn al trecerii unor meteoriţi? "Tot ce ştim despre acest fenomen sunt speculaţii", concluzionează Thomas.

www.realitatea.net - Marti, 02 Septembrie 2008 12:51

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu