Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 31 mai 2011

Organizaţia Mondială a Sănătăţii confirmă: Radiaţiile telefoanelor mobile pot cauza cancer

Niciun comentariu :

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de CNN, a anunţat că radiaţiile emise de telefoanele mobile pot cauza cancer.

O echipă de 31 de oameni de ştiinţă din 14 ţări au ajuns la această concluzie după ce au analizat mai multe studii legate de siguranţa folosirii telefoanelor mobile. Echipa a găsit suficiente dovezi pentru a clasifica expunerea personală la radiaţiile telefoanelor mobile ca având un grad ridicat de risc în apariţia cancerului.

Radiaţiile provenite de la un telefon mobil sunt "non-ionizate" (de joasă frecvenţă). Nu sunt precum radiaţiile X, dar pot fi comparate cu radiaţiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul şi pot duce la apariţia unor tumori.

Studiul va sta la baza elaborării unor ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

Un alt studiu OMS arată că celularele cauzează cancer la creier
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a mai publicat un studiu, anul trecut, realizat pe parcursul a zece ani, în care se arată că folosirea regulată a telefoanelor mobile cauzează cancer la creier.

Potrivit studiului, jumătate de oră petrecută cu telefonul mobil la ureche în fiecare zi sporeşte riscul de apariţie a cancerului la creier cu 40%.
Surse: CNN, OMS

Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului - parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP.

Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.

Studiul realizat va fi acum preluat de OMS si agentiile nationale pentru elaborarea de ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

"Probele, care continua sa se adune, sint suficient de puternice pentru a justifica pozitionarea telefoanelor mobile la nivelul 2b (unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele "posibil cancerigene pentru om)", a spus Jonathan Samet, presedintele grupului de lucru.

"Grupul de experti si-a fundamentat aceasta clasificare pe studii epidemiologice care arata un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil", a mai spus Samet. (Vezi aici mai multe detalii despre gliom)

Aceasta clasare inseamna ca "poate exista un risc, si deci trebuie sa supraveghem indeaproape legatura dintre telefoanele mobile si riscul de cancer", a adaugat Jonathan Samet.
Sursa: Hotnews.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu