Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 23 mai 2013

Adevărul despre cazul MISA - Gregorian Bivolaru. A doua parte a interviului cu Generalul Dan Voinea, fost şef al secţiei parchetelor militare, despre securiştii din sistemul judiciar

Niciun comentariu :
Urmăriţi prima parte a interviului.

Vă prezentăm partea a doua a interviului realizat de Axa TV cu fostul şef al Parchetelor Militare, General de Brigadă Dan Voinea, in care acesta vorbeşte despre implicarea masivă a foştilor membri ai securităţii comuniste, acum ofiţeri SRI cu funcţii de conducere, în dosarele Parchetului General.


"Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost fabricat de procuratură la comanda securităţii comuniste. Este un caz bizar şi unic în justitia europeana." Acestea sunt afirmaţiile lui Dan Voinea, care în urma anchetei declanşate pentru a aduce lumina în acest dosar, a fost demis din funcţia pe care o deţinea.  

Anul trecut dintre autorii abuzurilor din cazul Gregorian Bivolaru-MISA, procurorul George Balan şi comisarul Vlad Mihai, au început sa fie cercetaţi pentru practicile lor ilegale şi abuzive, împreună cu judecătoarea Georgeta Barbălată de la ICCJ-secţia penală şi procurorul Marcel Sâmpetru, fost procuror general adjunct al României, într-un caz în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi folosirea ilegala a unor informaţii clasificate.

De asemenea în data de 15 martie 2013 a fost arestată judecătoarea Antonela Costache, cea care în anul 2004 a emis în mod ilegal mandatul de arestare preventivă împotriva domnului Gregorian Bivolaru, mandat care a dat apoi aparenţa de legitimitate tuturor abuzurilor care au urmat. Calitatea morală a acestei judecătoare a fost însă expusă oprobiului public de către procurorii DNA, care au adus probe ce atestă faptul că Antonela Costache a fost surprinsă în flagrant în infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită.

Semnificativ este şi cazul fostului general al Serviciilor secrete de Securitate, Ovidiu Soare, fost şef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI. Conform unor surse judiciare publicate de presă, generalul Soare l-a urmărit informativ pe Gregorian Bivolaru încă dinainte de Revoluţie şi apoi şi în primii ani după aceasta.

Dosarele de supraveghere informativă a Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut erau întocmite de SRI, iar această operaţiune era coordonată de generalul Ovidiu Soare. În atribuţiunile sale intra şi monitorizarea mişcărilor sociale, a sindicatelor şi a vieţii religioase, calitate în care a supravegheat şi activitatea MISA. Generalul Soare este cel care a făcut acele rapoarte aberante despre „secta MISA”, în care a spus că această mişcare adăposteşte persoane cu boli psihice grave, care prin activităţile lor ar pune în pericol siguranţa statală şi „orânduirea socialistă”. În aceste demersuri Securitatea a folosit mai mulţi agenţi SRI coordonaţi de generalul Soare şi care au stat infiltraţi mulţi ani în rândurile MISA.


Toate aceste informaţii s-au regăsit ulterior în rechizitoriul Parchetului împotriva mentorului MISA. Deşi pentru toate aceste fapte Ovidiu Soare nu a fost sancţionat încă de vreun tribunal, iată că în ianuarie 2012 el a primit, nu mai puţin de trei condamnări, pentru trei infracţiuni de luare de mită. Potrivit procurorilor DNA, fostul ofiţer SRI a fost implicat, în perioada 1996-2002, în activităţi de trafic de influenţă şi luare de mită. El pretindea şi primea de la mai mulţi oameni de afaceri sume importante de bani şi bunuri materiale în schimbul protecţiei acordate, atât în domeniul economic cât şi în domeniul activităţii organelor judiciare, dar şi de justiţie.

De asemenea, procurorii au adus probe care arată că generalul Soare ar fi primit şi de la subordonaţii săi şpăgi reprezentând „taxe de protecţie”  în valoare de aproape 7 miliarde de lei, în bani, produse, materiale de construcţii, pentru a le asigura SRI-ştilor ascensiunea pe scara profesională.

Semnalăm că recent a mai fost mediatizat şi cazul unui jurnalist, Valentin Zaschievici, care a fost foarte activ şi foarte virulent în campania împotriva MISA începând chiar din 1995. De curând însă, în anul 2012 acest jurnalist a fost deconspirat ca agent SRI sub acoperire, situaţie care a generat un întreg scandal şi a condus la compromiterea sa totală din punct de vedere profesional.     

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu