"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » , , , , , , » Ionuţ Matei intenţionează să renunţe la comisia rogatorie din Suedia – vezi video

Ionuţ Matei intenţionează să renunţe la comisia rogatorie din Suedia – vezi video

Joi, 23 mai 2013 a avut loc un nou termen în procesul lui Gregorian Bivolaru, în cadrul dosarului penal 405/85/2005, judecat la ICCJ.


După ce, la ultimele două termene, nu s-a prezentat pentru audiere niciun martor al Parchetului, de data aceasta a fost adusă Ilie Luminiţa, sora aşa zisei părţi vătămate Dumitru Mădălina. Nimeni nu se aştepta ca declaraţia ei să fie în favoarea inculpaţilor din dosar, de vreme ce în anii trecuţi ea a susţinut contrariul. (Mai multe detalii în articolul Martor surpriză în cazul procesului lui Gregorian Bivolaru)

În legătură cu comisia rogatorie care urmează să se constituie în Suedia, procedura continuă, spre nerăbdarea instanţei române care, după ce a cerut să fie informată în legătură cu etapele efectuării acesteia, este pe cale să renunţe la ea: „Preşedintele a sugerat chiar faptul că dacă partea suedeză nu va îndeplini aceste solicitări în cel mai scurt timp cu putinţă, este posibil să se revină asupra dispoziţiei de efectuare a comisiei rogatorii.” – spune avocatul Norbert Kozma.

O nouă cerere a apărării lui Gregorian Bivolaru care este pe cale să fie respinsă de judecători. Ne întrebăm: oare justiţia din România chiar nu vrea să afle adevărul în acest caz?


Surse:
Ionuţ Matei intenţionează să renunţe la comisia rogatorie din Suedia (video)
Martor surpriză în cazul procesului lui Gregorian Bivolaru (text)

Pentru mai multe detalii pe marginea cazului vizionaţi MISA TV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu